althoff hotel fuerstenhof
althoff hotel fuerstenhof
althoff hotel fuerstenhof
althoff hotel fuerstenhof
althoff hotel fuerstenhof
 • Michelin-restaurang
 • Läckert SPA och pool
 • Nära Gamla stan
cd top arrow

5-stjärnigt semesterpalats i Nordtyskland

3 dagars bilsemester på 5-stjärnigt slottshotell i Celle, Nordtyskland

Minst en gång i livet måste man skämma bort sig själv med en riktigt lyxig vistelse på ett 5-stjärnigt hotell: Det exklusiva Althoff Hotel Fürstenhof i den romantiska slottsorten Celle i Nordtyskland, är en semesterupplevelse med precis den extra lyx och höga servicenivå som ger vardagen en vitaminkick. Det lilla barockpalatset från 1680 har sin egen Michelin-restaurang och samma köksteam driver hotellets mysiga och prisbelönade italienska restaurang. På Althoff Hotel Fürstenhof finns det också badrock på rummet och självklart en härlig wellnessavdelning med inomhuspool. Det 5-stjärniga hotellet har sin egen unika stämning med ursprungliga, historiska detaljer och vackra omgivningar utomhus, där man kan sitta och njuta av något läskande under kastanjeträden i gårdsträdgården. Slottshotellet har också ett praktfullt läge, endast några minuters promenad från slottet och den gamla stadsdelen i Celle söder om det disiga, ljungbeklädda hedlandskapet Lüneburger Heide. Din lyxiga minisemester ger dig en fin anledning till att gå på upptäcktsfärd i Celle - en av de absolut vackraste städerna Nordtyskland har att bjuda på. Det finns faktiskt få städer i Tyskland som kan visa upp så många och så välbevarade historiska hus från renässansen och fram. Det var också i Celle som den danska drottningen Caroline Mathilde levde sina sista år. Den tragiska kärlekshistorien om Drottning Caroline Mathilde som förälskade sig i den kungliga danske läkaren Struense, slutade med att han blev halshuggen och hon blev utvisad från Danmark. Hon avled tragiskt i en ung ålder, på slottet i Celle - som därefter har blivit en stor attraktion i den berömda nordtyska medeltidsstaden. I Celle är du med andra ord omgiven av historisk romantik och medeltidsidyll med korsvirkesfasader, kullerstensbelagda gator och mysiga ölpubar i en altstadt, där det finns mer än 500 praktfulla fredade byggnader. Om du inte kan få nog av korsvirkesidyll kan det även rekommenderas att besöka Lüneburg (94 km) på den gamla saltvägen och Hildesheim (63 km), där Knochenhauer-Amtshaus med sin överdådiga utsmyckning sägs vara ett av de vackraste korsvirkeshusen i hela världen. Ta dig också till Lüneburger Heide och starta vid Bispingen (65 km), där det finns mer än 700 kilometer markerade vandringsleder. Eller besök Autostadt Wolfsburg (65 km), som är ett måste för alla som har bensin i blodet eller temaparken Weltvogelpark Waldsrode (56 km), som är världens största fågelpark i sitt slag. Efter dagens upplevelser kan du se fram emot att låta dig skämmas bort på Althoff Hotel Fürstenhof, där hotellets stjärnkockar utför magi med de gastronomiska specialiteterna och serverar dem i skenet från levande ljus. Glöm vardagen för en stund och åk på slottssemester i Nordtyskland - den sjunde himlen ligger på närmare avstånd än vad du tror.
Kvällsstämning under kastanjerna på det gamla barockpalatset i Celle
Althoff Hotel Fürstenhof bjuder på 5-stjärnig bortskämning
Synen, som du möts av vid ankomst: Hotellet vackra entré
Vistelsen på Althoff Hotel Fürstenhof passar perfekt till en romantisk minisemester
Palio - Taverna & Trattoria är hotellets prisbelönta italienska restaurang
Här är det rustik stämning och italienska godsaker på menyn
En rätt på menyn på Palio - Taverna & Trattoria
En rätt på menyn på Palio - Taverna & Trattoria
Se fram emot historisk detaljer och lyxig bortskämning i Celle
T.ex. i hotellets läckra wellnessavdelning med inomhus swimmingpool
Det gamla palatset är uppfört år 1680 som hem för en ung baron
Gårdsträdgården med stora kastanjträd inramar den fina uteserveringen
Slottet i Celle ligger på kort avstånd från Althoff Hotel Fürstenhof
Hoppener Haus från 1532 är Celles mest berömda byggnadsverk
Celle är ett av Tysklands mest charmiga och välbevarade städer
Men kanske är det Celles mysiga ölstugor som lockar?
Celle ligger söder om den ljungbeklädda Lüneburger Heide
Här kan du cykla och vandra längs mer än 700 km markerade leder
Och njuta av den ursprungliga naturen i Tysklands äldsta naturpark
Weltvogelpark Walsroden är en stor semesterattraktion för fågelintresserade
I staden Hildesheim finns det hela två världskulturarv
Har du motorolja i blodet, kan en utflykt till Autostadt Wolfsburg rekommenderas
Besök också Lüneburg, vars rikedom stammar från handeln med saltet
Tillbaka på Althoff Hotel Fürstenhoff kan du lugnt luta dig tillbaka ...
Gastronomi på hög nivå kräver de bästa råvarorna
Michelin-restaurangen Endtenfang på Althoff Hotel Fürstenhof
Exempel på Michelin-restaurangens meny
En oas för alla livsnjutare: Althoff Hotel Fürstenhof

Ankomst

Althoff Hotel Fürstenhof

Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof
Althoff Hotel Fürstenhof

Adress

Hannoversche Strasse 55-56
D-29221 Celle
Tyskland

Hotellfakta

Det lilla palatset uppfördes som adelspalats år 1680 och är ett praktfullt och välbevarat exempel på barockarkitektur från Celles storhetstid som furstlig residensstad, där det uppfördes många liknande sommarbostäder och gods kring slottet, till prinsar, hertigar och baroner. Althoff Hotel Fürstenhof är idag inrett som ett exklusivt, 5-stjärnigt hotellet med modern wellnessavdelning med bastu och inomhus swimmingpool, dit man som gäst har fri entré samt möjlighet för tillköp av diverse wellnessbehandlingar.

Hotellet är dessutom känt för att hysa två av delstatens bästa restauranger: Gourmetrestaurangen Endtenfang har haft sin Michelin-stjärna i 25 år och samma köksteam står bakom den rustika restaurangen Palio - Taverna & Trattoria, som är belönad med flera utmärkelser för sin italienskinspirerade gastronomi. Palio håller öppet dagligen med både lunch- och middagsservering och när vädret tillåter det, öppnar man uteserveringen under de gamla kastanjträden i den charmiga gårdsträdgården.

Varje våningsplan på hotellet är individuellt inrett med exklusiva teman präglade av platsens långa historia och belägenheten nära naturprakten på Lüneburger Heide, och till de 5-stjärniga faciliteterna hör dessutom 24-timmars rumsservice, hiss, frukostmatsal, bar, fitnessrum, diverse rustika sällskapsrum och gratis trådlöst internet.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet samt möjlighet för parkering i hotellet parkeringsgarage (mot avgift EUR 16 per natt).


Man inkvarteras i hotellets moderna rumsflygel, som är en nyare tillbyggnad (senast renoverad år 2015). Den är förbunden med huvudbyggnaden och det historiska palatset med korridor och hiss.
Alla rum är nyrenoverade samt individuellt och elegant inredda. Har som minimum eget badrum, hårfön och badrock, sängar med hälsomadrasser, skrivbord och stol, minibar, TV och gratis trådlöst internet.

Bra att veta:

