Julmarknad i Berlin


Öppettider 2024 Berlin julmarknad: datum ej publicerat.

Avstånd från Kruså: 437 km/Rostock: 224 km

Mörket sänker sig aldrig riktigt över Berlin, eftersom det från november och ända fram till nyår är över 50 julmarknader och julbasarer i storstaden - och det sker i sällskap med miljoner ljuskällor som förvandlar varje liten stadsdel till ett litet glimrande juläventyr.

Öst möter väst i en bit nostalgisk kulturhistoria, som för en stund överskuggar Berlins dramatiska historia, medan århundraden gamla tyska traditioner och doften av brända mandlar, spröda glaserade äpplen och den speciella berliner currywürst blandar sig med mängden av människor och hundratals med mysiga julbodar. Här erbjuds allt från bitar av Muren till gediget konsthantverk, och blir man trött i benen så serveras det rykande varm glühwein på varje gathörna.

Det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad - en händelse som i jul lockar upp emot 4 miljoner människor till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum. Det kan dessutom rekommenderas att använda tillfället till att julhandla i KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus, som med sina 60 000 m2 överdådigt pyntade våningar har alla julklappar som du inte kan hitta någon annanstans. OBS: På grund av byggnadsarbeten kommer julmarknaden att äga rum under åren 2022 till 2024 på närliggande Bebelplatz som ligger bara 400 meter från Gendarmenmarkt: Mellan statsoperan, juridiska fakulteten vid Humboldt-universitetet och Hotel de Rome. där stjärnorna högst upp i de karakteristiska vittoppade stånden konkurrerar med den stora julgranen i mitten av torget.

Berlin största julmarknad ligger i Spandau: Spandau-distriktet ligger en bit utanför centrum och ett besök här kan rekommenderas om du tillbringar några dagar i Berlin. Stadshuset är vackert upplyst när mörkret sänker sig och det är också det första du ser när du kommer upp från tunnelbanan. Besök St. Nicolai-kyrkans julmarknad som ligger i centrum av Spandau-marknaden, här hittar du julmarknadsbodar med konsthantverk i järn och mycket mera. Vid Spandau Zitadelle finner du en julmarknad som ligger romantiskt inbäddad innanför fästningens skyddande murar. På citadellets innergårdar och på paradplatsen välkomnar krögarna sina gäster med varm punsch och glögg. På Spandaus julmarknad finns det också en skridskobana, curlingbanor, en 10 meter hög julpyramid och underhållning i form av eldkonstnärer, jonglörer mer mera.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Berlin - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknad i Berlin ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;