Julmarknad i Berlin


Öppettider 2021 Berlin julmarknad: 22/11-31/12 2021 (Gendarmenmarkt).

2G eller 3G-regel: På flera av Berlins julmarknader kommer 2G-regeln att gälla – till exempel på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. 2G betyder färre restriktioner (inget munskyddskrav eller krav på avstånd). Det kommer också att finnas julmarknader i Berlin där 3G-regeln gäller – och vilka dessa är kan man förhöra sig om på turistbyrån i Berlin.
2G = bara entré med covidbevis som bevisar att du är färdigvaccinerad (minst 14 dagar efter sista sticket) eller har tillfrisknat efter att ha varit sjuk i covid-19. 3G = också entré med negativt coronatest.

Avstånd från Kruså: 437 km/Rostock: 224 km
COVID-19: Vi tar förbehåll för evt. ändringar, inställningar eller restriktioner, som kan påverka julmarknaderna i 2021 pga. coronakrisen. Vi försöker att hålla sidan här uppdaterad, men kan inte garantera för informationen, precis som det kan bli ändringar i sista ögonblicket.

Mörket sänker sig aldrig riktigt över Berlin, eftersom det från november och ända fram till nyår är över 50 julmarknader och julbasarer i storstaden - och det sker i sällskap med miljoner ljuskällor som förvandlar varje liten stadsdel till ett litet glimrande juläventyr.

Öst möter väst i en bit nostalgisk kulturhistoria, som för en stund överskuggar Berlins dramatiska historia, medan århundraden gamla tyska traditioner och doften av brända mandlar, spröda glaserade äpplen och den speciella berliner currywürst blandar sig med mängden av människor och hundratals med mysiga julbodar. Här erbjuds allt från bitar av Muren till gediget konsthantverk, och blir man trött i benen så serveras det rykande varm glühwein på varje gathörna.

Det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad - en händelse som i jul lockar upp emot 4 miljoner människor till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum. Det kan dessutom rekommenderas att använda tillfället till att julhandla i KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus, som med sina 60 000 m2 överdådigt pyntade våningar har alla julklappar som du inte kan hitta någon annanstans.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Berlin - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknad i Berlin ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!