Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 212 Antal kommentarer: 61 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Årets tyska julmarknader

Senast uppdaterat: 15-08-2022
Detta inlägg är läst 653 gånger
Skapat: 15-08-2022

Under sommaren och till och med en bit in på hösten känns december månad avlägsen, men innan man vet ordet av så har julen bankat på dörren. Det är många som planerar för julmarknadsresan redan nu, speciellt om det är de populära tyska julmarknaderna som lockar. Här får du ut det mesta av upplevelsen om du bokar en weekend eller minisemester, men var gärna ute i god tid för hotellen i närheten av de populära julmarknaderna i Tyskland blir snabbt utsålda.

Julmarknadstraditionerna är något man vårdar ömt i Tyskland och man har verkligen något extra att bjuda på, då man i advent slår upp portarna till de stämningsfulla julmarknaderna där julmusiken svävar upp mot den stjärnbelysta himlen och doften av gran, brända mandlar och varm glögg breder ut sig mellan bågnande julbodar som frestar med allt som hör julen till. Här nedanför kan du läsa mer om några av årets tyska julmarknader och få inspiration till en julmarknadsresa i advent.

Få också Happydays stora julmarknadsguide 2022:
Julmarknader och hotell i Sverige, Danmark och Tyskland

Julmarknad i Berlin: 21/11-31/12 2022

Mörkret sänker sig aldrig riktigt över Berlin, eftersom det från november och ända fram till nyår är över 50 julmarknader och julbasarer i storstaden - och det sker i sällskap med miljoner ljuskällor som förvandlar varje liten stadsdel till ett litet glimrande juläventyr.

Öst möter väst i en bit nostalgisk kulturhistoria, som för en stund överskuggar Berlins dramatiska historia, medan århundraden gamla tyska traditioner och doften av brända mandlar, glaserade äpplen och den speciella berliner currywürst blandar sig med mängden av människor och hundratals mysiga julbodar. Här erbjuds allt från en bit av den berömda Muren till gediget konsthantverk. Besök bl.a. det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad samt julhandla i KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus.

Bo på hotell vid julmarknaden i Berlin

Julmarknad i Neumünster: Advent 2022 – datum offentliggörs snart
På julmarknaden i Neumünster är scenen klar för en av de största upplevelserna i julen. Här erbjuder de uppställda bodarna godsaker och massvis med julklappsidéer framför den stora, konstgjorda anlagda skridskobanan på 375 m². Den euforiska och stämningsfulla känslan av att åka skridskor blandas med juldofterna från bodarna till en helt fantastisk julstämning, som upplevs bäst när mörkret sänker sig en smula och julljusen tar över på julmarknaden i Neumünster.

Det är inte så långt från den dansk-tyska gränsen, bara de 107 km från Kruså till julmarknaden i Neumünster. Så om du kikar efter en mysig, tysk julmarknad, kan Neumünster mycket väl vara ett perfekt val. Året runt är Neumünster i hjärtat av Schleswig-Holstein synonymt med mångfald och vänlighet, och därför är julmarknaden i Neumünster också en mycket speciell händelse som lockar många besökande till sig från både när och fjärran.

Bo på hotell vid julmarknaden i Neumünster

Julmarknad i Flensburg: 21/11-31/12 2022
Från slutet av november lockar Flensburg med det varma ljuset från alla julljus i handelsstadens centrum, som fylls med sköna julaktiviteter och 60 bågnande julbodar som frestar med konsthantverk, julens alla varor och julspecialiteter – här får du det bästa från julens sköna högtid. Gatorna fylls av julmusik och du kan uppleva den stora, traditionella julpyramiden. Passa också på att köpa julklappar i någon av Flensburgs vackert julpyntade butiker. 

Ingen jul utan god mat – detta gäller också i Flensburg. Här finns det dessutom rika möjligheter för att smaka på skummande öl från mikrobryggerierna på hamnen och i caféerna och restaurangerna som håller till i de stora, gamla Kaptenshusen och längs de charmigt trånga gatorna och gränderna.

