Julmarknader
cd top arrow

Årets julmarknader 2022 i Sverige, Danmark och Tyskland

Julmarknader 2022: Guide med alla datum och hotell - inklusive karta


Få alla aktuella julmarknadsdatum och information om de mest berömda julmarknaderna på köravstånd från Sverige: Klicka på knapparna eller kartan här nedanför. Här hittar du också mer information om varje specifik julmarknad och tips på bra hotell i närheten - så låt din nästa minisemester bli en stämningsfull julmarknadssemester i Sverige, Danmark eller Tyskland.

En äventyrlig upplevelse i vintermörkret
I adventstiden upp till jul förvandlas de flesta städer med självaktning, från München i söder till Stockholm i norr, till ett riktigt juläventyr. Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan i Stockholm är inte bara Stockholms men också Sveriges äldsta julmarknad med anor från 1837 - men visste du också att nästan alla städer i Tyskland har haft traditionsrika julmarknader genom flera århundraden?

På lagom köravstånd med bil från Sverige öppnas portarna varje år till cirka 2.500 fantastiska julmarknader i historiska och många gånger också världsarvslistade stadskärnor över hela Tyskland. Julmarknaderna lockar till sig tusentals besökare varje år med sina bågnande julbodar i stämningsfulla miljöer - ofta med medeltida praktarkitektur som bakgrundskuliss - erbjudandes allt man kan tänka sig i form av hantverk, julpynt, julklappar och godsaker som hör julen till, ackompanjerat av ljuv julmusik och doften av brända mandlar och glögg - och allt är upplyst av tusentals glittrande julljus.

Dessa julmarknader i Tyskland är en årligt återkommande tradition som sträcker sig mer än 350 år tillbaka i tiden och som fortfarande skapar massor av julstämning för både stora och små. Det är en unik och levande bit av kulturhistoria som man kan uppleva på förhållandevis nära håll, passa exempelvis på att uppleva den kända julmarknaden i Lübeck där marsipantillverkarna frestar med sötsaker i alla former och färger i den historiska hansastaden.

Tyskland Hitta hotell vid julmarknaderna i Tyskland

Danmark Hitta hotell vid julmarknaderna i Danmark

Sverige Hitta hotell vid julmarknaderna i Sverige