Top
cd top arrow

Hur mycket vet du om Tyskland?
Testa din kunskap och tävla om en minisemester

Hur mycket kan du egentligen om det upplevelserika semesterlandet Tyskland? Vi har gjort denna lilla frågetävling och svarar du rätt på alla frågor, så deltar du i tävlingen om en vistelse för 2 personer på Ostseehotel Hohwacht med ankomster under perioden 8/1-26/6 2021.

Tillsammans med din respartner kommer du att bo på ett hemtrevligt, familjeägt hotell på det lilla fiskeläget Hohwacht som ligger idylliskt vid Östersjökusten. Här kan du se fram emot att njuta av den avkopplande atmosfären i staden, för här väntar både båthus, strandpromenad, restauranger och caféer samt några av Nordtysklands största kulturpärlor på lagom köravstånd från hotellet.

Så ta emot utmaningen och testa din kunskap om Tyskland i tävlingen.

Trevligt nöje och lycka till!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Stort grattis till Gert Bigum

prize
Ända sedan 1300-talet har en viss gycklare gjort staden Mölln i Schleswig-Holstein berömd tack sina kuriosa berättelser och unika livsglädje. Vad är namnet på den berömda hovnarren?

Behöver du hjälp, klicka här
Den danska drottningen Margrethes farmor Alexandrine är född och uppvuxen på detta pampiga renässansslott i Mecklenburg-Vorpommern. I vilken stad hittar man detta slott?

Behöver du hjälp, klicka här
Från 1960-1970 tog The Beatles världen med storm och låtar som Let it be, Here comes the sun och många andra hitlåtar la sig på radions topplaceringar gång på gång. I vilken tysk stad hittar du Beatles Museum där du får en fin inblick i bandets historia?

Behöver du hjälp, klicka här
Kulturpärlor, shopping, mat och dryck: Hamnstaden Bremen är en stad som är full av sevärdheter och möjligheter för gastronomiska smaksensationer. Hur många värdshus, caféer, restauranger och barer finns det i Bremen?

Behöver du hjälp, klicka här
Den vackra kanalstaden Friedrichstadt i Schleswig-Holstein är känd för sina autentiska holländska trappgavelhus som kantar kanalerna och sin helt unika charm. Staden har ett smeknamn, vilket är det?

Behöver du hjälp, klicka här
Harz är en bergskedja i Tyskland i delstaterna Niedersachsen, Sachsen-Anhalt och Thüringen, känd för sina disiga skogbeklädda berg som gömmer på både riddarromantik och häxmystik. Det högsta berget i Harz heter Brocken, hur högt är det?

Behöver du hjälp, klicka här
Namn
E-mail
När du deltar i tävlingen blir du automatisk anmäld till vår gratis resklubb och mottager därefter vårt nyhetsbrev med spännande semesternytt och semesterförslag till medlemspriser och ännu fler bra tävlingar. Är du redan medlem, deltar du självklart på samma villkor som nya medlemmar!

Lycka till!
Tävlingen äger rum fram till den 30 november 2020 då vi väljer en vinnare. Vinnaren kontaktas direkt och offentliggörs här på sidan samt i vårt nyhetsbrev.

Det finstilta
Dina upplysningar används för att kontakta dig om du vinner. När du deltar blir du automatiskt prenumerant av Happydays nyhetsbrev. Medlemskapet i resklubben är gratis och du kan när som helst avanmäla dig.

Så här hanterar Happydays dina personuppgifter

Tävlingen äger rum både på vår svenska och danska webbshop. Vinsten kan ej bytas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.