Bo på hotell vid julmarknaden i Flensburg

Julmarknad i Lübeck: 21/11-30/12 2022
Julmarknaden i Lübeck är något helt unikt och historiskt – ja, det är faktiskt en av världens äldsta julmarknader. Lübecks ursprungliga julmarknad har en historia som sträcker sig mer än 350 år tillbaka i tiden – ett stycke kulturarv utan motsvarighet. Gamla stan i Lübeck pyntas upp med granar och julljus och den världsarvslistades inre stadskärnan bildar en stämningsfull kuliss som känns helt magiskt och som varje år lockar till sig över 250.000 besökare. Julmarknaden har massor av charmiga julbodar fulla med allt som hör julen till. 

Ditt besök i Lübeck under julmarknadstiden bör också inkludera ett besök på legendariska Café Niederegger – marsipanens högborg. Marsipan är inte bara smaken av jul, den är också synonym med Lübeck. På Café Niederegger kliver du in i en liten tidsficka där damer i hatt dricker varm marsipanchoklad under ljuskronorna i Marsipansalongen. Från ett litet cafébord kan du betrakta andra glada julmarknadsbesökare som flanerar längs gågatan medan julfriden sänker sig.

Se julmarknadshotell i Lübeck

Julmarknad i Hamburg: 1/12-30/12 2022
Hamburg kallas också för Nordens Venedig på grund av sitt stora nät av kanaler och rustika broar – och din julmarknadsvistelse kan passande starta med en båttur runt om i de gamla handelskanalerna. Det är också en metropol full av liv och storstadspuls – och den stämningsfulla adventstiden är inget undantag: Centrum av Hamburg är under advent späckad med julbodar och konsthantverkare, rikligt fördelade över flera olika julmarknader med var sitt tema. Du kan till exempel besöka en ekologisk julmarknad, en hansastadsjulmarknad eller den traditionella Hamburg marknad, som samlar julspecialiteter från hela Tyskland. Det senaste skottet på julgranen är den nya, stora julmarknaden med det praktfulla rådhuset som kuliss. 

I Hamburg finns alla julens dofter och specialiteter som de äkta, tyska julmarknaderna är så berömda för – så här har du garanti för att julstämningen kommer helt i topp i en av Tysklands pulserande storstäder. Här kan du dessutom se fram emot Hamburgs alla nöjen, butiker och caféer – som alla är extra mysiga under julmarknadstiden.

Bo på hotell vid julmarknaden i Hamburg

Julmarknad i Schleswig: Advent 2022 – datum offentliggörs snart
Om du vill uppleva en julmarknad så som den var förr i tiden, så är ett besök på Schleswigs julmarknad ett bra tips. Julstämningen är verkligen historisk i Nordens äldsta stad: Schleswig. Här lever julcharmen i sin bästa välmåga med charmiga julbodar fyllda med allt från glögg, brända mandlar, konsthantverk, julklappsidéer och allt som hör till en klassisk julmarknad. Kliv också innanför porten på St. Petri Dom, som är en vacker kuliss till hela begivenheten – så får du garanterat extra julstämning med på köpet. 

Bo på hotell vid julmarknaden i Schleswig

Julmarknad i Goslar 23/11-30/12 2022
Harz är magisk och julskogen som pryder Goslars historiska världsarvslistade centrum, skapar den skönaste romantiska julstämningen i den historiska kejsarstaden. 40 upplysta julgranar, ljuvlig julmusik och väldoftande juldelikatesser fyller de autentiska gatorna med hjärtevärme. Några få steg från julskogen ligger den imponerande marknadsplatsen som i sig själv är en historisk kulturpärla. Platsen lyses upp av 80 brinnande facklor, där över 70 julbodar är uppställda i stjärnform. Adventstiden fylls av unika julevenemang med musikaliska inslag, adventstävlingar och julunderhållning.

Bo på hotell vid julmarknaden i Goslar

Trevlig julmarknadssemester!

 

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Nordtyskland #Harz #Kulturpärlor