Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Resenyhet: Raka spåret till Österrike i sommar

Senast uppdaterat: 27-04-2023
Detta inlägg är läst 1693 gånger
Skapat: 14-03-2023

I år kan du boka en grönare och skönare resa till Alperna, då Snälltåget - som 2023 vann Grand Travel Awards hållbarhetspris - satsar på tågtrafik som går direkt från Sverige till Alperna. Du kliver på i Malmö på eftermiddagen och anländer i de österrikiska alperna under förmiddagen dagen efter – ett enklare och mer avkopplande sätt att ta sig till Österrike finns det knappast inte!

En sommaravgång i juli månad
Nattåget avgår lördag 22 juli från Malmö på eftermiddagen och ankommer på förmiddagen till de österrikiska Alperna 23 juli. Hemresan sker en vecka senare på söndagskvällen 30 juli och ankomsten till Sverige sker under måndagen. Det finns anslutande tåg med Snälltåget till bl.a. Stockholm från Malmö. Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta.

Läs mer om Snälltågets direkttåg till Alperna

Hållplatser i Alperna
Snälltåget kör direkt från Malmö via Høje Taastrup, Odense och Kolding via Hamburg och München och vidare till Österrike. I Österrike finns det hållplatser i bl.a. Salzburg, Zell am See, Kitzbühel, Wörgl, Jenbach och Innsbruck. Det finns även transferbuss från Schwarzach St Veit till Bad Gastein (ca 30 minuter) och i Jenbach kan du resa vidare till Zillertal med Zillertalbahn. Det går även bra att ta sig vidare med Postbuss till t.ex. Wagrain och Saalbach.

Ombord på tåget
På tåget kan du köpa frukost, lunch och middag samt dryck, snacks och smörgåsar i restaurangvagnen Krogen och Lönnkrogen. Wi-Fi finns i vissa vagnar, men ladda helst ner filmer i förväg då täckningen i Tyskland kan vara begränsad. Det finns eluttag och USB-stick till uppladdning av mobil eller dator på tåget. Du väljer komfort efter budget: allt från egen sittplats i salongsvagn som är det mest prisvärda till sängplats i delad kupé eller egen kupé med plats för 6 personer.

Det går också andra tåg
Men det är inte bara Snälltåget som tar dig hit i sommar. Ett annat tågalternativ är att resa med natt- eller dagtåg från Hamburg till Innsbruck eller Salzburg med österrikiska tågbolaget ÖBB och därifrån ta lokaltåg eller buss. Lämpligast går tågresan från Sverige via Köpenhamn till Hamburg och därifrån vidare med natttåget nightjet till Innsbruck eller Salzburg.

Sköna sommarhotell i Österrike
Happydays har ett stort urval av sköna hotell i Österrike. Vi har inköpare som besöker alla våra hotell på plats och vi väljer bara ut kvalitetshotell – i alla olika prisklasser. Vi har allt från det mest gemytliga rustika alphotellet till lyxhotellet som passar perfekt till sommarturisten som är på jakt efter det allra bästa. Men gemensamt för dem allesamman är att de ligger i ett av Europas vackraste naturområden: Österrike. Och att semestra i Österrike under sommaren har bara blivit mer och mer populärt under senare år – och det är särskilt vandring, cykling och aktiviteter vid de många bergssjöarna som lockar.

Vill du ha personlig service? Klicka här
Ring till oss om du vill ha hjälp med att hitta ett hotell i Österrike den 23-30 juli 2023 – eller annan datum om du kör själv och är lite mer flexibel. Vår duktiga kundservice sitter alltid redo att hjälpa dig på vardagar kl. 9-17.

Se våra sommarsemestrar i Salzburgerland

Se våra sommarsemestrar i Tyrolen

Se ALLA våra sommarhotell i Österrike

Trevlig resa!

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Salzburgerland #Tyrolen
;