Topslide
cd top arrow

Svara rätt på frågorna och vinn en minisemester i Dalarna

I år har allting vänts upp och ner och vi semestrar på helt andra sätt just nu! Semesterlivet som vi är vana vid ser verkligen inte ut som det brukar men vi människor är som alltid väldigt duktiga på att anpassa oss. Vårt ordförråd har utökats med ord som svemester (semestra i Sverige), staycation (semester i närområdet) och hemester (skapa semesterkänsla i eget hem).

Därför vill vi gärna anordna en liten frågesport som handlar om Sverige! Följ med på en utflykt till några kända svenska platser och se om du kan svara rätt på frågorna. Sverige är ett fantastiskt semesterland, det är stort och har en varierad natur, och det finns mängder av roliga smultronställen och utflyktsmål på vilken ort du än hamnar! Du kan alltid hämta inspiration till en svemester-bilsemester med Happydays här

Vinnaren i vår Sverige runt-tävling kan se fram emot att få uppleva Dalarna, ett av Sveriges kanske mest genuina och vackraste landskap! Här väntar dalahästar, folkdräkter, vackra trähus, fina museer som Carl Larsson-gården och Zorngården samt världsarvet Falu Gruva. För att delta i tävlingen ska du svara korrekt på frågorna här nedanför.

prize
Vad heter den 6072 meter långa bron som invigdes 1972 och som går från Kalmar på fastlandet till Färjestaden, för övrigt bara ett par kilometer från historiska Hotel Skansen med anor från 1700-talet?
Behöver du hjälp, klicka här
”Ett utomordentligt väl bevarat exempel på en europeisk örlogsstad ...” Vilket år blev den historiska örlogsstaden Karlskrona anno 1680 upptagen på UNESCO:s världsarvslista? En stad som för övrigt påminner om ett Stockholm i miniatyr!
Behöver du hjälp, klicka här här
I Skåne äter man ”go mad och möen mad i rättan tid”. Men om vi låter bli att tänka på mat en stund (vilket kan vara svårt i detta matlandskap), vilken skånsk kuststad vid Öresund kallas också för Sundets pärla?
Behöver du hjälp, klicka här
Mitt i den djupa skogen ligger det magiska Glasriket, ett område som är känt för sin stora och världsberömda glasproduktion med anor från 1700-talet och där glasbruken ligger tätt. I vilket landskap hittar du Glasriket?
Behöver du hjälp, klicka här
Den pampiga Bohus fästning ligger vackert vid Nordre älv på en tätort nära Västergötlands största stad Göteborg. Vad heter den historiska fästningsorten som också kallas för ”Porten till Bohuslän”?
Behöver du hjälp, klicka här
Ännu ett svenskt världsarv hittar du i Bohuslän som är Sveriges västligaste landskap beläget vid Skagerrak och norra delen av Kattegatt. Här lockar spektakulära hällristningar till sig folk från hela världen, vilket världsarv pratar vi om?
Behöver du hjälp, klicka här
Namn
E-mail
När du deltar i tävlingen blir du automatisk anmäld till vår gratis resklubb och mottager därefter vårt nyhetsbrev med spännande semesternytt och semesterförslag till medlemspriser och ännu fler bra tävlingar. Är du redan medlem, deltar du självklart på samma villkor som nya medlemmar!

Lycka till!
Tävlingen äger rum fram till den 18 oktober 2020 då vi väljer en vinnare. Vinnaren kontaktas direkt och offentliggörs här på sidan.
Lycka till!
Det finstilta
Dina upplysningar används för att kontakta dig om du vinner. När du deltar blir du automatiskt prenumerant av Happydays nyhetsbrev. Medlemskapet i resklubben är gratis och du kan när som helst avanmäla dig.

Så här hanterar Happydays dina personuppgifter

Vinsten kan ej bytas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.