Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 250 Antal kommentarer: 70 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Res obegränsat i Tyskland för under EUR 50

Senast uppdaterat: 04-05-2023
Detta inlägg är läst 1289 gånger
Skapat: 03-05-2023

Med Deutschland-Ticket (D-Ticket) kan du resa obegränsat i hela Tyskland med all lokal eller regional kollektivtrafik (bussar, spårvagnar, tunnelbanor och tåg i 2 klass*) för bara EUR 49 per hel kalendermånad, vilket motsvarar ca SEK 540:-. 

Slipp parkeringsbekymmer
Är du iväg på en bilsemester kan du eventuellt parkera ditt fordon vid hotellet och utnyttja det fina erbjudandet för att ta dig runt till sevärdheter och utflyktsmål på semesterorten, detta är speciellt smart om du ska resa till en storstad där parkeringskostnaderna ofta är ganska höga. Kanske reser du klimatsmart med tåg eller buss hela vägen till Tyskland och kan då dra nytta av erbjudandet inom landets gränser.

Här köper du biljetter
Du kan köpa biljetten Deutschland-Ticket till exempel via DB-försäljningskanaler som bahn.de, DB Navigator (app) och DB Linienagent (app) samt i DB-resecenter i hela Tyskland. Många andra transportföretag kommer också att sälja Tysklandsbiljetten i sina försäljningskanaler.

Det finns också möjlighet att köpa biljetterna online här. Barn under 6 år reser gratis i sällskap av en vuxen, medan barn över 6 år ska ha en egen biljett. Biljetten är personlig och kan ej överlåtas till en annan person.

Får man ta cykeln med på tåget?
För transport av cyklar gäller respektive tariffregler; om det är möjligt att ta med cyklar gratis på rutten är detta också möjligt med Deutschland-Ticket. Om en cykelbiljett krävs för en priszon gäller detta även för resor med Deutschland-Ticket. Du kan få mer information om att ta med dig cyklar på www.bahn.de/ Fahrrad -nahverkehr och på www.zugportal.de/ Fahrrad.

Hämta inspiration till din Tysklandsresa här

*med undantag för DB och RE Fernverkehr AG, FlixTrain som t.ex. IC, EC och ICE (snabb- och direkttåg) samt transporttåg som används för turistiska eller historiska ändamål.  

Trevlig resa!

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Tyskland
;