Julmarknad i Lübeck


Öppettider 2024 Lübeck julmarknad: datum ej publicerat.

Om det finns något som kan kallas "Julmarknadernas flaggskepp" så måste det vara den som öppnar portarna i Lübecks Altstadt - som samtidigt är med på UNESCOs världsarvslista över världens kulturarv. Julmarknaden i Lübeck drar varje år mer än 250 000 människor till sig med en popularitet som sträcker sig långt utanför landets gränser. Det är kanske Tysklands allra mest kända julmarknad för turister.

Med sin belägenhet vid Östersjökusten och mitt i den gamla stadsdelen av Lübeck är julmarknaden i Lübeck dessutom en bit kulturhistoria utan motstycke - och ett av världens äldsta i sitt slag. Lübecks ursprungliga julmarknad är mer än 350 år gammal. Idag har det brett ut sig över det mesta av staden med ett hav av julbodar med potentiella julklappar och Glühwein och alla de olika lokala specialiteter som skämmer bort smaklökarna och eggar inköpslusten. Konstnärer från Lübeck och resten av Europa presenterar årets hantverk på Konsthantverkarmarknaden i St. Petri kyrkan, där man ska titta särskilt efter textiler, trävaror och keramik.

Att ta sig runt i Lübeck är dessutom en upplevelse och en känsla av att ta ett steg tillbaka i tiden - för de enorma rikedommar från stadens tid som hansastad med full kontroll över handeln på Östersjön blev under medeltiden materialiserat till enorma gotiska byggnader - och de är fortfarande imponerande profiler i Lübeck.

När man är i Lübeck borde man självklart även besöka legendariska Café Niederegger - marsipanens fästning - och smaka på den berömda Niederegger Marcipan, som i stort sett är synonymt med julmarknaden. Här träder man in i en värld från förr, där damer med fina hattar sippar på en kopp het choklad (med marsipan i naturligtvis) och överdådiga, krämiga kakor under ljuskronorna i Marsipansalongen, medan de betraktar julruschen på gågatan utanför. Även om du inte äger en hatt, kan du utan tvekan sätta dig till bords och njuta av samma upplevelse!

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Lübeck - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaden i Lübeck ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;