Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Åsa Nilssons Rejseblog

Åsa Christina Nilsson
Blogg skapad: 01-06-2016 Blogginlägg totalt: 2 Antal kommentarer: 0 Antal följare: 2 Följ denna blogg
Restips Värmland: Mårbacka och Rottneros
12-06-2014
Detta inlägg är läst 58 gånger

Ska du resa till Värmland i sommar får du inte missa ett besök på Mårbacka och Rottneros Park.

I min barndom gjorde mina föräldrar en resa till Mårbacka och Rottneros Park i Sunne tillsammans med mig och mina syskon, det var en utflykt som gjorde starkt intryck. Värmland är ett fascinerade landskap med stora lummiga skogar, förtrollande vackra sjöar och många sevärdheter.  

”-Jag skulle aldrig blivit författare om jag inte vuxit upp på Mårbacka med dess åldriga sedvänjor, dess rikedom på sägner, dess milda vänliga människor”. Citatet kommer från den kända författarinnan Selma Lagerlöf som föddes på Mårbacka år 1858. Det vackra hemmet är bevarat som en minnesgård och visas fram vid guidade visningar, upplev också den frodiga trädgården och besök det pittoreska lilla caféet som är öppet kl. 10-16 varje dag under sommaren. Samma öppettider har också den lilla gårdsbutiken där du kan köpa böcker av Selma Lagerlöf, samt konsthantverk och souvenirer.

Läs mer om Mårbacka här

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne med nyskapande trädgårdsformgivning och sköna naturparker i en härlig kombination. Under sommaren är skulpturparken med café och butik öppet varje dag kl. 10-18 och här finns också en populär lekpark för barnen som är öppen kl. 10.30-15.30.

Läs mer om Rottneros här

Jag önskar dig en skön resa till denna vackra del av Sveriges avlånga land.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
Vi använder cookies. Läs mer..