Vänligen notera att gourmetrestaurangen, Endtenfang, endast håller öppet torsdag och fredag kväll samt lördag lunch och kväll. Har man lust att skämma bort sig med en gourmetupplevelse, erbjuder Endtenfang en särskild 4-rätters gästmeny till ett fördelaktigt pris. Det kan rekommenderas att höra mer om detta i hotellets reception, här gör man också eventuell bordsbeställning.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukostbuffén serveras alla dagar kl. 6.30-10.00 förutom söndag, då den serveras kl. 7.00-10.30.
Vistelsens inkluderade middag serveras kl. 18.00-22.00, valfri kväll på Taverna & Trattoria Palio.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 30 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Slottet, där danska Caroline Mathilde dog 24 år gammal år 1775: 400 m.
 • Celles vackra bypark Französischer Garten: 450 m.
 • Celles Gamla stan är fantastiskt välbevarad med några av Tysklands största och äldsta korsvirkeshus, mer än 500 totalt, som mirakulöst undgick andra världskrigets bombningar. Stadens rådhus sägs vara uppfört helt tillbaks i tiden till stadens grundande år 1292: 500 m.
 • Caroline Mathildes sarkofag kan ses i Stadtkirche: 600 m.
 • Turistbureauet i Celle ligger vid sidan av Stadtkirche och här kan man t.ex. på en karta över Lüneburger Heides 700 km långa nätverk av markerade stigar: 600 m.
 • Hoppener Haus är nog Celles mest berömda byggnadsverk, ett statligt sexvånings gavelhus uppfört år 1532 och rikt utsmyckat: 650 m.
 • Ta en runda golf på Golfclub Herzogstadt Celle (naturbana etablerad 1985): 9 km.
 • Burgdorfer Golfclub (18 håls mästerskapsbana): 15 km.
 • Koncentrationslägret Bergen-Belsen där Anne Frank tillbringade sin sista tid i livet, idag museum och minnesplats: 23 km.
 • Niedersächsische Landesmuseum är uppdelat i tre spännande avdelningar, ett galleri med konst fram till 1900, ett naturhistoriskt museum med akvarium och en kulturhistorisk/etnografisk avdelning: 42 km.
 • Markthalle i Hannover, också kallad Hannovers mage. Här hittar man ett brett urval av mat, vin och spännande restauranger: 43 km.
 • Renässansslottet i Gifhorn blev byggt år 1525. Slottet blev använt som hertigens residens och i dag finns här ett historiskt museum: 45 km.
51-100 km

 • Serengeti Safaripark i Hodenhagen (öppen april till oktober): 51 km.
 • Den stora och imponerande nöjesparken Heidepark Soltau för både barn och nöjeslystna vuxna (öppen april till november): 54 km.
 • Fågelparken Weltvogelpark Walsrode med mer än 4000 fåglar fördelade på 675 fågelarter samt 5000 rhododendronbuskar, som blommar under våren. Parken håller öppet mars till november: 56 km.
 • Hildesheim har hela två sevärdheter på UNESCOs lista över världskulturarv: Skt. Michaelis-kyrkan och domkyrkan Mariendom. Hildesheim är också berömt för Knochenhauer-Amtshaus, som med sina träsniderier anses vara ett av de vackraste korsvirkeshusen i hela världen: 63 km.
 • Lüneburger Heide är Tysklands äldsta naturpark. Det praktfulla landskapet med ljungklädda backar sträcker sig över 107.000 hektar från Buckholz i nord till Soltau i söder över mot Lüneburg i öster. Närmaste tillgång till området ligger strax norr om Bispingen: 65 km.
 • Autostadt Wolfsburg är ett upplevelsecenter för bilentusiaster. Här finns både VW Automuseum, 28 hektar temapark, konst, film och simulatorer samt t.o.m. en lagun med egen sandstrand: 65 km.
 • Lüneburg med välbevarad pittoresk stadskärna. Upplev de stämningsfulla platserna, de kullerstensbelagda gatorna och korsvirkeshusen från medeltiden: 94 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Althoff Hotel Fürstenhof
Hannoversche Strasse 55-56
D-29221 Celle
Tyskland


E 010° 4.497'
N 52° 37.236'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Celle - en romantisk idyll och en kunglig historia
Flyg med över den 5-stjärniga semesteridyllen
Lüneburger Heide
Baserat på 18 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
4.4 av 5
Inkvartering
4.4 av 5
Faciliteter
4.2 av 5
Frukost
4.8 av 5
Middag
3.4 av 5
Läge
4.4 av 5

Althoff Hotel Fürstenhof

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.349:-

Lyxsemester i Nordtyskland inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag i den italienska restaurangen Palio - Taverna & Trattoria på valfri kväll
 • Fri Wi-Fi
 • Fri parkering
 • Utcheckning kl. 12.00
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer