Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Åsa Nilssons Rejseblog

Åsa Christina Nilsson
Blogg skapad: 01-06-2016 Blogginlägg totalt: 2 Antal kommentarer: 0 Antal följare: 2 Följ denna blogg
Midsommaraftons magiska blommor
17-06-2014
Detta inlägg är läst 47 gånger

Att drömma sött om sin tillkommande...

Nu närmar sig den ljuva midsommarafton och du har nu chansen att prova på följande ritual - iallafall om du är singel.

Som jag minns det från min barndom så skulle man på själva midsommarafton plocka 7 sorters blommor, klättra över 7 olika gärdsgårdar och inte yppa ett enda ord medan man gjorde detta. Och sedan skulle man lägga blommorna under huvudkudden i sin säng, fortfarande utan att yttra ett ord och sedan lägga sig och drömma sött om sin tillkommande.

Jag provade att göra detta några gånger vid midsommartid i min ungdom utan resultat, kanske brast slutresultatet på grund av att jag trots ansträngningarna inte lyckades att hålla mig helt tyst. Blommorna låg trista och platta under kudden när jag vaknade, och inte hade drömprinsen visat sig i drömmen inte.

Men kanske fungerar det för någon, vad vet jag? Det är i vilket fall som helst ett roligt litet tricks som man gärna berättar vidare för sina barn och barnbarn, och vem vet – kanske ligger det i ritualen en inbyggd trygghet i att göra något som tidigare generationer har ägnat sig åt och som så länge det firas midsommar och finns sommarblommor kommer att fortsättas utföras – i varje fall av ett fåtal intresserade.

Midsommar är skön, nu står alla blommorna och ståtar på ängar, i skogsbackar och utmed vägrenen. Förgyll din vardag med en liten bukett i midsommartid och vill du utforska om dina drömmar kan sia något om framtiden, så får du göra ett försök med 7 sorters blommor under kudden på midsommaraftons natt.

Här kommer ett förslag på blommor som du kan plocka, bara namnen i sig bär ett skimmer av poesi:

Förgätmigej, prästkrage, blåklocka, humleblomst, timotej, smörblomma, tjärblomster, käringtand, rödklöver, färgkulla, gulmåra, johannesört, sommarfibbla, kornvallmo, myskmalva, svartkämpar, rödblära, backnejlika, brudbröd, åkervädd…

Glad midsommar!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
Vi använder cookies. Läs mer..