Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Superkunden Claus har besökt samma hotell 20 gånger

Senast uppdaterat: 26-04-2024
Detta inlägg är läst 234 gånger
Skapat: 26-04-2024

Det är inte bara semesterfabriken som nått en milstolpe i år. Claus Frederiksen från Farsø har precis bott på Hotel Fuglsøcentret på Djursland i Danmark för tjugonde gången med Happydays. Den historien har vi fått dela med oss ​​av Claus – och den innehåller ett helt liv av reseäventyr och några kloka ord om resglädje.

När Claus ringer till Happydays så är det aldrig något krux. Han vet vad han vill – och inte minst vart han vill. Han är på förnamn med både Inger, Morten och Mia – och det blir ofta en trevlig pratstund medan formaliteterna ordnas. Och i april i år var det som sagt tjugonde gången som Claus besökte Fuglsøcentret i Danmark. Den här gången vågade vi oss på att fråga Claus varför han återkommer till Fuglsøcentret – och Happydays – gång på gång?

Döden på klippan
Claus är en resglad herre i sina bästa år. Det avslöjar han när vi fick lov att höra hans historia. För det är ett tag sedan han upptäckte Djurslands välsignelser. 1979 gick han på gymnasiet och sedan på Landbohøjskolen vid Kalø på Djursland, och här gjorde man ofta utflykter till det kuperade landskapet Mols Bjerge – idag Mols Bjerge nationalpark. Det var här han blev förälskad i det unika naturlandskapet och i att vandra här – och fascinationen har bara växt för varje gång han har besökt området.

Det unika moränlandskapet, skapat av glaciärer för 16.000 år sedan, påminner honom om Grönland – här utan snön. Han har också bott och arbetat på Grönland under flera perioder, och i Kanada. Han har dessutom varit på Nordkap fem gånger. Och han besöker Berlin nästan lika ofta som Djursland. Och Møns Klint, avslöjar han. Møns Klint är lika fantastiskt som Grand Canyon (vilket han såklart också har upplevt), och om han fick välja en plats att lägga sig för att dö skulle det vara Møns Klint. Det är något med morgonljuset som är så fantastiskt, säger Claus.

”Jag har slösat bort mitt liv”
Den ende som inte verkar bli ansträngd av de många resorna är Claus själv, och vi har nyfiket frågat honom hur det är möjligt att resa så mycket? På det svarar Claus att han har ”slösat bort sitt liv på att resa” – med glimten i ögat. Han har prioriterat att bo billigt, ha tillfälliga arbeten och vara fri som en fågel, och det har gett honom möjligheten. Han valde tidigt att bo ensam och har inga barn. Många gånger reser han också ensam, andra gånger med ett kompisgäng, och det är en fast tradition att han varje år vid påsk håller en återträff med sina gamla vänner från gymnasiet i Mols Bjerge. För kort tid sedan förlorade Claus också sin gamla pappa, som fyllde 90 år, och det var det sista bandet som kunde hålla honom hemma då och då.

Hem kära hem
Natur och historia är vad Claus är på jakt efter. Och så säger han att det magiska med att resa är att han ser fram emot det. Kan inte vänta med att komma iväg. Medan han är borta ser han redan fram emot nästa gång. Och han ser också alltid fram emot att komma hem igen. På så sätt är resglädjen alltid närvarande i Claus liv.

Vi frågar vad det är med Hotel Fuglsøcentret som lockar? Det är komforten och det optimala läget, säger han. Här bor han mitt i nationalparken med direkt tillgång till vandringslederna. En bra dag kan han lätt gå 20 km – i alla slags väder. Sedan njuter han av att komma hem till hotellet – och han säger medvetet att han kommer "hem" när han bor på hotellet. God mat och vänliga människor som så småningom känner honom. Uppassningen. Att han inte behöver röra ett finger, bara benen, det är en lyx för Claus. Happydays ser också till att det är prisvärt.

Topp-3 i Mols Bjerge
Claus har tre höjdpunkter som han alltid rekommenderar folk att uppleva i Mols Bjerge:
Vandringen uppför Ellemandsbjerget med den magnifika utsikten över Helgenæs
Trehøje, de tre bronsåldersgravhögarna som är nationalparkens centrum
Den 700 år gamla Kalø Slottsruin, som du går ut till på Danmarks äldsta kullerstensväg

Som det lilla extra nämner han även Ebeltoft Gårdbryggeri i samhället Hyllested Skovgårde, där du kan njuta av en god, nytappad öl på det vackert bevarade bryggeriet från 1860 tillsammans med en av Danmarks mest hisnande vyer som sträcker sig ut över havet och den nationalparkens Jernhatten.

Och semesterplanerna framöver?
Ja, Claus har redan bokat inte mindre än fyra vistelser över sommaren på Hotel Fuglsøcentret – med Happydays. Gammal kärlek rostar aldrig, som han säger. Däremot går han inte runt med foton på sig själv, så du får föreställa dig hur Claus ser ut när han snart är ute och vandrar i Mols Bjerge igen, och har sin ”hemma”-bas på hotellet.

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Hotel Fuglsøcentret #Hotel Fuglsøcentret
;