hotel slukefter kro
hotel slukefter kro
hotel slukefter kro
 • Kungligt privilegierad krog
 • Hög gastronomisk nivå
 • Historiska omgivningar
cd top arrow

Finkrog i södra Danmark

3 dagars bilsemester på 3-stjärnig krog i Vedsted, Danmark

Slukefter Kro är en av de kungligt privilegierade krogarna i Danmark och på endast 3 timmars bilfärd från Malmö ligger denna gemytliga krog, som år 1761 uppfördes för genomresande som behövde en natts vila och mat i magen. Denna tradition lever fortfarande kvar i allra högsta välmåga, och även om de historiska byggnaderna har renoverats och moderniserats, så sitter den autentiska stämningen fortfarande kvar i väggarna i krogmatsalarna. På Slukefter Kro har man lyckats bevara det gamla, i fin kombination med en hög nivå på det kulinariska planet - så kan du verkligen se fram emot en semester med inslag av gastronomi. Läget är också optimalt: Krogen ligger ganska nära E45 i Danmark, vilket på en bilsemester placerar dig perfekt i förhållande till utflykter runt om i det härliga landskapet i södra Danmark. Här kan du uppleva kullerstensbelagda gator i mysiga Aabenraa (21 km), den praktfulla domkyrkan i Ribe (48 km) samt naturfenomen som Svart sol och spännande ostronturer på Rømø vid Vadehavet (47 km). Missa heller inte ett besök på pepparkaksbageriet i världsarvslistade Christianfeld (29 km) och kombinera gärna semestern med lite gränshandel i Tyskland (43 km). Krogsemestern startar med att du får serverat kaffe och hembakat vid ankomsten, och varje kväll kan du slå dig ner i krogens restaurang och se fram emot en matupplevelse. Här är titeln kungligt privilegierad krog inte bara något som man glänser med - köksteamet på Slukefter Kro valdes ut att stå för maten när Drottning Margarethe besökte den närliggande Tørning Mølle år 2013. Vistelsens inkluderade middagar ger dig en rik möjlighet att stifta bekantskap med både klassisk dansk krogmat, kreativ gastronomi och syltade godsaker från krogens eget skafferi - för på Slukefter Kro håller man hårt på fina traditioner. Sönderjylland är ett urgammalt kulturlandskap och på en utflykt till Tørning Mølle (6 km) får du levande bevis på detta: Här stod den största kungaborgen i medeltiden, och runt omkring Slukefter Kro ligger mer än 100 fornminnen utspridda i landskapet. Lite mer modern historia bjuder Noldemuseet i Seebüll (61 km) på, där du kan se den tyske expressionisten Emil Noldes verk. Museet håller öppet från mars till november och här kan du också beundra den fina trädgården, anlagd av Emil Nolde och hans fru Ada. Och vill du prova på den starkaste traditionen av dem alla, så kan du exempelvis bege dig till Gram slott (28 km) och hugga in på ett äkta sönderjyskt kaffebord, som enligt sedvänjan skall bestå av 7 mjuka, 7 torra och 7 hårda kakor - serverat med nygjort kaffe och te samt den charmiga sönderjyska gästfriheten som man är känd för i denna historiska del av Danmark.
Se fram emot en minisemester med bortskämning på dansk krog
Slukefter Kro på södra Jylland grundlades år 1761
Hela köksteamet från Slukefter Kro samlade framför Tørning Mølle
Kreativt kök och lokala råvaror är i högsätet på Slukefter Kro
Slukefter Kro serverade lunch för den danska drottningen Margarete år 2013
Så med all rätta kan man kalla sig för kungligt priviligierad krog
Badsjön nära krogen: Vedsted Sø
Se fram emot härlig badstämning vid Vedsted Sø på en varm sommardag
Tørning Mølle är en lokal sevärdhet av stor historisk betydelse
Domkyrkostaden Haderslev ligger idylliskt i botten av fjorden
Korsvirkeshus i Haderslev
I Haderslev avhåller man marknadsdagar under året
Haderslev Museum har ett fint aktivitetsutbud under sommaren
Här kan man bl.a. möta de gamla väktarna från Haderslevs forntid
En segeltur på Haderslev Fjord är en riktig dansk sommarupplevelse
Det stora, sönderjyska kaffebordet får man inte missa ...
Gram Slott bjuder på den äkta varan: 7 mjuka, 7 hårda och 7 torra kakor
Om du har tur, får du smaka på en tvättäkta, lokal brödtårta
Utflykt till Dybbøl Banke - en stycke levande krigshistoria
Strandidyll med utsikt över Lillebælt
Det danska kungaskeppet lägger till framför Sønderborg Slott
En promenad vid Vadehavet är också en äkta sönderjysk upplevelse
Här kan man ha tur och hitta ostron - bl.a. vid vadehavsön Rømø
Fågelfenomenet Svart sol kan upplevas vid Vadehavet på våren och hösten
Emil Nolde-museet söder om gränsen - en konst- och trädgårdsoas

