hotel brixiade triton
hotel brixiade triton
hotel brixiade triton
NYHET
 • Direkt vid flodbrädden
 • Panoramaterrass
 • Swimmingpool och bastu
NYHET
cd top arrow

4-stjärnigt vid Moselfloden

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Cochem, Sydtyskland

Välkommen till en skön semester vid Mosels brädd. Du bor på ett av de två 4-stjärniga systerhotellen Hotel Brixiade och Hotel Triton, som ligger 50 meter från varandra i Cochem - huvudorten i det berömda och pittoreska flodlandskapet Mosel. Du bor på flodens solsida och kan därför se fram emot både morgonsolens sköna strålar och den milda kvällssolen som till exempel kan avnjutas med utsikt över det blå vattnet och båtarna som sakta glider förbi. Här har du också fri utsikt till den mäktiga Reichsburg, som tronar på sin branta klipptopp på andra sidan av floden. När solen går ner tänds ljuset på borgens fasad, vilket gör det till en helt äventyrlig syn. Stigarna längs flodbrädden och genom vinterrasserna lockar med härliga promenadturer i det idylliska landskapet. Korsa också floden och gå på upptäcktsfärd i de romantiska gatorna i Cochems Gamla stan, där butiker, caféer och vinbarer får atmosfären att sjuda. Om du behöver svalka av dig, kan du besöka stadens badland, Moselbad (1,5 km), där de inomhus och utomhus bassängerna är sköna att dyka ner i för både vuxna och barn. På stadens fina ädelstensmuseum (1 km) kan du beundra sällsynta stenar, också lokala fynd, och lära mer om processen från rå sten till glittrande smycken. Från flodpromenaden utgår de populära turbåtarna, som tar dig med på en fantastisk flodsegling, där medeltidsbyar, borgar och gröna vinodlingar långsamt glider förbi. Åk också på en spännande utflykt till Eifel (41 km) och upplev det karakteristiska vulkanlandskapet med kratersjöar. Besök också Koblenz (51 km) där den världsberömda sevärdheten Deutches Eck ligger, här flyter Mosel samman med Rhen. I Tysklands äldsta by, Trier (87 km) kan du se den historiska stadsporten, Porta Nigra som sägs vara den bäst bevarade norr om Alperna. I Traben-Trarbach (50 km) väntar vackra korsvirkesidyller och rustika ruiner. En semester vid Mosel är en semester full av upplevelser, men också fina möjligheter för skön avkoppling för alla livsnjutare!
Se fram emot härliga semesterdagar vid Mosels brädd
Du bor på en av Mosels mest berömda semesterorter - Cochem
Njut av den härliga semesterstämningen från hotellets terrass
Nära Cochem ligger ännu en vacker vinby, Bruttig-Frankel
I Bruttig-Frankel kan man t.ex. se det vackra rådhuset och Schunksches Haus
Hyr en cykel och upplev Mosel på två hjul
Gör en utflykt till Koblenz och se Deutsches Eck - här utsikt från linbanan
På din semesterort Cochem tronar den pampiga borgen
Också borgen Metternich berättar om områdets historia
Upplev ren Moselidyll i det pittoreska vinlandskapet
Se äventyrsborgen Burg Elz som stammar från 1100-talet
Slott och borgar präglar flodlandskapen - här Kastellaun vid Rhen
Det är många som har upptäckt att Mosel har fina vandringsleder
Skyview över Mosels vackra flodlandskap
Njut av Mosels ädla drycker
Frodiga vinodlingar präglar landskapet vid Mosel
Vinsemester vid Mosel
Det är här - i Cochem - som du ska tillbringa din semester
Kliv ombord på en av turbåtarna som seglar längs Mosel
Här glider man i sakta mak förbi medeltidsbyar, vinodlingar och borgar
Du kan själv bli kapten, om du vågar ...
Fantastiska semesterdagar i sikte vid Mosel
Den måleriska idyllen är minnesvärd
Besök det berömda Deutsches Eck i Koblenz där Rhen och Mosel flyter samman
Mosels ikoniska landskap har mängder av utflyktsmöjligheter
NYHET

Ankomst

Hotel Brixiade

Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
Hotel Brixiade
NYHET

Adress

Uferstrasse 13
D-56812 Cochem
Tyskland

Hotellfakta

Du bor på Hotel Brixiade eller på Hotel Triton som är systerhotell och ligger med 50 meters avstånd. Båda hotellen är 4-stjärniga, eleganta och väl underhållna, och de har en skön belägenhet direkt vid flodens brädd.

Oavsett vilket hotell du bor på är du välkommen att använda alla faciliteter på båda hotellen. Här finns restaurang, bar, lobby med lånedator, sällskapsrum, vinterträdgård och panoramaterrass med utsikt över Mosel. På Hotel Brixiade finns det bastu och ångbastu och på Hotel Triton finns det inomhus swimmingpool. Båda hotellen är rökfria och båda har också hiss och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Det finns avgiftsfri parkering vid båda hotellen samt möjlighet för parkering i hotellets parkeringskällare (mot avgift).


