Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal följare: 5 Följ denna blogg

7 tips för en lyckad semester med din bästa vän – hunden

Senast uppdaterat: 22-11-2023
Detta inlägg är läst 308 gånger
Skapat: 17-11-2023

Att åka på semester med sin hund behöver inte vara besvärligt. Tvärtom kan det vara en givande och minnesvärd upplevelse för både dig och din hund. Här får du några bra tips för att vara säker på att din semester med hunden blir en succé.

1. Planering är en bra start
Innan du ger dig ut på äventyr är det viktigt att göra en noggrann planering: Välj hundvänliga destinationer och hotell. Vi har mängder av hotell över hela Europa, där hundar är välkomna att följa med på semestern.

SE ALLA VÅRA HOTELL DÄR HUNDAR ÄR VÄLKOMNA

2. Ta med hundens trygghet
För att få din hund att känna sig trygg och bekväm, ska du ta med några av hundens favoritsaker till exempel säng, leksaker, mat- och vattenskål. Detta skapar en bekant och trygg atmosfär för hunden oavsett var du befinner dig.

3. Hälsan kommer först
Innan du reser, se till att din hunds vaccinationsprogram är uppdaterat och ta med en kopia av hundens hälsobok. Det är extra viktigt om du ska resa utomlands, men också en bra idé även om du bara ska göra en rundtur i Danmark. Detta kan vara användbart om det skulle uppstå behov av ett besök hos veterinären under semestern.

4. Träning och motion
En trött hund är en glad hund – det sa alltid min hundtränare. Ta dig tid att leka och träna med din hund, var du än är. Utforska området och hitta hundvänliga parker och stigar så att ni båda kan få motion och utforska den nya destinationen. Det är också viktigt att trötta ut hunden om den exempelvis måste vara ensam på ett rum, så att den inte står och gnäller eller krafsar på dörrarna.

5. Respektera lokala regler
Innan du åker på semester bör du undersöka lokala regler och lagar om hundar. Vissa platser kan kräva att hunden måste vara i koppel. Att respektera lokala regler säkerställer en positiv upplevelse för alla. Det är så irriterande att börja semestern med en utskällning från lokalbefolkningen – eller hur?

6. Gör transporten bekväm
Om du ska åka på bilsemester med din hund, se till att din hund är bekväm under resan. Använd säkerhetssele för hunden eller en transport-bur för att resa säkert och gör regelbundna pauser för att låta din hund sträcka på benen och gå ut och kissa. Reser du på sommaren, kom självklart ihåg att ALDRIG lämna din hund ensam i bilen om du behöver hämta något eller göra andra stopp. Det blir otroligt varmt i en stillastående bil – även om det är i skuggan.

7. Var alltid förberedd
Var förberedd på oförutsedda situationer. Ta med första hjälpen-utrustning för din hund och ha kontaktuppgifter till lokala djursjukhus inmatade i telefonen, om något skulle inträffa. Man vet aldrig om hunden t.ex. kommer att äta något som den inte kan tåla och då är det bra att vara förberedd.

En semester med din hund behöver inte vara besvärlig. Genom att förbereda dig väl och välja rätt destination där hundar är välkomna, kan du och din hund skapa trevliga minnen tillsammans. Att ta med hunden på semester kan också vara en bra isbrytare för att prata med lokalbefolkningen (om du har en söt hund). Vem älskar inte att klappa Fido?

Vi hoppas att du får en fantastisk semester tillsammans med din hund!

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Kvalitetstid
;