Ankomst

Slukefter Kro

Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro
Slukefter Kro

Adress

Tøndervej 16, Vedsted
6500 Vojens
Danmark

Hotellfakta

Slukefter Kro, har som resten av södra Danmark levt i en föränderlig tillvaro: Då den byggdes år 1761, var den som namnet antyder, en typisk dansk krog med utskänkning av alkohol och övernattning för alla genomresande som sökte sig hit, när dagen gick mot till slut. Spåren av det gamla resandestallet kan fortfarande ses i murverket, där de ursprungliga portarna är markerade. Från 1864 till 1920 stod det Wittstedt på stadens stationsskylt, men i och med Sönderjyllands återförening med Danmark år 1920, kunde krogen äntligen låta de lokala traditionerna blomstra, i ett område där man alltid varit starkt knuten till Danmark.

Krogen har de senare åren renoverats varsamt och framstår i dag som charmig och autentisk, med sin egen historiska atmosfär bevarad i alla krogmatsalar. Traditionen spelar också en stor roll i krogens moderna koncept, där man har kombinerat den danska krogstämningen med visionen om att leverera gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Här bakar och syltar man själva, och köksteamet består av professionella kockar och serveringspersonal som strävar efter att ge dig en fin upplevelse, serverad med stolthet, leenden och närvaro.

I dag är Slukefter Kro en kungligt privilegierad krog med en välbesökt à la carte-restaurang samt bar och uteservering, när vädret tillåter det på den sköna terrassen i gårdsträdgården. Här finns det också en liten lekplats och som gäst kan man utnyttja gratis trådlöst internet.

Slukefter Kro har bra greenfee-avtal med de lokala golfklubbarna: Haderslev, Aabenraa och Nordborg golfklubbar. Fråga i receptionen efter dina möjligheter för att få rabatt.
Det finns avgiftsfri parkering vid krogen.


Alla standardrum är klassiska krogrum, inte så stora och enkelt inredda, men med moderniteter i form av eget badrum, gratis trådlöst internet och TV. Rummen ligger på entréplan bakom krogens huvudbyggnad, på behagligt avstånd från eventuella landsvägsljud.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.30.
Utcheckning senast kl. 10.30.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.00 på vardagar och kl. 8.00-10.00 på helger.
Eftermiddagskaffe serveras kl. 15.30-16.40, också på ankomstdagen.
Middag serveras kl. 18.00, eller på tidpunkt som man har avtalat med hotellet vid ankomst.
Vistelsens inkluderade 4-rätters gastronomiska upplevelse serveras på vistelsens sista kväll.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 200 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Badsjön Vedsted Sø erbjuder fina möjligheter för ett dopp under sommaren eller en uppfriskande promenad på stigen runt sjön under resten av året: 250 meter.
 • Området kring Vedsted är urgammalt kulturlandskap med över 100 fornminnen. Gör t.ex. en utflykt från krogen längs Langdyssevej, där man efter ett par kilometer 5000 år gamla fornminnen: 2 km.
 • Tørning Mølle är en kulturpärla med rötter i medeltiden: Här låg Tørninghus, Sönderjyllands största adelsborg uppförd på 1200-talet, med stor makt och inflytande över historien. De nuvarande historiska byggnaderna ger en spännande inblick i de kommande 500 års kvarnverksamhet med vattenturbiner m.m. (museet håller öppet från 1 juni till mitten av augusti: 7 km.
 • Domkyrkostaden Haderslev firar 725-års köpstadsjubileum i 2017 och är synonym med dansk stockrosidyll i kullerstensbelagda gator med ursprungliga korsvirkeshus: 12 km.
 • Närmaste golfgreen hittar du på Haderslev Golfklub: 16 km.
 • Aabenraa med sina kullerstensbelagda gator, den gamla hamnen, de välbevarade 1800-talskvarteren och Danmarks längsta sammanhängande gågata: 21 km.
 • Vill du uppleva något traditionellt i Sönderjylland, så kan du på Gram slott prova på ett äkta sönderjyskt kaffebord. Se öppettider och köp biljett här http://gramslot.dk/soenderjysk-kaffebord/: 28 km.
 • Christiansfeld blev den 4 juli 2015 upptagen på UNESCOs lista över världsarv, som endast en av sju platser i Danmark. Staden är Danmarks mest särpräglade, den grundlades av Christian VII år 1773 som koloni för brödraenigheten (ursprungligen från Tyskland). Rangen som världsarv får Christiansfeld både för sin välbevarade arkitektur och stadens levande stadsmiljö. Och så är Brødremenighedens Honningkagebageri anno 1783, butiken man inte får missa att besöka: 29 km.
 • Hejlsminde Strand vid Lillebælt är populär med sin badbro på sommaren, den är också populär bland seglare som gärna lägger till vid den lilla segelbåtshamnen: 32 km.
 • Skamlingsbanken mellan Kolding och Christiansfeld gjordes till minnesplats efter kriget mot Tyskland år 1864. Platsen bjuder dessutom också på vandringsstigar i vacker natur: 39 km.
 • Koldinghus är Jyllands sista kungaborg och speglar sig vackert i slottssjön i Kolding centrum: 43 km.
 • Gränshandel vid Kruså: 43 km.
 • Gråsten slott och rosenträdgård, kungafamiljens sommarresidens. Slottsträdgården är öppen för besökare när kungafamiljen inte befinner sig på slottet: 45 km.
 • Frøslevlejrens Museum vid Padborg visar ett autentiskt fångläger från andra världskriget (öppet februari till november: 43 km.
 • Rømø är ett möte med rå Vadehavsnatur och oförstörd ö-stämning. Upplev t.ex. Nationalmuseets Kommandørgård, en fin inblick i livet och traditionerna på ön. Resan hit går över den nästan 10 kilometer långa Rømødämningen: 47 km.
 • Gör en utflykt till Tønder som har en utpräglad sönderjysk charm, livligt byliv och historisk arkitektur. Besök t.ex. museet Kulturhistorie Tønder på den gamla slottsbanken och se bl.a. bondmöbler, silverbestick från västra Schleswig, de berömda tønderrknypplingarna och landets största samling av keramikplattor: 47 km.
 • Ribe är Danmarks äldsta stad, där både ett besök i Ribe domkyrka och en promenad i de idylliska, gamla gatorna är ett måste: 48 km.
51-100 km

 • Shoppingtur till Flensborg, som utöver gågatornas myllrar av specialbutiker, bjuder på charmiga gamla kaptensgårdar och mikrobryggerier på hamnen: 51 km.
 • Trapholt Kunstmuseum med utsikt över Kolding fjord: 54 km.
 • Besök det ultramoderna Vadehavscentret som invigdes i februari 2017 och som ligger sydväst om Ribe. Centret ligger helt ut till nationalparken och världsarvet Vadehavet, som är ett praktfullt naturområde som sträcker sig 500 kilometer längs den danska, tyska och holländska kusten. Här befinner du dig mitt i ett dynamiskt våtlandskap med biologisk rikedom och massor av flyttfåglar: 55 km.
 • Upplev Svart sol vid Vadehavet i Sönderjylland och Nordtyskland från slutet av mars till mitten av april och igen från mitten av september till mitten av oktober. På Slukefter Kro hjälper man gärna till med tips om var man kan starta utflykten, t.ex. vid Töndermarskens Naturcenter vid Højer: 58 km.
 • På Dybbøl Banke får man hela historien om kriget år 1864, först och främst genom bildvisning. Gå längs den rekonstruerade sträckan mellan skyttegravar, soldatbaracker och Dybbøl Mølle: 58 km.
 • Sønderborg är vackert beläget vid Als Sund. Besök bland annat Museum Sønderborg på Sønderborg slott: 58 km.
 • Emil Nolde tog namnet efter sin sönderjyska födelsestad, och konstmuseet i hans hem i Seebüll strax på den andra sidan gränsen kan varmt rekommenderas, här finns också en vacker trädgårdsanläggning (Museet håller öppet mars till november): 61 km.
 • Bridgewalking är Danmarks nya attraktion (för alla över 140 cm) på den gamla Lillebæltsbro, invigdes av Kronprinsessan Mary i maj 2015. Boka ev. biljett på förhand www.bridgewalking.dk: 66 km.
 • Danfoss Universe på Als, där stora och små kan göra experiment och lära mer om både sig själva och om världens andra spännande fenomen (öppet mars till oktober): 78 km.
 • Den kända nöjesparken Legoland i Billund, ett fantastisk legouniversum och roliga åkattraktioner för stora och små (öppen från slutet av mars t.o.m. oktober): 82 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Slukefter Kro
Tøndervej 16, Vedsted
6500 Vojens
Danmark


E 009° 21.503'
N 55° 11.735'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 23 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.7 av 5
Service
3.5 av 5
Inkvartering
2.5 av 5
Faciliteter
2.8 av 5
Frukost
3.6 av 5
Middag
3.9 av 5
Läge
3 av 5

Slukefter Kro

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.449:-

Krogsemester i södra Danmark inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x eftermiddagskaffe med hembakat
 • 1 x 3-rätters krogmeny
 • 1 x 4 rätters gastronomisk upplevelse
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer