
Vem älskar inte choklad? Jo, det gör i alla fall Pia och John, så de var snabba att slå till när Happydays tog in Das Schokoladenhotel – Chokladhotellet – i sin semesterkatalog. Läs om deras upplevelse av det unika temahotellet i Westerstede, som ligger nordväst om Bremen i norra Tyskland. De har även skickat oss bilder på alla de läckra rätter de testade på hotellet – alla serverade med en liten chokladtwist i vit-, mörk- eller mjölkchoklad. Bon appétit, säger vi bara.
Das Schokoladenhotel – målet för vår resa
När vi åker på bilsemester vill vi gärna att semestern ska börja så fort vi backar ut bilen från carporten. Därför väljer vi oftast att övernatta en eller flera gånger på vägen till resmålet. Förutom att det ger en paus från bilkörningen och trafiken, får vi också se många nya platser där vi inte varit tidigare.
På vår senaste semester bokade vi rum på en av Happydays nya destinationer, Das Schokoladenhotel. Eftersom min bättre hälft älskar choklad var det ju ett självklart val. Samtidigt ligger hotellet bra till i förhållande till vårt resmål.
Det visade sig vara ett bra val. Det är ett mysigt hotell där allt är inrett med chokladtema. Det finns bilder av kakaobönor på mattorna och på skyltarna med rumsnummer. Ryggstödet på bänken i restaurangen ser ut som en chokladkaka, och det gör även sänggaveln på rummet. Hela inredningen får gästerna att tänka på choklad, och det är ju bra att man både kan köpa smakprov i caféet och proviantera för resten av semestern i receptionen.
Ett extra plus är att man kan parkera precis framför hotellets entré – och dessutom helt gratis. Det fanns gott om lediga platser även om vi kom fram sent på eftermiddagen.
När vi kom fram till hotellet hade vi kört bil i sju timmar, så musklerna var rejält trötta och ömma. Då var det skönt att vi kunde använda hotellets wellnessavdelning direkt efter incheckning. Först ett besök i bastun och sedan ner i poolen där massagestrålarna löste upp spänningarna i nackmusklerna.
Dagen avslutades med en läcker fyrarättersmeny. Den hade såklart också en touch av choklad. Det var en liten hint av choklad i rätterna som krydda och desserten var ett helt konstverk. Restaurangen var också välbesökt av lokalbefolkningen, vilket vi gärna lägger vikt vid när vi väljer matställen på våra resor – det är ett tecken på att stället har gott rykte i området.
Frukostbuffén bjöd på ett stort urval av traditionella rätter som ägg, bacon och nybakade frallor, och självklart fanns även smakprov på läckra chokladbitar.
Hela hotellet är fint och välskött och rummen har en riktigt bra storlek. Vi hann inte utforska omgivningarna, men märkte att stadens centrum med butiker ligger precis runt hörnet. Nästa gång vi kommer hit ska vi boka några extra dagar så vi hinner se alla sevärdheter i området.
Text och foto: Pia Dalsager och John Roald Jensen