hotel aeroe
hotel aeroe
hotel aeroe
 • Historiskt hotell i hamnmiljö
 • Välrenommerad restaurang
 • Liten wellnessavdelning
cd top arrow

Sägenomspunnet danskt hotell

4 dagars bilsemester på historiskt 3-stjärnigt hotell i Svendborg på Fyn

Hotel Ærø ligger som i en liten tidsficka innesluten av doften av salt och tjära, mitt på hamnen i Svendborg på Fyn i Danmark. Här får du utsikten från frukostbuffén över aktiviteterna på den historiska hamnen, där både de gamla träskeppen och färjan till Ærø lägger till, ett helt unikt och ovanligt stämningsfullt boende med alla pärlorna runt det sydfynska ö-havet framför dina fötter. I korsvirkeskvarteret bakom hotellet ligger butiker, caféer och autentiska danska värdshus längs de kullstensbelagda gränderna - en magisk tidlöshet som andas oförstörd, dansk köpstadsidyll - och det på endast 3 timmars köravstånd från t.ex. Malmö (197 km). Om väggarna kunde tala på Hotel Ærø, skulle de berätta historier från de sju världshaven. Hotellet grundlades år 1860 då Svendborg stod på toppen av sin glansperiod som hamnstad. Snabbt blev hotellet samlingsplatsen för de nyrika, lokala skeppsredarna och sägnerna frodades - bland annat den om Sixten Sparre och Elvira Madigan, som år 1889 bodde på tornrummet här på Hotel Ærø, strax innan de på tragiskt vis ändade sina liv på Tåsinge på grund av olycklig kärlek. Idag ser värdinnan Ellen och personalen på Hotel Ærø till att bevara stämningen och myterna på bästa möjliga vis, med en personlig och hjärtlig atmosfär - här känner man sig som hemma och äter gott. Här finns det danska klassiker på menyn, prova t.ex. Restaurant Ærøs omelett och pariserbiff. Smaken av Sydfyn har blivit ett varumärke som borgar för kvalitet och bjuder på specialiteter som t.ex. öl från Ærø, glass från Skarø och äppelmust från Langeland. På det lokala Kulinariska Velkomstcenter kan du till och med få tips på lokala choklad-, öl- och vinvägar. Historierna dyker upp på i stort sett varenda slingrig liten väg genom den pastorala naturen på Fyn, ackompanjerat av stockrosor och korsvirkesidyll, slott och herrgårdar samt vita segel till havs på det sydfynska ö-havet. Upplev t.ex. äventyret på Valdemar Slott (8 km) och besök samtidigt Elvira Madigans grav på Tåsinge (11 km). Träd in i den stora trädgårdslabyrinten på vattenborgen Egeskov Slott (20 km) och gör en utflykt till den pittoreska köpstaden Faaborg (30 km). Sist men inte minst, rekommenderas ett besök i H.C. Andersens födelsestad Odense (45 km) där du kan gå i författarens fotspår och besöka museet i hans forna födelsehem. Bakom Odenses historiska fasad gömmer sig en trendig miljö med allt vad den moderna storstadsmänniskan önskar sig, som t.ex. modern konst, kultur, uteställen och specialaffärer.
Hotel Ærø ligger i dessa historiska byggnader vid Brogade
Här bor man mitt i stämningen på Svendborgs hamn
En återkommande utsikt: Ærø-färjan seglar från kajen i Svendborg
Restaurant Ærø är berömd för sin danska omelett
Svendborgs historiska hamnmiljö grundlades på 1100-talet
Idag är Svendborg en livlig handelsstad med massor av sevärdheter
Anne Hvides Gård är Svendborgs äldsta byggnad
Caféer och restauranger ligger tätt i kvarteret bakom Hotel Ærø
I centrum av Svendborg ligger en liten oas: Salig Simons Gård
Varje onsdag och lördag är det marknad på torget i Svendborg
Svendborgs charmiga hamnmiljö lockar till sig många när solen skiner
Den nya naturhistoriska upplevelsecentret i Svendborg: Naturama
Gamla M/S Helge tuffar iväg på öhopps-turer under sommaren
Från Svendborg är det helt perfekt att åka på utflykt till Ærø
De gamla badhusen på Ærø är ett uppskattat semestermål
Ærø är ren ö-idyll - en helt oförstörd pärla i Danmark
Hav och himmel över Ærø i det sydfynska ö-havet
På Ærøskøpings kullerstensbelagda gator kan man bl.a. se Dukkehuset
Den tjusiga tepaviljongen vid Valdemar Slott på Tåsinge
Tåsinge berättar också om Elvira Madigans tragiska kärlekshistoria
Egeskov Slott - en av Fyn stora sevärdheter
Den stora trädgårdslabyrinten på Egeskov Slott är tecknad av Piet Hein
Parkidyll på Egeskov Slott
Det finns massor av korsvirkesidyll på Fyn
H.C. Andersens födelsehem i Odense - idag museum
Romantisk minisemester på Fyn
Avatar Spa på Hotel Ærø - en bra plats att landa på efter dagens utflykter

Ankomst

Hotel Ærø

Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø
Hotel Ærø

Adress

Brogade 1-3
5700 Svendborg
Danmark

Hotellfakta

Hotel Ærø består av två historiska byggnader vid Brogade, där den mynnar ut på den mysiga hamnplatsen i Svendborgs absoluta centrum. Receptionen ligger i den gula byggnaden Brogade nr. 1, där det också är restaurang med utsikt över hamnen och Svendborgsund samt bar, gårdsträdgård och solterrasser med uteservering vid bra väder.

Hotellet har hiss, gratis trådlöst internet, flera historiska sällskapsrum varav ett med kakelugn och inte minst en trevlig röklounge. På hotellet finns också den lilla, självständiga wellnesstudion Avatar Spa, där det finns möjlighet att beställa olika massage- och skönhetsbehandlingar.
Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum är individuellt inredda i charmig kolonialstil och har eget badrum, kaffe- och tefaciliteter, telefon, TV och gratis trådlöst internet. Vid ankomst blir du tilldelad ett rum antingen i den gula huvudbyggnaden eller i byggnaden mittemot.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00.
Middag serveras kl. 16.00-20.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Perfekt läge att segla till idylliska Ærø och Drejø, färjan från Svendborg hamn avgår strax nedanför hotellet flera gånger dagligen: 50 m.
 • I Packhusbutiken på Maritimt Center Danmark på hamnen är det inrett ett Kulinarisk Velkomstcenter, där specialiteter från Sydfyn finns representerade (öppet vardagar kl. 9.00-15.30): 60 m.
 • Veteranskeppet M/S Helge seglar från mitten av maj till mitten av september på sightseeing i det sydfynska ö-havet. Turen tar 2 timmar och man kan hoppa av och på under turen på både Thurø och Tåsinge: 200 m.
 • Salig Simons Gård i Brogade mitt i Svendborg är en charmig gårdsmiljö där man ka slå sig ner med något svalkande på shoppingturen genom stans många butiker: 240 m.
 • Torget i centrum är extra livligt på onsdagar och lördagar, då är det torgdag: 450 m.
 • Anne Hvides Gård är Svendborgs äldsta byggnad uppförd av adelsfrun år 1560. Det är för tillfället inte entré för allmänheten, men du kan se den ursprungliga arkitekturen från utsidan: 500 m.
 • Svendborg Museum ligger i det gamla Forsorgshjem, som är Nordens bäst bevarade fattighus: 1 km.
 • Naturama är stadens nya, moderna naturhistoriska upplevelsecentrum: 1 km.
 • Under Svendborgsundbron till Tåsinge ligger grundaren av A.P.Møller-Mærsk-koncernen begravd på Sankt Jørgens kyrkogård. Peter Møller-Mærsk grundlade imperiet i Svendborg år 1904 under namnet Dampskibsselskabet Svendborg: 2 km.
 • Närmsta golfbana är Svendborg Golfklubb (18 hål): 7 km.
 • Romantiska Valdemar Slott på Tåsinge (öppen mars till september): 8 km.
 • I Nørreskov på Tåsinge kan man finna ett minnesmärke över löjtnanten Sixten Sparre och cirkusprinsessan Elvira Madigan. Parets olyckliga kärlekshistoria, som slutade med att löjtnanten sköt dem båda i Nørreskov i juli 1889, har filmatiserats flera gånger. Mest känd är Bo Widerbergs film från 1967 med musik från Mozarts pianokonsert nr. 21: 11 km.
 • Gudme-kongens hall var en arkeologisk sensation, då resterna av en boplats från 200-400 e.Kr. upptäcktes år 1933: 14 km.
 • Utflykt till Langeland, besök bl.a. Rudkøbing, som står nästan orörd med sina korsvirkeshus och kullerstensbelagda gator: 19 km.
 • Egeskov Slott är Europas bäst bevarade vattenborg och är med sin renässansarkitektur så berömd att en exakt kopia är uppförd i Japan. Här finns världens kanske största trädgårdslabyrint designad av Piet Hein samt doftträdgårdar och slottspark, veteranbil- och Falckmuseum m.m. (öppet april till oktober): 20 km.
 • Ærø är symbolen för dansk autentisk ö-idyll. Upplev t.ex. Danmarks kanske mest fotograferade motiv Dukkehuset i Smedegade i den fredade landsbyidyllen Ærøskøbing. Eller gå på upptäcktsfärd i sjöfartshistorien i hamnstaden Marstal. Med färjan från Svendborg är avståndet: 25 km.
 • Faaborg är en annan Sydfynsk pärla, en charmig köpstadsidyll med det kulliga landskapet Svanninge Bakker i ryggen: 30 km.
 • Frilandsmuseet Den Fynske Landsby (öppen april till oktober): 44 km.
 • Odense Zoo med djur från hela världen: 46 km.
 • H. C. Andersens hus, sagoboksförfattarens födelsehem i Odenses Gamla stan är i dag inrett som ett museum: 47 km.
Over 100 km

 • Dagsutflykt till nöjesparken Legoland i Billund med miniatyrmodeller av några av världens stora sevärdheter (öppet april till oktober): 144 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Ærø
Brogade 1-3
5700 Svendborg
Danmark


E 010° 36.853'
N 55° 3.484'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Hotel Ærø - Svendborgs charmigaste hotell
Smaka på Fyn
Baserat på 88 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4.5 av 5
Inkvartering
3.9 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
4.5 av 5
Middag
4.6 av 5
Läge
4.6 av 5

Hotel Ærø

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.249:-

Minisemester på Fyn, Danmark inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rätters middag på ankomstdagen
 • 1 x Hotel Ærøs berömda omelett till lunch på andra dagen
 • Fri Wi-Fi
 • Fri parkering
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer