julmarknad i berlin
cd top arrow

Julmarknad i Berlin


Datum: 25/11-31/12 2019
Avstånd från Kruså: 437 km/Rostock: 224 km

Mörket sänker sig aldrig riktigt över Berlin, eftersom det från november och ända fram till nyår är över 50 julmarknader och julbasarer i storstaden - och det sker i sällskap med miljoner ljuskällor som förvandlar varje liten stadsdel till ett litet glimrande juläventyr.

Öst möter väst i en bit nostalgisk kulturhistoria, som för en stund överskuggar Berlins dramatiska historia, medan århundraden gamla tyska traditioner och doften av brända mandlar, spröda glaserade äpplen och den speciella berliner currywürst blandar sig med mängden av människor och hundratals med mysiga julbodar. Här erbjuds allt från bitar av Muren till gediget konsthantverk, och blir man trött i benen så serveras det rykande varm glühwein på varje gathörna.

Det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad - en händelse som i jul lockar upp emot 4 miljoner människor till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum. Det kan dessutom rekommenderas att använda tillfället till att julhandla i KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus, som med sina 60 000 m2 överdådigt pyntade våningar har alla julklappar som du inte kan hitta någon annanstans.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Berlin - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknad i Berlin ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..