7hotelandfitness
7hotelandfitness
7hotelandfitness
 • Spårvagn: 500 m.
 • Nära vinvägen och Strasbourg
 • Fitness och pool
cd top arrow

En resa i historia och vin

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Graffenstaden, Alsace, Frankrike

Alsace vimlar av berömda, passionerade vinodlare som alla har sina vingårdar öppna för glada semesterfirare, som anländer via bil- eller cykelvägen. På den kända vinvägen, La Route des Vins d'Alsace, kan du se fram emot fantastiska mat- och vinupplevelser i en historisk region, där slottsruiner, medeltida byar och vinodlingar präglar det böljande landskapet. Du bor på ett komfortabelt hotell med tillgång till stort fitnesscenter och swimmingpool, endast 7 kilometer söder om en av Europaparlamentets hemorter - den vackra staden Strasbourg - och med bekväm närhet till den legendariska vinvägen med start i Molsheim (26,5 km). Bege dig ut på en upptäcktsfärd längs vägen som ringlar sig fram längs Vogesernas sluttningar. Vinbyn Riquewihr (62 km) är overkligt vacker, och här hittar man producenter kända bland oss svenskar, t.ex. Hugel & Fils och Dopff au Moulin. Fortsätt med pärlor som Hunawihr (59 km), Kaysersberg (69 km) och Obernai (28 km), och smaka på de vita kvalitetsvinerna som är torra och har en intensiv fruktighet. Men ät inte för mycket tilltugg till provsmakningarna, spara lite plats i magen för den inkluderade 3-rätters middagen som serveras varje kväll i hotellets restaurang Le 7éme Art, där köksmästaren dagligen finner färska råvaror till dagens menykort på den stora marknaden i Strasbourg. Strasbourg är också ett kapitel för sig själv, den historiska och samtidigt moderna staden, bjuder på en semesterstämning i världsklass. Ta spårvagnen som går en kort promenad från hotellet (500 m) in till staden och gå från det ultramoderna Europakvarteret där höjdare inom EU har sin vardag, till de världsarvslistade kvarteren La Petite France och Grand Île. La Petite France är så pittoreskt och idylliskt att man nästan smäller av: Här ligger restauranger och museer och färgglada korsvirkeshus utmed kanalerna och man kan lätt bli förtrollad av den sköna semesterstämningen i timmar. Ta bron över till Grand Île och se den spektakulära katedralen Notre Dame (142 meter hög). Innanför kyrkporten kan du beundra storslagenheten, de vackra, målade rosettfönstren och det astronomiska uret som fascinerar stora som små. På ön finns också flera museer, kyrkor och det pampiga biskopspalatset, Rohan Palais. För lite längre utflykter rekommenderas en tur till Alsaces huvudort Colmar (65 km), och Tysklands största nöjespark, Europa-Park i Rust (36,5 km), ligger på lagom avstånd om familjen har lust att prova på kittlande åkattraktioner. Se fram emot en semester i Alsace med fina möjligheter för utflykter i det undersköna landskapet.
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace

Ankomst

7Hotel&Fitness Alsace

7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace
7Hotel&Fitness Alsace

Adress

550, Boulevard S. Brant
F-67400 Illkirch Graffenstaden
Frankrig

Hotellfakta

Det franska hotellet, 7Hotel&Fitness, ligger endast 7 kilometer söder om Strasbourg i ett lugnt område som kallas för le Parc d'Innovation, där det bland annat ligger olika high tech-företag, och alltsammans är omgärdat av ett grönt område. Hotellet består av två intilliggande byggnader och har totalt 139 hotellrum.

På hotellet finns det reception, lobby med baren Rock Star Café där man kan köpa dryck och lätta rätter kl. 11-24, buffé-restaurangen Le Show och à la carte-restaurangen Le 7éme Art, med tema från filmernas värld. Helt speciellt för à la carte-restaurangen är vinkortet, som är en stor vinanläggning (Enomatic), där man har möjlighet att välja mellan 32 olika viner av god kvalitet. Hotellet har också 24-timmars rumsservice, hiss och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Under sommaren har man uteservering på hotellets stora terrass.

Utanför hotellet ligger Fit'n Well (30 m), ett stort fitnesscentret på 2.200 m², där du har 1 entré inkluderad i priset. Öppet kl. 9-22 vardagar, kl. 9-19 lördag och 9-17 söndag. Vänligen notera att det är åldersgräns på minimum 16 år (mellan 16-18 år endast i sällskap av en vuxen) för entré till fitnesscentret med alla faciliteter. Hit hör bl.a. wellnessområde med inomhus swimmingpool, turkiskt bad, bastu, stort rum med mängder av träningsmaskiner och redskap samt 2 lokaler med flera olika typer av träningsledda fitness-pass.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet samt möjlighet för parkering i hotellgarage (avgift EUR 12 per dag).


Alla rum är av kategorin chambre superieure på 18 m² med en queen-size dubbelsäng (min. 140 cm bred), och har badrum, hårfön, litet kylskåp, kaffe- och tefaciliteter, skrivbord med stol, TV, telefon, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och air-condition.

Bra att veta:

Endast personbil vid hotellet
I området vid hotellet, le Parc d'Innovation, är det endast tillåtet att köra med personbil (husbil, husvagn eller lastbil är förbjudet).s

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.30.
Middag serveras kl. 19.00-22.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 15 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Låt bilen stå kvar vid hotellet och kliv ombord på en Tram (modern spårvagn) som tar dig direkt in till centrum av Strasbourg på ca. 10 minuter. Hållplats nära hotellet: 500 m.
 • Ta ett svalkande dopp under sommaren på friluftsbadet Baggersee, här finns både sandstrand och strandrestaurang: 4 km.
 • Upplev kontrasternas stad, Strasbourg, med det toppmoderna Europakvarteret där Europaparlamentet håller till, det romantiska kvarteret La Petite France med kanaler, caféer och sköna gator med pittoreska, färgglada korsvirkeshus. Le Petite France finns med på UNESCOs världsarvslista och det gör också Gamla stan på ön Grande Île, omgiven av två flodarmar. Här ligger bl.a. den pampiga katedralen Notre Dame de Strasbourg (142 meter hög), flera kyrkor och biskopens palats, Palais Rohen. Det finns många guidade stadsturer i Strasbourg, t.ex. Pedicab där du kommer förbi alla sevärdheter i en cykeltaxi eller kliv ombord på en kanalbåt och se hela härligheten från vattensidan: 7 km.
 • Ta en runda golf på 18-hålsbanan vid Golf Club Strasbourg: 8,5 km.
 • De två strändernas-trädgård, Le Jardin des Deux Rives, är en grön oas i Strasbourg på båda sidorna av Rhen. Du promenerar över till andra sidan via en bro och är då i Tyskland. Parken och bron symboliserar vänskapen mellan Tyskland och Frankrike, och här kan du strosa under skuggiga träd mellan färgglada planteringar. Det arrangerar ofta olika event här: 11 km.
 • Spela tennis på Tennis-Club de Strasbourg: 13 km.
 • Blaesheim är officielt en av byarna på La Route de la Choucroute. Sauerkraut/surkål betraktas i Alsace som en särskild regionsdelikatess, och du ska titta efter den speciella kålsymbolen på gårdsbutiker och restauranger, där väntar en speciell upplevelse på den gastronomiska kålvägen: 14 km.
 • Den tyska staden Kehl ligger på andra sidan Rhen, mittemot Strasbourg: 14,5 km.
 • En resa längs den kända vinvägen, La Route des Vins, är ett måste! Höjdpunkter som kan nämnas är den stämningsfulla vinbyn Hunawihr (59 km), den bilfria pärlan Riquewihr (62 km), vinbyn Kaysersberg (69 km) som har specialiserat sig på Tokayviner och charmiga Obernai (28 km). Starta i vinbyn Molsheim: 26,5 km.
 • Tysklands största nöjespark Europa-Park i Rust. Parken är öppen från påsk t.o.m. oktober (sommarsäsong) och från slutet av november till andra veckan i januari (vintersäsong). Ett nöjeseldorado med mängder av åkattraktioner för stora som små: 36,5 km.
51-100 km

 • Som kontrast till den alsassiska sötman och idyllenstår det historiska KZ-lägret i Struthof i Natzwiller (Frankrikes enda), idag inrett med minnesplats och museum: 53 km.
 • Alsaces största slott, Haut-Koenigsburg, uppfördes av en schweizisk adelsfamilj på 1100-talet: 54 km.
 • Gör en utflykt till Colmar som är Alsaces huvudort och en av regionens helt stora turistmagneter: 65 km.
 • Besök Rouffach och se den imponerande medeltidskyrkan Notre Dame från 1100-talet är en av sevärdheterna på Alsaces berömda vinväg: 85 km.
 • Den historiska staden Karlsruhe i Tyskland, med det pampiga slottet i centrum: 91 km.

Karta

Radie runt hotellet:


7Hotel&Fitness Alsace
550, Boulevard S. Brant
F-67400 Illkirch Graffenstaden
Frankrig


E 007° 44.349'
N 48° 31.375'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Alsace - Frankrikes skattkammare
Smaka på Alsace
Alsace - aktivitetsmöjligheter på din semester
Baserat på 4 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.6 av 5
Service
4.2 av 5
Inkvartering
4.6 av 5
Faciliteter
4.2 av 5
Frukost
4.6 av 5
Middag
5 av 5
Läge
3.3 av 5

7Hotel&Fitness Alsace

Pris per person i dubbelrum
SEK 3.449:-

Semester i Alsace inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middag med fritt val från dagligt menykort på restaurangen Le 7éme Art
 • 1 x entré till Fitness Centre med swimmingpool (från 16 år)
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x entré till destilleriet René de Miscault inkl. likör-/brännvinsprovning
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer