Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 205 Antal kommentarer: 63 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Semester i Dalarna

Senast uppdaterat: 22-07-2022
Detta inlägg är läst 169 gånger
Skapat: 22-07-2022

En semester i Dalarna är detsamma som en semester i det fria och även om vi bara hade besök Sälen och Lindvallen på vintern tidigare, tog det inte lång tid att upptäcka hur praktfullt Dalarna är även på sommaren.

Förutom vår lilla familj på fem personer, tog vi med våra morföräldrar och inkvarterade dem i deras egen stuga mitt emot oss. Barnen kunde själva springa fram och tillbaka mellan stugorna (och på mornarna var de mest hos dem).

Spontana lekavtal
Barnen i de olika stugorna hittar snabbt varandra på lekplatsen och våra äldre barn gjorde lekavtal med barnen från grannstugorna att de skulle gå ner och fiska tillsammans. De mindre barnen besökte flitigt den lilla lantdjurparken där getterna var speciellt söta och fäboden där man kunde köpa våfflor blev också en av barnens favoritplatser.

Aktiviteter på land och till sjöss
Vi åkte på en 3-4 timmar lång kanottur som bjöd på en terräng där barnen lätt kunde vara med och längs älven är naturen helt fantastisk. Faktum är att vädret är så fint att vi badade i älven med flytvästar på.

Att uppleva Snögubbeborg och Trollskogen är något som barnen aldrig glömmer och att uppleva det under sommaren där det ser annorlunda ut var en rolig upplevelse för dem. Och Orsa Björnpark som är en av Europas största björnparker är också värd ett besök!

Det finns massor att uppleva i Dalarna, utöver den vackra naturen så finns det massor av aktiviteter som man kan ta sig för under sommaren: Golfbanor, utomhus och inomhus bad, MTB-cykling och självklart fiske. Faktiskt lyckades vi fånga tillräckligt med fisk så att vi kunde få grillad fisk en av kvällarna.

Dessutom är det plats för hela familjen på DalaWärdshus Hantverksbyn. Vi hade också superbra väder hela veckan. ICA-affären ligger på gångavstånd från hotellet och de har ett stor urval av allt till rimliga priser – så man behöver inte ha med sig något hemifrån.

Trevlig semester i Dalarna! 

Text och bilder: Britt Reese

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Dalarna #DalaWärdshus Hantverksbyn