Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 205 Antal kommentarer: 63 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Restips i Frankrike

Senast uppdaterat: 22-07-2022
Detta inlägg är läst 185 gånger
Skapat: 22-07-2022

Alsace är en av de minsta regionerna i Frankrike och är kanske mest känd för den 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vingårdar och små idylliska landsorter. Men om du tar bilen och kör 6 mil upp genom bergen belönas du med en praktfull utsikt över den vackra sjön vid staden Gerardmer.

Massor av upplevelser väntar i Gerardmer
Området är imponerande vacker och här finns det fina möjligheter för att vandra och cykla på de över 300 km markerade rutterna som går genom skogen, de gröna dalarna, förbi vattenfall och upp på toppen av bergen.

Vill man hellre koppla av kan man njuta av ett besök i en av blomsterträdgårdarna under sommaren, besök till exempel Jardin de Berchigrangers eller de fyra Jardins de Callunes där ett magnifikt blomsterhav sprider en skön väldoft i trakten. Dessutom kan man fiska, segla och bada i sjön – och har man barn med sig på bilsemestern kan man besöka de mindre djur- och nöjesparkerna som finns  i området.

Kayserberg – Albert Schweitzers födelsestad
Det kan rekommenderas varmt att köra till Kayserberg som är en av de absolut vackraste medeltidsstäderna längs vinvägen. Ända sedan 1500-talet då de första vinerna kom från Ungern till området har det varit känt som ett av de finaste vinområdena i Alsace.

Bon voyage!

Text och bilder: Mette

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Alsace