Alla rum har badrum, hårfön, minibar, safetybox, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Bra att veta:

Rum med flodutsikt
Rum med balkong och Moselutsikt kan beställas mot en extra avgift på EUR 10 per person och natt, avgiften betalas direkt till hotellet. Kom ihåg att nämna eventuell önskan om rum med utsikt när du bokar hos Happydays.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.
Vid ankomst checkar man in på Hotel Brixiade, varefter man blir anvisad rum på antingen Hotel Brixiade eller på systerhotellet Hotel Triton (50 m).

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 18.30-20.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 15 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Njut av promenaden genom Cochems välbevarade Gamla stan och låt dig fascineras av stämningen. Besök också stadens kända ädelstensmuseum: 1 km.
 • Bada i Moselbad, stadens stora badland, här finns både utomhus och inomhus bassänger, vågbassäng, rutschbanor, ångbastu, bastu, jacuzzi och bar: 1,5 km.
 • Bruttig-Fankel med den stämningsfulla Gamla stan där du finner Schunksches Haus och det gamla rådhuset: 7 km.
 • Beilstein är känd för att vara Mosels kanske mest romantiska vinby med en härlig medeltida stämning: 10 km.
 • Äventyrslottet Burg Eltz är en välbevarad borg från 1100-talet som också har sin egen skattkammare: 29 km.
 • Burg Thurant är Alkens varumärke från 1197: 29 km.
 • Varva ner och kom i form på kurbadet Vulkaneifel-Therme i Bad Bertich: 29 km.
 • Hexentanzplatz ligger 454 m.ö.h. på en 60 hektar stor platå nära Boppard. Med Goethes dikter har området fått mytisk status och är ett mycket populärt utflyktsmål. På Valborg är det speciellt många häxor som samlas här innan avfärden mot Blåkulla: 39 km.
 • Vulkan-Eifel är de sovande vulkanernas land, ett av Mellaneuropas största vulkanlandskap, där du kan uppleva de fascinerande naturfenomenen längs vulkanvägen med tre kratersjöar. Passa på att besöka det fascinerande vulkanmuseet i Daun: 41 km.
 • Karmeliterklostret Springiersbach från 1102 med den rikt utsmyckade barockyrkan: 46 km.
 • Den tvådelade byn Traben-Trarbach har vuxit ihop över Mosel och var omkring år 1900 Europas största vinby efter Bordeux. Välståndet gav en byggexplosion av vackra byggnader inspirerat av tidens härskande jugendstil och Belle Époque, som i dag pryder staden tillsammans med medeltidens romantiska korsvirkeshus. Upplev även klockspelet med 28 bronsklockor, som spelar varje dag kl. 12 samt varje timme mellan kl. 15 och 18: 50 km.
51-100 km

 • I Koblenz möts Mosel och Rhen, vid det mycket populära utflyktsmålet Deutsches Eck, som liksom staden är en del av Rhens världsarv. Härifrån kan du flanera in till Koblenz pittoreska Gamla stan, genom den härliga stadsparken: 51 km.
 • Den 120 meter höga klippan Loreley på Rhens smalaste passage var i gamla dagar orsak till många skeppsförlisningar. Den är också känd genom diktaren Heines romantiska omkväde om den överjordiskt vackra Loreley som med sin sång lockade skepparna i döden: 59 km.
 • Historiska Trier, Tysklands äldsta stad och romarnas gamla högborg. Den romerska stadsporten, Porta Nigra, är mycket välbevarad och finns med på UNESCOs lista över världskulturarv: 87 km.
 • Gör en dagsutflykt till storhertigdömet Luxemburg med huvudstaden Luxemburg. Här kan du ägna dig åt shopping och äta gott på någon av stadens alla caféer och restauranger. En av stadens stora attraktioner är den 23 kilometer långa kasematten (skyddsrum) i stadens gamla befästning; den och Gamla stan finns med på UNESCOs världsarvslista. Prova också lyckan på stadens casino, se arkitektoniska praktbyggnader, t.ex. palatset Grand Ducal Palace och katedralen Notre-Dame samt utforska spännande utställningar på det nationella historiska museet bland mycket annat: 92 km.
Över 101 km

 • Du kan lätt göra semester till ett globetrotter-äventyr, korsa också gränsen till Frankrike: 147 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Brixiade
Uferstrasse 13
D-56812 Cochem
Tyskland


E 007° 10.182'
N 50° 8.699'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Moselsteig - 365 km vandringsleder med Moselpanorama
Baserat på 199 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.6 av 5
Service
3.9 av 5
Inkvartering
3.9 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
4.2 av 5
Middag
3.3 av 5
Läge
4.7 av 5

Hotel Brixiade

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 3.649:-

Semester vid Mosel inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x kvällsmeny/buffé
 • Välkomstdrink
 • Fri entré till swimmingpool och bastu
 • Fri transport med lokalbuss och tåg
Det lilla extra från Happydays
 • 20 % rabatt på turbåtarna från KD Köln-Düsseldorf på Mosel och Rhen
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer