Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 252 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Nordtyskland: Gröna områden, sevärdheter och evenemang

Senast uppdaterat: 03-04-2024
Detta inlägg är läst 331 gånger
Skapat: 03-04-2024

Funderar du på hur du kan tänka grönare på din bilsemester till Nordtyskland? Här i blogginlägget kan du hitta inspiration till sevärdheter, områden och evenemang som tar hänsyn till hållbarhet och klimat. Och längst ner i inlägget kan du se översikten över våra tyska hotell med miljömärkning och laddstationer för elbilar.

Mecklenburg-Vorpommern
Om du inte vill uppleva Mecklenburg-Vorpommern till fots eller på cykel finns det många bra alternativ för lättillgänglig kollektivtrafik, och kör du elbil finns det över 200 laddstationer i området. Mecklenburg-Vorpommern innehåller de vackraste naturområdena; upplev kusterna med de vita, branta kalkstensklipporna, de romantiska och vilda hedarna, de djupgröna skogarna och de vassfyllda lagunerna. Nästan en tredjedel av marken är fredad, och många områden tillhör nationalparker, varav två finns med på UNESCO:s världsarvslista, nämligen nationalparken Müritz och nationalparken Jasmund på Rügen. Här kan du uppleva vackra bokskogar, sjöar, kärr och ängar – samt tranor, havsörn och fiskgjuse.

Brandenburg
Upplev den kortaste vägen från gård till bord med regionala produkter i hela Brandenburg och Potsdam, eller gå på upptäcktsfärd i UNESCO:s biosfärreservat Schorfheide-Chorin i Angermünde, som ligger bara en timmes bilresa från Berlin. Här hittar du en av de största sammanhängande skogarna i Centraleuropa med sjöar, skogar och kullar samt bävrar, uttrar och 16 fladdermusarter, örnar, svartvita storkar och tranor. Området är ett av de mest skyddade och bevarade i hela Tyskland.

Niedersachsen
Besök den hållbara destinationen Juist, en sandö som ligger i det UNESCO-listade Vadehavet. Ön har som mål att bli helt klimatneutral senast 2030 med hjälp av en massa hållbara projekt, bl.a. hästdragna vagnar och cyklar som används på ön istället för bensindrivna fordon. Ett annat exempel är naturparken Steinhuder Meer, som är en 420 km² stor park, perfekt för avkopplande stunder och vattensporter i den största sjön i Niedersachsen.

Metropolregionen Hamburg
I storstadsregionen Hamburg är det stort fokus på hållbar turism och här finns allt från hållbara evenemang till aktiviteter, restauranger och gröna biljetter för kollektivtrafiken. Samtidigt följer man de lokala riktlinjerna för hållbarhet och genom detta samspel vann Hamburg priset för Europas mest miljövänliga stad 2011.

Bremen
Ett alternativ till att uppleva Bremen till fots eller på cykel är att ta Stadtmusikanten-Express – ett elektrifierat tåg som tar dig genom stadens innersta kärna och ut till alla dess sevärda hörn. Upplev även den botaniska gröna trädgården Botanika, som är porten till Asien och tropikerna, eller besök Übersee-Museum; ett naturhistoriskt och etnografiskt museum där du bl.a. kan lära sig om transporter och klimatvänlighet, biologisk mångfald och hotade djur samt om de stigande vattennivåerna i haven som en konsekvens av klimatförändringarna.

Bremerhaven
Upplev sjö och land samtidigt genom att ta cykeln till Fisch-Genus-Route, där du kan smaka på några av Bremerhavens fisksoppor och andra fiskrätter. På land kan du också utforska många av parkerna. Att minimera föroreningar är en viktig del av staden, därför kan du hitta olika produkter på marknaden utan onödiga förpackningar. En produkt som du bl.a. kan köpa, är Seestadt-honungen, som stödjer bin och hållbarhet, samt vissa EU-biocertifierade fruktpålägg och chutney som produceras av personer med funktionsnedsättning på Elbe-Weser Welten GmbH.

Få även en fantastisk inblick i klimat och hållbarhet på Klimahaus Bremerhaven – ett interaktivt upplevelsecenter med fokus på klimatzoner och väderfenomen. Här kan du följa med på en resa runt jorden längs åttonde breddgraden, där du upplever naturen och träffar lokalbefolkningen i bland annat Schweiz, Samoa och Kamerun.

Lübeck
Lübeck och Travemünde samarbetar för att möta turisternas önskemål om en mer hållbar semester. Ta en promenad i Lübecks UNESCO-listade Gamla stan och se de små husen med gröna trädgårdar vid Ganghäuschen. Upplev också festivalen Vegan Summer, som erbjuder kulinariska och veganska produkter tillsammans med presentationer och tips om hur du kan leva mer veganskt och hållbart.

Se våra miljömärkta hotell i Tyskland 

Tyska hotell med laddstationer för elbilar

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Tyskland #Nordtyskland #Kulturpärlor #Naturidyll
;