• 32-35 m² stor lägenhet
 • Cykeluthyrning
 • Trädgård och solterrass

Hamburgs alla härligheter

3 dagars bilsemester på modernt lägenhetshotell i Hamburg, Tyskland

Strax norr om Gamla stan i Hamburg och alldeles vid sjön Aussenalster, ligger det moderna lägenhetshotellet Oberhouse Apartments i ett av stadens förnämsta kvarter - Harvestehude. Härifrån är det endast 5 minuter med U-bahn in till alla butiker och varuhus på Jungfernstieg (4 km), som är stadens stora shoppingmecka. En perfekt semester-bas för dig och din familj på din storstadssemester i Hamburg.

Hamburg hör till en av de mest nyskapande och upplevelsesrika storstäderna i hela Nordeuropa, samtidigt som staden har en spännande och rik historia som hansastad. Och här finns verkligen mycket att se och uppleva: I hamnkvarteret St. Pauli (4 km) finns ett särskilt upplevelserikt nattliv och här ligger också den legendariska Reeperbahn. En lite mer stillsamt nöje är att gå på upptäcktsfärd i stadens gamla kvarter kring rådhuset med sin speciella stämning och atmosfär eller varför inte besöka skräckkabinettet Hamburg Dungeon som erbjuder en levande historieberättelse framförd av duktiga skådespelare?

Det finns också en bred palett av i stort sett all slags underhållning: Musikaler, opera, teater och konserter - I Hamburg kan du få nöjen för alla pengarna. Men man kan också uppleva mycket nära hotellet, inom några få minuters promenad ligger det flera caféer och mysiga restauranger där man kan lätt kan tillbringa många härliga stunder. Allt medans man njuter av semesterstämningen och planerar för nästa utflykt i den livliga storstaden Hamburg - trevlig semester!

Ankomst

Oberhouse Apartments

Adress

Oberstrasse 140
D-20149 Hamburg
Tyskland

Hotellfakta

Oberhouse Apartments är ett modernt cityhotell beläget i stadsdelen Harvestehude, ett av Hamburgs finaste kvarter som sträcker sig ner mot den stora sjön Aussen-Alster. Härifrån går det fina stigar längs sjön in till centrum av Hamburg (2,5 km).

Lägenhetshotellet är inrett i ljusa färger, och har en fin lobby med soffgrupper samt frukostrestaurang (öppet kl. 7.00-10.00, måndag till fredag). Man kan köpa frukost för EUR 10 per person på vardagar, resten av dagen fungerar frukostrestaurangen som sällskapsrum. På lägenhetshotellet finns det också hiss, bastu, cykeluthyrning, trädgård och solterrass.

Det finns avgiftsfri, offentlig parkering vid hotellet.


Alla lägenheter är 1-rums studiolägenheter (kök, allrum och sovplats i samma rum), och de är mellan 32-35 m² stora och har 2 sovplatser samt möjlighet för 1 extrasäng. Lägenheterna har kokvrå med kylskåp, kokplattor, matsalsbord, kaffebryggare, vattenkokare, porslin och bestick. Här finns också badrum, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), fåtölj, telefon, stereo och TV.
OBS
Några lägenheter är utrustade med dubbelsängar av grand lit-typen (bredd 140 cm) till 2 personer.

Bra att veta:

Några lägenheter har queensize-sängar (140 cm bred dubbelsäng).

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 40 per vistelse betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att hund medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift.

Restips

0-50 km
 • Köp ett HamburgCard på hotellet. Så kan du låta bilen stå och använda dig av de offentliga transporterna, om du vill uppleva Hamburg. Dessutom ger kortet upp till 40 % rabatt på sightseeing, entréer till sevärdheter, restaurangbesök och shopping (pris 2017, 2 dagar från EUR 18,90 per vuxen inkl. max. 3 barn upp till 14 år). Se mer på www.hamburg-travel.com
 • Närmaste U-bahnstation är Klosterstern och Hallerstrasse: 700 m.
 • Ta en båttur på sjön Alster från t.ex. Jungfernstieg: 3 km.
 • Planten un Blomen, Europas största japanska trädgård: 3 km.
 • St. Pauli där du kan uppleva det legendariska, alternativa kvarteret som är centrum för det folkliga nattlivet: 4 km.
 • Stadens varumärke kyrkan St. Michaelis, gå eventuellt längst upp i tornet och få en praktfull vy över området: 4 km.
 • Modelljärnbaneutställningen Miniatur Wunderland med 1.800 m² modellbanor och en samlad spårlängd på 20 kilometer. Man uppskattar, att det har tagit 800.000 timmar att bygga banorna: 4 km.
 • Hamburg Dungeon i stadsdelen Speicherstadt är en stämningsfull, historisk upplevelse: 4 km.
 • Upplev den nya, spännande hamnmiljön HafenCity Hamburg: 5 km.
 • Upplev Hamburgs jättestora hamn på en båtsightseeing, starta från Landungsbrücken: 5 km.
 • Tid för rekreation kan du spendera i den gröna oasen, Zoo Tierpark Carl Hagenbeck: 6 km.


Karta

Radie runt hotellet:


Oberhouse Apartments
Oberstrasse 140
D-20149 Hamburg
Tyskland


E 009° 59.549'
N 53° 34.648'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 59 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.7 av 5
Service
4.6 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.1 av 5
Frukost
4.7 av 5
Middag
5 av 5
Läge
4.5 av 5

Oberhouse Apartments

Pris per person i lägenhet (vid min. 2 vuxna)
SEK   1.149:-

Minisemester i Hamburg inkl.

 • 2 övernattningar
 • El, vatten och värme
 • Linnepaket
 • Slutstädning
 • Turistskatt
Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer