borgo giusto
borgo giusto
borgo giusto
 • Unik landsbyresort
 • Pool och wellness
 • Välrenommerad restaurang
cd top arrow

Historisk landsbyidyll i Toscana

8 dagars bilsemester på landsbyresorten Borgo Giusto, Italien

Med sin rika, kulturella identitet och rena naturidyll har Toscana skapat sig ett namn som en "land i landet" med allt som har att göra med den italienska drömmen av olivlundar, vinodlingar, mjuka kullar, cypressträd, smakrik italiensk mat och solberikade viner. I hjärtat av allt detta - endast 21 kilometer norr om Lucca - kommer du att bo mitt i den toskanska idyllen på ett unikt hotell med stor pool, toppmodern wellnessavdelning och en trygg lekplats till barnen. Borgo Giusto, som ursprungligen var en liten landsby, är idag en semesteranläggning som har moderniserats med en fin känsla för det autentiska och äkta. Här inkvarteras du i små charmiga landsbyhus med synliga bjälkar i taket och stenväggar och varje dag kan se fram emot kvällens 3-rätters middag, tillagad av närproducerade, toskanska råvaror. I de pastorala omgivningarna kan du gå på solskenspromenader längs vandringsleden som startar i grannbyn Partigliano (1 km) och låna en av hotellets cyklar och suga till dig Toscanas alla synintryck och dofter med vinden i håret. Missa heller inte den fridfulla platsen vid sjön Lago di Gioviano (17 km) skönt omgärdad av skogbeklädda berg. Upplev också naturreservatet Area Naturale Protetta di Interesse Locale Il Bottaccio (20 km) som är ett av Toscanas över 120 fredade reservat med en unik flora och fauna. Längtar du efter caféer och shopping ligger den stämningsfulla staden Lucca (21 km) på kort avstånd och här kan du njuta av atmosfären på gator och torg, beundra den välbevarade ringmuren från 1600-talet och besöka den historiska amfiteatern Piazza dell'Anfiteatro. I den berömda Pinocchio-parken (28 km) finns det lekplats, labyrint och fina bronsskulpturer av alla äventyrets karaktärer. Djupt mellan de praktfulla Aupanalperna (38 km) kan du gå på äventyr genom gångarna i Grotta del Vento och uppleva den underjordiska mystiken med droppstenar, stilla sjöar, erosioner och lerformationer. Vill du hellre blicka mot skyn, så åk till Pisa (38 km) och se med egna ögon om tornet fortfarande är snett - och gudavackert. Italien rimmar också på badsemester och Toscana är inget undantag: På kurorten Montecatini Terme (44 km) kan du låta kroppen komma helt ner i varv på något av kurbaden och i den populära badsjön Lago di Gramolazzo (58 km) kan du ta svalkande dopp. Vid Liguriska havets kust (60 km) kan du tillbringa en hel dag på stranden, men mellan badupplevelser bör du unna dig en dag eller två som landkrabba, exempelvis i fantastiska Florens (92 km). Här kan du besöka Gamla stan som finns med på UNESCOs världsarvslista och uppleva galleriet Uffizierna, där du kan frossa i de berömda tavlorna och skulpturerna, med Botticellis Venus födelse som en av de absoluta höjdpunkterna. Trevlig semester i Italien!
Se fram emot en skön semester i Toscana på denna landsbyresort
Den återuppväckta byn är en sann oas, omgiven av frodig natur
Här mellan husen känner man platsens starka historia
Njut av den harmoniska atmosfären på Borgo Giusto
Uttforska naturidyllen kring Borgo Giusto från en hästrygg
Se fram emot en toskansk semester med betagande utsikter
Gör en utflykt till Montecatini Alto
Från Montecatini Terme kan du ta bergbanan upp till Montecatini Alto
I Toscana frodas växtligheten och färgprakten är enorm
Toscana är Italiens mest kända vindistrikt
Redan för 3.000 år sedan startade Toscanas vinframställning
Smaka på Toscanas ädla viner
Här finns mängder av utflyktsmål - besök t.ex. Montecatini Terme
Njut av en dag i lugn och ro på de historiska kurbaden
Besök också den stämningsfulla staden Lucca
Härlig semesterstämning i Toscana
Studera gatulivet från en uteservering - ta t.ex. en gelato
Besök marknaderna där du finner solmogna frukter av alla de slag
Lådvis av läckra råvaror lyser upp gatubilden
Smaka på Italiens kulinariska delikatesser
Besök Toscanas vackra huvudstad Florens och upplev alla konstverk
Se den vackra Basilica Santa Maria i Florens

Ankomst

Borgo Giusto

Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto
Borgo Giusto

Adress

Loc. Partigliano
I-55023 Borgo a Mozzano (LU)
Italien

Hotellfakta

Här bor du långt från trafikbuller och grannar i en liten landsby med en unik historia: Borgo Giusto är nämligen en landsby från 1700-talet, som från starten av 1900-talet började avfolkas, då invånarna sökte lyckan i England och Skottland. För 20 år sedan var det bara en person kvar i den övergivna byn: en äldre, italiensk kvinna. Hennes son förbarmade sig över henne och de ensamma ruinerna, som tursamt nog inte var omöjliga att rädda, och i de gröna omgivningarna med den varma atmosfären såg han en stor potential som skulle göra Borgo Giusto till en levande plats och turistdestination. Här ligger idag en härlig semesteranläggning mellan de mjuka backarna och bredkronade kastanjerna och anläggningen består av den gamla landsbyns alla byggnader, som kontinuerligt utvecklas för att leverera moderna faciliteter till gästerna.

Borgo Giusto bär sin historia i sitt namn, såväl som i byggnaderna - platsen är nämligen uppkallad efter den familj som först bosatte sig här. De små landsbyhusen har alla namn efter personerna som en gång bott här. Man har bevarat husens ursprungliga inredning vid moderniseringarna med charmiga detaljer kvar, t.ex. synliga takbjälkar och stenväggar.

Hotellets à la carte-restaurang serveras rätter efter principen Zero mile, vilket betyder att råvarornas transporttid är minimal. Förutom restaurang har hotellet bar/café, sällskapsrum, TV-rum, bordtennis, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och wellnessavdelning. Den moderna och lyxiga avdelningen med bubbelbad, turkiskt bad, bastu och relaxområdet hyrs privat för en timme åt gången (EUR 20 per person, min. 2 personer). Du har också möjlighet för att beställa olika wellnessbehandlingar (mot avgift).

Utanför hotellet hittar du en liten lekplats, solterrass och en stor swimmingpool (öppen maj till september) med liggstolar och parasoller.
Får du lust att bege dig ut i det praktfulla landskapet, lånar hotellet ut cyklar gratis. Du kan också byta ut järnhästen mot äkta vara och tillbringa en timme på hästryggen (mot avgift från EUR 30 per person).

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


De små landsbyhusen är alla olika i storlek och inredning men har som minimum eget badrum, hårfön, kaffe- och tefaciliteter, minibar, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Bra att veta:

Receptionen på hotellet är öppen från kl. 9.00-19.00.
Hotellets belägenhet i rustikt och backigt landskap ägnar sig inte för gångbesvärade.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.30-10.30.
Middag serveras kl. 19.30-21.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 25 per vistelse betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

Tips på sevärdheter & upplevelser

 • I grannlandsbyn Partigliano tar de vackra vandringsstigarna er genom lokalområdets frodiga landskap: 1 km.
 • Spela tennis vid Tennis Club Ponte A Moriano, tätt på Toscanas tredjelängsta flod, Fiume Serchio: 11 km.
 • Prova fiskelyckan i sjön Lago di Giovianos klara, gröna vatten, medans bergen buktar sig i bakgrunden: 17 km.
 • Besök naturreservatet Area Naturale Protetta di Interesse Locale Il Bottaccio med gamla ekträd och ett rikt fågelliv: 20 km.
 • Stämningsfulla Lucca är en rik, vacker och välbevarad medeltidsstad med rekreativa områden, läckra uteställen och fina shoppingmöjligheter: 21 km.
 • Den gamla och roliga Pinocchio-parken, som är en skön lekplats för barnen och full av skulpturnostalgi: 28 km.
 • Hesperidarium Citrus Garden i Pescia är en unik botanisk trädgård med bl.a. 2.000 m² växthus med över 200 olika citrusväxter: 28 km.
 • I Pistoia kan du fördjupa dig i otaliga imponerande kyrkor och katedralen och beundra ett av Italiens vackraste torg: 32 km.
 • Åk på en underjordisk upptäcktsfärd i grottan Grotta del Vento mitt i Apuan-alperna: 38 km.
 • I Pisa kan man ta en selfie med domkyrkans lutande klocktorn - ett av världens mest berömda byggnadsverk: 38 km.
 • Ge dig ut på en 227 meter lång promenad över vattnet och trädkronorna på hängbron Ponte Sospeso di san Marcello Pistoiese över floden Lima som förbinder de två sidorna av floden Lima: 39 km.
Lite längre utflykter

 • Se fästningen La Rocca di Castelnuovo, som blev skadad under bombningarna under 2:a världskriget, återuppbyggd och nu hyser ett arkeologiskt museum med fynd från Serchio-dalen: 43 km.
 • Full avkoppling på något av Montecatini Termes berömda kurbad: 44 km.
 • Svalkande dopp väntar i den populära, lilla badsjön, Lago di Gramolazzo: 58 km.
 • Tillbringa en hel dag vid Liguriska havet vid Tirrenia, Marina di Pisa: 60 km.
 • Märk stämningen och atmosfären i Vinci, Leonardo da Vincis födelsestad: 62 km.
 • Livorno är en idyllisk hamnstad, där du bland annat kan uppleva fästningen Terrazza Mascagni och det vackra klostret Santuario di Montenero: 70 km.
 • Carrara vid foten av Apuan-bergen är världsberömt för sina stenbrott med den renaste, vita marmorn: 77 km.
 • Renässansstaden Florens är Toscanas huvudort, där du kan frossa i ren toscansk charm och själ. Besök t.ex. galleriet Uffizierna, som hyser några av världens mest uppskattade konstverk: 92 km.
 • Medeltidsstaden San Gimignano finns med på UNESCOs lista över världskulturarv och är känd för sin arkitektur, sina 14 torn samt vinet Vernaccia di San Gimignano: 97 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Borgo Giusto
Loc. Partigliano
I-55023 Borgo a Mozzano (LU)
Italien


E 010° 28.077'
N 43° 56.889'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Florens - Lucca - Montecatini Terme
Florens - Lucca - Montecatini Terme
Florens - renässansens högborg
La dolce vita i Toscana
Borgo Giusto - toscansk landsbyresort med historisk själ
Borgo Giusto - toscansk landsbyresort med historisk själ
La dolce vita i Toscana
Lucca i Toscana, Norditalien
Florens - renässansens högborg
Baserat på 18 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4.6 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.7 av 5
Frukost
3.5 av 5
Middag
4.4 av 5
Läge
4.8 av 5

Borgo Giusto

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 4.349:-

Semester i Toscana inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 7 x 3-rätters middag
 • Välkomstdrink
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x rundvisning och provsmakning hos Tenute di Badia, samt rabatt på vin, grappa och olivolja
 • 1 x guidad rundvisning och olivoljesmakning hos Azienda Agricola Al Casolar de no' Altri samt rabatt i butiken 2017
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer