Julemarked
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Årets julmarknader 2024 i Sverige, Danmark och Tyskland

Julmarknader 2024: Guide med alla datum och hotell - inklusive karta


Få alla aktuella julmarknadsdatum och information om de mest berömda julmarknaderna på köravstånd från Sverige: Klicka på knapparna eller kartan här nedanför. Här hittar du också mer information om varje specifik julmarknad och tips på bra hotell i närheten - så låt din nästa minisemester bli en stämningsfull julmarknadssemester i Sverige, Danmark eller Tyskland.

En äventyrlig upplevelse i vintermörkret
I adventstiden upp till jul förvandlas de flesta städer med självaktning, från München i söder till Stockholm i norr, till ett riktigt juläventyr. Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan i Stockholm är inte bara Stockholms men också Sveriges äldsta julmarknad med anor från 1837 - men visste du också att nästan alla städer i Tyskland har haft traditionsrika julmarknader genom flera århundraden?

På lagom köravstånd med bil från Sverige öppnas portarna varje år till cirka 2.500 fantastiska julmarknader i historiska och många gånger också världsarvslistade stadskärnor över hela Tyskland. Julmarknaderna lockar till sig tusentals besökare varje år med sina bågnande julbodar i stämningsfulla miljöer - ofta med medeltida praktarkitektur som bakgrundskuliss - erbjudandes allt man kan tänka sig i form av hantverk, julpynt, julklappar och godsaker som hör julen till, ackompanjerat av ljuv julmusik och doften av brända mandlar och glögg - och allt är upplyst av tusentals glittrande julljus.

Dessa julmarknader i Tyskland är en årligt återkommande tradition som sträcker sig mer än 350 år tillbaka i tiden och som fortfarande skapar massor av julstämning för både stora och små. Det är en unik och levande bit av kulturhistoria som man kan uppleva på förhållandevis nära håll, passa exempelvis på att uppleva den kända julmarknaden i Lübeck där marsipantillverkarna frestar med sötsaker i alla former och färger i den historiska hansastaden.

Tyskland Hitta hotell vid julmarknaderna i Tyskland

Danmark Hitta hotell vid julmarknaderna i Danmark

Sverige Hitta hotell vid julmarknaderna i Sverige

Vanliga frågor om julmarknader

Vilken är den största julmarknaden i Tyskland?

Rostock sägs vara både den största och vackraste julmarknaden i Tyskland – ja, kanske i hela Nordeuropa. Här hittar du inte mindre än 300 marknadsstånd med hantverk, leksaker, mat, dryck och allt mellan himmel och jord som får dig att komma i riktig julstämning.

Vilken är den vackraste och mest kända julmarknaden i Tyskland?

Lübeck sägs vara flaggskeppet bland Tysklands alla julmarknader. Den världsarvlistade Gamla stan smyckas stämningsfullt varje år med julpynt mellan alla välbevarade medeltidsbyggnader och lockar årligen till sig en kvarts miljon människor i advent. Vill du få en extra medeltida julstämning ska du resa till Lübeck.

Hur många julmarknader finns det i Tyskland?

På denna sida hittar du våra absoluta favoriter när det gäller julmarknader i Tyskland. Det finns över 2.500 julmarknader att välja mellan i Tyskland – en eller flera i varje stad – varav runt 1.500 av dem räknas som en större julmarknad. Så det finns gott om julstämning att hämta i Tyskland för dig som älskar julen.

När är det julmarknad i Tyskland 2024?

Flera av julmarknaderna öppnar redan den 21 november 2024 och håller sedan öppet ända fram till nyår. Du kan läsa mer om varje enskild julmarknad här på sidan och få fler fakta angående öppettider med mera.

Se alla julmarknader och hotell på en karta

Julmarknad Julmarknad
Happydays hotell Happydays hotell
;