casa oliva
casa oliva
casa oliva
 • Unik landsbyresort
 • Pool och wellness
 • Restaurang, terrass och cykeluthyrning
cd top arrow

Landsbyidyll med själ i Italien

8 dagars bilsemester på 3-stjärnig landsbyresort i Marche, Italien

Inbäddad i regionen Marches grönska och romantiska, backiga naturidyll - och på behagligt avstånd från Adriatiska havets kust (21 km) - ligger den lilla semesterpärlan Casa Oliva. Den italienska landsbyresorten drivs med hjärta och själ av värdinnan Marina och hennes dotter och utsikten och belägenheten är helt unik: På toppen av en kulle mitt i det idylliska landskapet bestående av vinstockar, olivträd och jordbruksmark ligger den pittoreska landsbyn där det i forna dagar låg en pampig borg och tronade över Meturo-dalen. De ljuvliga små stenhusen och kullerstensgränderna skapar en harmonisk semesterkuliss omgärdad av den gamla borgmuren. Flera av husen tillhör landsbyresorten som också erbjuder faciliteter som à la carte-restaurang, utomhuspool och wellnessavdelning. Här går livet i ett sakta mak och istället är det den tidlösa magin som slår besökaren med full kraft - en meditativ äkthet överträffande det mesta när det kommer till semester. Här bor du med en praktfull utsikt över landskapet Marche som många Italienkännare menar har allt det bästa av Italien att erbjuda. Inlandet är begåvat med berg och kullar och längs kusten ligger ett pärlband av populära badorter. Köket är lika varierat som landskapet och tryffel, svamp och vildsparris i kombination med något av regionens viner är något som verkligen kan rekommenderas. Det finns mängder av historiska sevärdheter och intressanta platser att besöka i Marche som dessutom gränsar till Toscana och Umbrien. Missa till exempel inte ett besök i konstnären Rafaels födelsestad Urbino (38 km) vars hela Gamla stan finns med på UNESCOs världsarvslista, bland annat på grund av sin överdådiga renässansarkitektur. Gillar du opera? Då är ett besök i Pesaro (28 km) givet, här kan du t.ex. besöka tonsättaren Rossinis barndomshem, numera museum. Och i Fano (21 km) har du fina shoppingmöjligheter och nära till flera sköna stränder utmed Adriatiska havet. Passa också på att göra en utflykt till de spektakulära grottorna i Frasassi (62 km) och lilleputtslandet San Marino (76 km). Vistelsen inkluderar också ett besök på den traditionsrika vingården Azienda Agraria Guerrieri, där du har fin möjlighet att köpa med vin, olivolja och honung hem - speciellt om du håller en traditionell bilsemester i Italien och har plats i bagaget för souvenirer av alla de slag. Du kan redan nu se fram en semester i Marche med bas på denna unika landsbyresort där du kan kombinera allt det goda som Italien har att bjuda på: Maten, naturidyllen, kulturen och sköna bad vid Adriatiska havets kust.
Minnesvärd semester i sikte på unika Casa Oliva i Italien
Den lilla landsbyresorten erbjuder fina faciliteter
Ute vid Adriatiska havets kust ligger Fano - den närmsta större staden
Fano är en mycket omtyckt italiensk badort
Centrum av Fano bjuder på piazza med fontän och praktfulla byggnader
Stämningsfull hamnpromenad i italienska Fano
En semester nära Adriatiska havet är skönt under varma sommardagar
Strosa längs de mjuka, italienska stränderna
Det finns många stränder att välja mellan - här Gabicce Mare
Frossa i det italienska köket på härliga uteserveringar med sköna vyer
En äkta italiensk, stenugnsbakad pizza smakar himmelskt gott
Passa på att besöka de spektakulära grottorna i Frasassi
Regionen Marches landskap präglas av vinodlingar, olivlundar och jordbruksmark
Passa på att köpa lite av den goda, italienska olivoljan med dig hem
Vistelsen inkluderar ett besök på vingården Azienda Agraria Guerrieri
Vingården har en spännande gårdsbutik med ett stort sortiment
Förutom de goda vinerna, kan du köpa pasta, olivolja och honung här
Vi vill också tipsa om att lilleputtslandet San Marino ligger i närheten
San Marino är ett omtyckt semestermål och här kan man handla momsfritt
Missa inte ett besök i den värdsarvslistade staden Urbino
Här med utsikt över Marches omkringliggande naturidyll
Gamla stan i Urbino är en unik upplevelse i tidlös magi
Vyn över taktopparna i Urbino över det romantiska landskapet
På de kullerstensbelagda gatorna i Urbino kan du känna historiens vingslag
Stanna upp och njut av staden Urbinos speciella atmosfär
Tillbaka på hotellet väntar en middag på restaurangen
Slå dig ner och njut av stillheten och vyerna i den lilla landsbyn - La dolce vita

Ankomst

Casa Oliva

Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva
Casa Oliva

Adress

Via Castello, 170
I-61030 Bargni di Serrungarina
Italien

Hotellfakta

Landsbyresorten Casa Oliva ligger i Bargni di Serrungarina, en liten landsby som idag hyser cirka 10 fasta invånare inklusive värdfamiljen. Det unika läget på en kulle, endast 21 kilometer från Adriatiska havet i regionen Marche med fin utsikt över det romantiska landskapet, är inte mindre än fantastisk.

Casa Oliva som drivs av Marina och hennes dotter, består av en huvudbyggnad och tillhörande sidobyggnader med restaurang, bar (varierade öppettider), hiss i huvudbyggnaden, terrass, lekplats, sällskapsrum, liten utomhuspool med solstolar (typiskt öppen under sommarsäsong från slutet av maj till mitten av september) och wellnessavdelning (entréavgift EUR 25 för 90 minuter) med relaxavdelning, turkiskt bad, bastu, örtteer, massageduschar samt möjlighet för att tillköpa wellnessbehandlingar. I lobbyn, restaurangen och baren finns det gratis trådlöst internet (Wi-Fi), och på hotellet finns det också möjlighet att hyra cykel, elcykel eller mountainbike.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Efter hotellets anvisning blir du inkvarterad i hotellrum i huvudbyggnaden eller i hotellrum/alternativt i lägenhet i de omkringliggande byggnaderna.
Alla rum varierar i storlek men har som minimum eget badrum, kylskåp, safetybox, TV och aircondition.

Bra att veta:

Hotellets belägenhet i rustikt och backigt landskap ägnar sig inte för gångbesvärade.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 19.45-21.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 10 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

Tips på sevärdheter

 • Den historiska staden Fano har flera palats från renässansen och är en mycket populär badort, där parasollerna står på rad ner mot Adriatiska havet: 21 km.
 • I operaälskarnas Pesaro, Rossinis hemstad med festival varje sommar, kan du uppleva en levande stad med breda, eleganta gator och renässanspalats. Här finns ett charmigt centrum med fina shoppingmöjligheter, se också Rossinis barndomshem - idag inrett som museum, konstmuseet Musei Civici och flera kyrkor från olika epoker: 28 km.
 • Gör en utflykt till den vackra medeltidsborgen Castello di Gradara, skådeplatsen för stora historiska händelser och legender: 35 km.
 • Urbino är en av de största arkitektoniska pärlorna i hela Italien och hela Gamla stan med Palazzo Ducale finns med på UNESCOs världsarvslista. Under 1400-talet var den hemstad för ett av Europas mest överdådiga hov, nämligen Monfeltro, se t.ex. furstens palats som ser ut som ett riktigt sagoslott. Det är också den medeltida konstnären Rafaels födelsestad och man kan idag besöka hans barndomshem, idag inrett som museum: 38 km.
 • Senigallia vars pittoreska centrum domineras av 1400-talsfästningen, historiska palats och hamnkanalen. Här finner du också sandstränder så mjuka att området kallas för sammetskusten: 42 km.
Lite längre utflykter

 • Se några av Europas mest spektakulära och välbevarade droppstensgrottor i Le Grotte di Frasassi i Genga: 62 km.
 • I den lilla staden Fabriano har man tillverkat papper i alla tider, en fin souvenir att köpa med hem: 64 km.
 • Besök legendariska Rimini med den kända stranden, vingårdar, konstutställningar och fina shoppingmöjligheter i shoppingcentrum Le Befane med över 130 butiker: 73 km.
 • Lilleputtlandet San Marino (världens femte minsta land) ligger väster om Rimini och är bland annat känd för Grand Prix di San Marino. I San Marino finns det också fina möjligheter att handla momsfritt: 76 km.
 • Marches huvudort Ancona, som ligger helt ut till kusten är väl värd ett besök. Staden är distinkt uppdelad i en äldre stadsdel med romerska monument, en del präglad av renässansen och nyare kvarter som erbjuder fina shoppingmöjligheter: 90 km.
 • Från piazzan i den lilla staden Sirolo mitt på Monte Conero, kan man på klara dagar se ända till Kroatien: 91 km.
 • Pilgrimsorten Loreta, där traditionen säger att Jungfru Marias födelsehus och Jesus hem i Nazareth fördes hit med änglar år 1291: 96 km.
 • Den kända nöjesparken Mirabilandia ligger nära staden Ravenna: 114 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Casa Oliva
Via Castello, 170
I-61030 Bargni di Serrungarina
Italien


E 012° 51.215'
N 43° 44.976'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Marche - Italien i en region
Marche - Italien i en region
Baserat på 11 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.8 av 5
Service
4.8 av 5
Inkvartering
4.7 av 5
Faciliteter
5 av 5
Frukost
4.8 av 5
Middag
4.8 av 5
Läge
5 av 5

Casa Oliva

Pris per person i dubbelrum
SEK 3.449:-

Semester i Marche, Italien inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 3 x 3-rätters middag
 • 1 vinsmakning på vingården Azienda Agraria Guerrieri
 • 1 fl. vin från regionen på rummet som en välkomsthälsning
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer