Det lilla extra slide
cd top arrow

Det lilla extra från Happydays

På många av våra semestervistelser får du det lilla extra, som kan göra din semester ännu mer minnesvärd. Det kan till exempel vara ett besök på en lokal vingård med tillhörande vinprovning, rabatt på entré till en sevärdhet eller på en upplevelse, och ibland kan det till och med vara en liten gåva från hotellet.

Här nedanför har vi samlat en aktuell lista med alla de voucher som man kan få tillgång till när man bokar en semester hos Happydays - de kopplas på vid beställning allt efter vilket land man bokar. Och inne på vår webbshop kan du under vistelsens normala innehållpaket se om det ingår något extra i fältet som heter "Det lilla extra från Happydays".

Trevlig resa!
Happydays logo

Här får du lite extra med Happydays

Gratis vin hos Scandinavian Park

Erbjudande till alla, som reser med Happydays
Alla som beställer sin resa hos Happydays får tillsammans med sina resepapper även 1 voucher för gratis vin, som kan hämtas ut hos gränsshoppingcentret Scandinavian Park i Handewitt.

Här hittar du Scandinavian Park i Handewitt
Scandinavian Park
Scandinavian Park 13
DE-24983 Handewitt
Tyskland

Kör längs E45/A7 mot Hamburg. Ta första avfart Niebüll Handewitt
efter gränsen. Scandinavian Park ligger ca 2 minuter från motorvägen.

Se alla vistelser där vouchern till gratis vin är inkluderad (alla vistelser)
vinvoucher

Berlins nummer 1 för underhållning med stjärnglans

Rabattlänk till föreställningar på världens största revyshower
Ända sedan 1919 har Friedrichstadt-Palast Berlin skrivit in sig i teaterhistorien och tar med sig revyns traditioner in i vår moderna tid. Här kan du uppleva intet mindre än världens största revyshows, där över 100 konstnärer uppträder på den största teaterscenen i världen. När du bokar en bilsemester till Berlin eller Potsdam med Happydays, får du en länk, där du kan boka biljetter till det aktuella Grand Show – med rabatt. Varje show är storslaget och i en klass för sig, med ett supermodernt touch och de nyaste hightech-effekterna. Dessutom skall du se fram emot att få uppleva världens längsta rad med dansflickor, det är en sann publikmagnet.

En revyshow i Friedrichstadt-Palats Berlin är en oförglömlig upplevelse, som bland annat rekommenderas av New York Times som är ett absolut ”must-see i Berlin”.

Friedrichstadt-Palast Berlin ligger på adressen:
Friedrichstraße 107, 10117 Berlin-Mitte, Tyskland

När du bokar din biljett via rabattlänken får du automatiskt 15 % rabatt på biljettpriset.

Se alla de semestrar där rabattlänken till den aktuella Grand Show är inkluderad:

Berlin
Potsdam
Friedrichstadt Palast Berlin

Inbjudan till vinprovning i Valpolicella

Gå på vinsmakning i det världsberömda vinområdet Valpolicella och smaka på 4 spännande viner
Valpolicella i regionen Veneto är ett av Italiens gyllene områden när det handlar om vin. Inte minst på grund av det kraftiga Amarone vinet, som härstammar från det vackra området strax öster om Gardasjön. Områdets viner sträcker sig över ett ovanligt stort smakspektrum, så här finns det många, härliga smakupplevelser som väntar på dig, om du är intresserad av gott vin. Här ligger vingården Vini Gamba. En vingård som har gått i arv, generation efter generation, med en välbevarad stolthet över de klassiska vinerna, som produceras från druva till flaska på gårdens 6 hektar i Valpolicellas mjukt backiga landskap.

När du bokar en semester vid Gardasjön hos Happydays får du en voucher, som ger alla resande tillgång till vinsmakning på vingården Vini Gamba, där du ska smaka fyra typer Valpolicella-vin. Efteråt är det möjlighet för att köpa vingårdens produkter med 5 % rabatt oavsett mängd.

Här hittar du vingården Vini Gamba:
Vini Gamba
Azienda agricola Gamba Gnirega
19, via Gnirega
IT-37020 Marano di Valpolicella

Se alla vistelser vid Gardasjön, där vouchern till Valpolicella-vinsmakningen är inkluderad

Gå in och se videor från vingården

vini_se

Inbjudan till vinprovning vid Gardasjön

Besök vinproducenten Citari 5 kilometer söder om Gardasjön
vid Sirmione
På den historiska San Martino-höjden strax söder om Gardasjöns legendariska natursceneri, ligger den familjeägda vingården Citari, där man har odlat vin efter stolta, lokala traditionerna genom flera decennium. De gynnsamma jordarna och det milda klimatet vid Gardasjön ger den bästa förutsättningen för mognad av vindruvorna och ger också möjlighet för att framställa flera olika typer av välsmakande viner, vilket regionen också är känd för. Hos Citari har man valt att specialisera sig i San Martino- och Luganoviner, vilka har vunnit priser för vid internationella tävlingar och dessutom framställs här också den karakteristiska, italienska grappan och ett välsmakande torrt mousserande vin.

När du bokar en semestervistelse vid Gardasjön hos Happydays får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för att komma på rundvisning på den italienska vingården Citari och på en provsmakning där du kan smaka på tre olika viner. Efterföljande finns det möjlighet att köpa vin med 5 % rabatt.

Här finner du vingården Citari
Citari
Localita Citari 2
I-25015 Desenzano del Garda

Se alla vistelser vid Gardasjön, där voucher till vingården är inkluderad
citari_se

Inbjudan till vinprovning och guidad rundvisning vid Gardasjön

Besök vinproducenten OnePiò, 5 kilometer söder om Gardasjön vid Sirmione
Det nya och moderna vinhuset från 2016, One Piò, är etablerad och drivs av den unga kvinnliga vinbonden Ilaria Accordini. Hon är själv uppväxt bland de gröna vinrankorna på familjens vingård och känner en djup passion för de gyllene dropparna. Ilarias odling av One Piòs fyra olika viner, bygger på familjens gamla traditioner, men även på inspiration och tekniker från talrika studieresor utomlands.

När du bokar en semester vid Gardasjön hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande tillgång till vinprovning av husets fyra viner och därefter ett guidat besök på Luganas vinmarker. Efteråt finns det möjlighet att köpa vinhusets produkter med 5 % rabatt oavsett mängd.

Här finner du One Piò:
One Piò Winery
Località Fiocazzola 1B
25015 Desenzano del Garda
Brescia, Italia

Se de vistelser vid Gardasjön, där voucher till vingården är inkluderad
onepio_se

Inbjudan till vinprovning m.m. i Lombardiet

Besök Noventa – vingården som ligger i det vackra landskapet i Lombardiet, öster om Brescia och få rundvisning och provsmakning på 4 viner.
I den lilla landsbyn Botticino Mattina, som ligger i regionen Lombardiet, öster om staden Brescia, ligger vingården Noventa. Detta område är berömt för sina marmorstenbrott och vinodlingar: Här har man odlat vin ända sedan romarnas tid. Vinerna som produceras här får beteckningen Botticino DOC, och består av intensiva, röda viner med en strukturerad, fyllig och elegant smak. Vingården har de senaste 40 åren strävat efter att tillverka kvalitetsviner framför kvantitet, och man använder gamla traditionella metoder samt italienska och historiskt inhemska druvor i vinframställningen. Druvorna som man använder är i huvudsak: Barbera, Sangiovese, Marzemino och Schiava Gentile.

När du bokar en semester vid Gardasjön hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för rundvisning och provsmakning hos Noventa, där du kan smaka på fyra olika viner. Efteråt är det möjlighet för att köpa vingårdens produkter med 5 % rabatt på vin i butiken, oavsett mängd.

Här hittar du Noventa:
Azienda Agricola Noventa
Via Merano, 26,
I-25082 Botticino Mattina, Italy

Se alla vistelser vid Gardasjön, där voucher till vinsmakning m.m. är inkluderad.
azienda_se

Inbjudan till vinsmakning m.m. i Toscana

Besök Tenuta di Badia – vingården som ligger i det vackra toscanska landskapet, och få rundvisning och provsmakning på 4 viner och olivolja.
I den lilla landsbyn Altopascio, som ligger i regionen Toscana, mellan Florens, Lucca och Pisa, ligger vingården Tenuta di Badia i det vackra landskapet, omgiven av magnolia, tallar, ekar, lagerträd, gamla cypresser, granatäppleträd och höga sequoia träd, som vittnar om den sekelgamla historien på denna plats. Gården består av 160 hektar mark, varav vinodlingen upptar 20 hektar solbelyst mark. Modern teknik kombinerat med ett stort vinkunnande och tradition, gör att vinerna som produceras här är av hög kvalitet. Förutom White Wine Montecarlo Bianco D.O.C. och Red Wine Montecarlo Rosso D.O.C. tillverkar man också ett mousserande vitt vin: Gioioso della Badia IGT, och ett typiskt toscanskt vin: Il Santo della Badia samt en Grappa di Vinaccia och en traditionell toscansk olivolja.

När du bokar en semester i Toscana hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för provsmakning hos Tenuta di Badia, där du kan smaka på fyra olika viner och olivolja. Efteråt är det möjlighet för att köpa vingårdens produkter med 5 % rabatt på vin, grappa och olivolja i butiken, oavsett mängd.

Här hittar du Tenute di Badia:
Tenute di Badia
via Fattoria, 10, Badia Pozzeveri,
I -55011 Altopascio

Se de semestrar i Toscana, där voucher till vinsmakning m.m. är inkluderad
tenute_se

Prisvinnande utvandringsmuseum i Bremerhaven

Rabattkupong till en av de mest populära attraktioner i Bremerhaven: Deutsches Auswandererhaus.
År 2005 öppnade utvandrarmuseet Deutsches Auswandererhaus vid den nya hamnen i Bremerhaven. Ända sedan Bremerhavens hamn byggdes 1852 har den varit en historisk samlingsplats för mängder av emigranter och år 1890 utvandrade inte mindre än 1,2 miljoner människor för att starta ett nytt liv i USA. När du bokar en bilsemester till Bremerhaven, Bremen eller Niedersachsen hos Happydays, får du en rabattkupong för entrébiljetter till museet. Deutsches Auswandererhaus är spännande inrett med detaljerade rekonstruktioner av ursprungliga platser och händelser och du kan fördjupa dig i den historiska europeiska utvandringen.

Deutsches Auswandererhaus är en av de största turistattraktionerna i Bremerhaven och 2007 vann museet priset ”European Museum of the Year Award”, ett pris som då för första gången på 15 år tilldelades ett tyskt museum.

Deutsches Auswandererhaus ligger på adressen:
Columbusstrasse 65, D-27568 Bremerhaven, Tyskland

När du visar fram din rabattkupong från Happydays får du 10 % rabatt på entrépriset.

Se alla semestrar där rabattkupongen till Deutsches Auswandererhaus ingår:

Bremen
Bremerhaven
Niedersachsen
deutsches auswandererhaus

Åk på en tur med det historiska ånglokomotivet i Harz

Rabattkupong till en av de mest populära attraktionerna i Harz: Harzer Schmalspurbahnen
Sedan 1887 har de svarta och röda ånglokomotiven hasat sig fram i rök och ånga genom Harz bergsrika landskap. När du bokar bilsemester till Harz med Happydays, får du 2 rabattkuponger till en valfri tur på det mer än 140 km långa järnvägsbanan, som via de tre huvudsträckorna Brockenbahn, Harzquerbahn och Selketalbahn sträcker sig från bl.a. Wernigerode och Schierke till toppen av Brocken.

Harz ånglokomotiv är bland de största turistattraktionerna i Mittyskland, och upp emot en miljon människor åker varje år turen med de mysiga, gamla tågvagnarna. När tåget puffar iväg i sitt stillsamma tempo genom bergen, över broar och förbi korsvirkesstäder och medeltidsborgar, är det som att resa tillbaka i tiden och uppleva det historiska Harz från första parkett.

Harzer Schmalspurbahnen har sin centralstation i Wernigerode:
Harzer Schmalspurbahnen GmbH
Friedrichstraße 151, 38855 Wernigerode
Tyskland

Det finns många stationer i Harz där du kan lösa in din rabattkupong. När du visar fram din rabattkupong från Happydays vid biljettluckan på en av Harzer Schmalspurbahnens stationer, får du 10 % rabatt på biljettpriset.

Se alla semestrar, där rabattkupongen till Harzer Schmalspurbahnen
är inkluderad
harzer schmalspur_voucher

Rabattkupong till segeltur på Rhen och Mosel

20 % rabatt med turbåtarna från KD Köln-Düsseldorf
En segeltur på Mosel eller Rhen är för många semesterns höjdpunkt, när bilsemestern går söderut till de populära sydtyska flodlandskapen. När du reser med Happydays har du möjlighet att uppleva båtturen till ett förmånligt pris. Vistelsen inkluderar en rabattkupong som kan användas hos KD-rederiets turbåtar som seglar på både Mosel (april-oktober) och Rhen (april-oktober), se alla turlistor på www.k-d.de. När rabattkupongen visas fram hos rederiets försäljare, får du 20 % rabatt på biljettpriset på sträckorna mellan Köln och Mainz (Rhen) samt 1 timmes båtsightseeing vid Cochem (Mosel).

Det finns försäljare i alla hamnar omkring Rhen och Mosel, där turbåtarna lägger till – och här kan du lösa in din rabattkupong.

Se alla vistelser i Mosel, där rabattkupongen är inkluderad

Se alla vistelser i Rhen, där rabattkupongen är inkluderad
kd

Rabatt på entré till Swarovski Kristallwelten inkl. gratis audioguide

En värld av kristall
I Swarovskis kristallvärld väntar en helt förtrollande upplevelse på dig. Kliv innanför i multikonstnären André Hellers skattkammare, där fantastiska illusioner utspelar sig framför dina ögon. Med en vision om att skapa en magisk värld av kristall skapade Heller 1995 dessa skattkammare som inviterar dig på en överväldigande resa för sinnena, som når sin klimax vid Centenar-kristallen, som med sina inte mindre än 310 000 karat är den största kristall som någonsin slipats. Resan för dig också genom den mekaniska teatern, ett mycket bisarrt, estetiskt konstverk, sprunget från Jim Whitlings fascination av mekanik och människa.

När du bokar en semester i Österrike hos Happydays, får du en voucher som ger rabatt på entré till den stora sevärdheten, När du köper en vuxenbiljett, får du den till ett specialpris på EUR 17 (normalpris EUR 19), och du får samtidigt låna en audioguide gratis under besöket. Se fram emot att få uppleva något som inte kan jämföras med något du någonsin har upplevt förr, när du kliver in i Kristallkatedralen, vars geodetiska kupol består av 595 speglar som bryter ljuset, reflekterar och skapar en akustik och intryck av att vara i centrum av ett oändligt rum.

Besök även Swarovskis butik i Innsbruck, Kristallwelten Store, där du kan inlösa din kupong och få en gratis välkomstdrink!

Se video från Swarovski Kristallwelten

Här hittar du Swarovski Kristallwelten
Swarowski Kristallwellten
AT-6112 Wattens
Österrike

Se alla vistelser i Österrike, där vouchern till rabatt på entré är inkluderad
swarowski_se

Inbjudan till balsamicosmakning i Modena

Besök Rossi Barattini, en balsamicoproducent i det vackra Modena-området.
Vid den lilla landsbyn Formigine i utkanten av Modena, mellan Bologna och Parma, ligger balsamicoproducenten Rossi Barattini, som genom flera generationer har producerat balsamico efter ett över 150 år gammalt recept och med en metod som idag används av alla producenter av äkta balsamico. Faktiskt är det den nuvarande generationens farfarsfar som antog produktionsmetoden under sin tid som Formigines första borgmästare. Gården odlar själv de druvor som används i produktionen av balsamico och övriga produkter, som t.ex. balsamicomarinerade bär.

När du bokar en semester i Toscana, Emilia-Romagna eller vid Gardasjön hos Happydays, får du en voucher som ger alla resande en möjlighet för provsmakning hos Rossi Barattini där du kan smaka på tre olika balsamicoprodukter. Dessutom finns det möjlighet för att köpa gårdens produkter med 10 % rabatt.

Här hittar du Rossi Barattini:
Acetaia Rossi Barattini
Via Giardini, 17, Formigine
IT-41043 Modena

Se alla vistelser vid Gardasjön, där voucher till balsamicosmakning är inkludera

Se alla vistelser i Emilia Romagna-regionen, där voucher till balsamicosmakning är inkluderad

Se alla vistelser i Toscana, där voucher till balsamicosmakning är inkluderad
azienda_se

Inbjudan till vinsmakning i Veneto

Besök Tenute Tomasella – en vingård i vackra Veneto, och få rundvisning och provsmakning av 4 viner.
Vid den lilla landsbyn Mansué som ligger i östra Veneto, på gränsen till Friuli, ligger vingården Tenute Tomasella med en historisk vacker huvudbyggnad omgiven av idylliska gröna omgivningar. Till gården hör totalt 30 hektar mark, varav 7 ligger i Friuli och de resterande i Veneto. Ny teknik kombinerad med 50 års erfarenhet och stolta traditioner gör att vinerna håller en hög kvalitet. Förutom mousserande vin, Tenute Tomasellas första vinprodukt, produceras också Cabernet Franc, Merlot och Friulano.
När du bokar en semester i Veneto hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för provsmakning hos Tenuta Tomasella, där du kan smaka på fyra olika viner från gårdens egen produktion. Efteråt finns det möjlighet att köpa vingårdens produkter med 10 % rabatt oavsett mängd.

Här hittar du Tenute Tomasella:
Tenute Tomasella
via Rigole, 103,
IT-31040 Mansué

Se de semestrar i Veneto, där voucher till vinsmakning är inkluderad
tenute tomasella_voucher se

Bondgårdsbesök i Österrike inklusive en lärorik mejeriupplevelse

Få 10 % rabatt på entrébiljetter för vuxna på Erlebnissennerei Zillertal i Mayrhofen
Upplev en äkta österrikisk bondgård på Erlebnissennerei Zillertal, som drivs av den tredje generationen Kröll, och se den kvalitetsmedvetna mejeriproduktionen på nära håll. På bondgården kan man hälsa på gårdens djur, leka på lekplatsen, hoppa i höet och äta på gårdsrestaurangen, och på mejeriet får man via en audioguide (6 språk) en fin inblick i gårdens mejeriproduktion, där produkterna tillverkas av rå mjölk av hög kvalitet från kor och getter som betar på alpina marker i trakterna runt Zillertal. På turen får man bland annat får sig lära hur ostar tillverkas och mognas, och mejerituren avslutas med en provsmakning av yoghurt från gårdens sortiment.

När du bokar en semester i Österrike hos Happydays får du en voucher som ger dig 10 % rabatt på entrébiljetter för vuxna till upplevelsemejeriet i Zillertal.

Här hittar du Erlebnissennerei Zillertal
Hollenzen 116
AT-6290 Mayrhofen
Österrike

Se alla vistelser i Österrike där vouchern som ger rabatt på vuxenbiljetter hos Erlebnissennerei Zillertal är inkluderad
sennerei_voucher_se