hoteller til ferien med happydays
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 112 Antal kommentarer: 31 Antal följare: 5 Följ denna blogg
8 dagar i fantastiska Toscana
20-01-2017

Det äkta, vackra Toscana

Festklädda kvinnor och män flanerar upp och ner längs gatan, arm i arm på en torsdag kväll, medan de utövar den italienska traditionen ”fara bella figura”, att se bra ut. Det är 35 grader varmt i Toscana och jag sitter med det andra glaset vin och njuter av den pulserande stämningen av högljudda italienare, på den sista kvällen i Montecatini Terme.

Det ovanstående är essensen av Italien för mig, som jag gång på gång återvänder till p.g.a. charmen, självförtroendet och inte minst … den läckra maten. Montecatini är inte ett undantag. Staden sjuder av äkta italiensk stämning och här har jag möjligtvis fått den bästa pizza jag någonsin har smakat.

Besök Lucca, Siena, Pisa och Florens

Det bästa med Montecatini Terme är dock stadens läge. Men en bil kan du lätt komma runt och besöka några av Toscanas mest charmiga städer, som t.ex. Siena där Piazza del Campo är en av höjdpunkterna samt den lite större staden Lucca med sin intakta ringmur, charmiga torg och en spännande historia.

Dessutom har man möjlighet för att göra en utflykt till Florens eller besöka det lutande tornet i Pisa – som är precis så skevt som man föreställer sig att det är. Även om det är en lite längre utflykt, så är resan hit en fantastisk upplevelse. Toscana är så vackert, med ett böljande, grönt landskap som breder ut sig så långt ögat kan nå. På bilturen kör man förbi många vinodlingar med tillhörande vingårdar, ofta byggda i sten för många hundra år sedan.

I de 8 dagar jag hade på mig, besökte jag de nämnda städerna, där Lucca och Siena helt klart var dem jag uppskattade mest. Dels för att stämningen var lite mindre turistig än t.ex. Pisa, där det svart av människor och dels för att man kunde ta på den historiska stämningen samt hitta de bästa restaurangerna medan man gick vilse bland de smala, kullerstensbelagda gränderna.

En kväll tog jag också linbanan upp till Montecatini Alto som är den gamla stadsdelen i Montecatini Terme. Den röda, gamla linbanan är en extra prick över i:et som ger en extra dimension till resan.

Avkoppling på semestern och boka tid på kurhotell

Staden är känd för sina kurbad och SPA-anläggningar, därav efternamnet Terme. Här finns det rika möjligheter för avkoppling, om man vill lägga sig i blöt i ett av de många kur- och SPA-baden som Montecatini Terme är så kända för. Lägg bilnycklarna på hyllan och besök en av stadens kurhotell istället.

Ät och drick gott i Italiens gröna hjärta

Det är inte semester, om man inte äter och dricker gott. Det toscanska köket är präglat av kvalitet, enkelhet och kärlek till maten. Som tidigare nämnt, var det i Montecatini Terme, som jag fick den bästa pizza jag någonsin har ätit. Dessutom ligger staden på kort avstånd från många vingårdar med egen vinproduktion som kan provas efter avtal. Ett vingårdsbesök är helt klart något att rekommendera, då det också ger en fin inblick i områdets kultur och traditioner på nära håll samt inte minst en hel del smakprover på några av Italiens bästa viner.

Så om du tänker på att du gärna vill resa till Toscana på semester, så har jag bara en sak att säga: res dit!

Lill Christensen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Italien #Toscana #Grand Hotel Nizza et Suisse

Senaste blogginlägg

BLACK FRIDAY: Gode tilbud og stor feriekonkurrence!
Natten til fredag den 23. november sænker vi priserne på nogle af vores største ferief...
61 Kommentarer
BLACK FRIDAY: FAKTA OCH TÄVLING
Natten till fredag den 23 november sänker vi priserna på några av Happydays semesterfavo...
15 Kommentarer
Filmen fra studieturen 2018
Grüβ Gott og gullashsuppe! Se filmen fra studieturen 2018, da Happydays indtog alperne i b...
1 Kommentarer

Senaste kommentar

ArchiePsymn
[url=http://transinfo.tom.ru/user/stapelceacur1984/]whyblackpeoplemeethere.com[/url]
Annette L.
KRYDSTOGT MED FORHINDRINGER I foråret 2012 skulle vi på vores første krydstogt. Skibet skulle afsejle fra Dubai. Den planlagte flyvetid fra Danmark skulle blot være nogle få timer, men den samlede rejsetid endte med at blive på 60 timer! Problemerne begyndte ved den planlagt mellemlanding i Amsterdam. Her var der kommet lidt sne og derfor kunne vi ikke lande men blev i stedet omdirigeret til Bruxelles. Efter vi var landet her sad vi en rum tid i flyet, før det fløj til Amsterdam, hvor den videre afgang til Dubai var aflyst. Her fik vi lov til at stå og stå i timelange køer på et hårdt cementgulv blot for absolut ingen brugbare informationer at få. Vi fik dog til sidst et hotel, som vi kunne vente på. Da vi ikke kunne få fat vores bagage, hvori vi havde pakket vores overtøj, frøs vi nærmest til ispinde, da vi ventede i lang tid på en taxa. Dagen efter blev alternativet så at vi skulle vi flyve fra Amsterdam via London til Dubai. Det lykkedes og glade sad vi i London i flyet med kurs mod Dubai. Efter 6 timer i flysædet uden hverken vådt eller tørt fik vi til sidst at vide at flyet altså ikke kom nogen vegne den aften! Så igen ud i kulden for at vente på en taxa og ind på endnu et hotelværelse. Endelig, endelig på tredjedagen fløj vi til Dubai. Da vi kom dertil, var krydstogtskibet dog for længst dampet af, så det gik med taxa gennem 300 km ørken for at indhente skibet i dets næste havn. Da vi kom til havnen, vendte taxachaufføren straks om, og så stod vi alene, og så landgangsbroen blive trukket op. Desperationen i vore blikke formildede dog skibsofficeren, som allernådigst lod os komme med tre dage for sent. Vi havde dog stadig ingen bagage og vores rejsetøj var ved at være godt nusset, så vi kunne slet ikke leve op til skibets fornemme dresscode. Vi listede os rundt langs panelerne i vores i nød indkøbte reklametøj fra skibets souvenirbutik. Vi blev genforenet med vore kufferter dagen før hjemrejsen. Efter mængden af bagagemærker at dømme havde de været på en endnu mere omstændelig omvej, end vi selv havde!
Bernt Salzwedell
Et efterår rejste vi til Tyrkiet. Det regnede fra ankomsten i lufthavnen og til flyafgang hjem otte dage senere. Hotellet havde ingen varme, og når man skulle indtage dagens måltider, foregik det i bare fødder, da der stod cirka 10 cm vand i restauranten. At tørre håndklæder var en umulighed. Når man bestilte vin etc. i restauranten, skulle man betale med perler med forskellige farver og værdi., som man købte for EURO. Det tog sin tid at betale, da jeg tabte en af perlekæderne på gulvet, og alle perlerne tog på sejltur i restauranten. Men man tager den da bare med ro: Hver morgen gik en ven og jeg ned til badestranden, iført badebukser og paraply, og så gik vi ud til navlen, mens vi sang "I'm singing in the rain". Det kunne tjenerne godt lide, så vi fik RAKI til at varme os på efter morgenbadet. Vi fik ingen souvenirs med hjem, for praktisk talt alle forretninger var gået i vinterhi, og de få, der var åbne, havde et meget træt personale. På en bådtur i regnvejr tabte jeg mit kamera, så jeg har desværre ikke nogen billeder fra denne skønne ferie :-).

Populära tags

Vi använder cookies. Läs mer..