Det lilla extra slide
cd top arrow

Det lilla extra från Happydays

På många av våra semestervistelser får du det lilla extra, som kan göra din semester ännu mer minnesvärd. Det kan till exempel vara ett besök på en lokal vingård med tillhörande vinprovning, rabatt på entré till en sevärdhet eller på en upplevelse, och ibland kan det till och med vara en liten gåva från hotellet.

Här nedanför har vi samlat en aktuell lista med alla de voucher som man kan få tillgång till när man bokar en semester hos Happydays - de kopplas på vid beställning allt efter vilket land man bokar. Och inne på vår webbshop kan du under vistelsens normala innehållpaket se om det ingår något extra i fältet som heter "Det lilla extra från Happydays".

Trevlig resa!
Happydays logo

Här får du lite extra med Happydays

Gratis vin hos Scandinavian Park

Erbjudande till alla som reser med Happydays
Alla som beställer en resa hos Happydays får tillsammans med sina resehandlingar även 1 voucher för gratis vin som man är välkommen att lösa in på gränsshoppingcentret Scandinavian Park i Handewitt.

Här hittar du Scandinavian Park i Handewitt
Scandinavian Park
Scandinavian Park 13
DE-24983 Handewitt
Tyskland

Kör längs E45/A7 mot Hamburg. Ta första avfart Niebüll Handewitt
efter gränsen. Scandinavian Park ligger ca 2 minuter från motorvägen.

Vouchern till gratis vin ingår i alla semestrar hos Happydays - se dem här
vinvoucher

Åktur med det historiska ånglokomotivet i Harz

Du får 10 % rabatt på en av Harz mest populära turistattraktioner: Harzer Schmalspurbahnen
Sedan 1887 har de svarta och röda ånglokomotiven hasat sig fram i rök och ånga genom Harz bergsrika landskap. När du bokar bilsemester till Harz med Happydays, får du 2 rabattkuponger till en valfri tur på det mer än 140 km långa järnvägsbanan, som via de tre huvudsträckorna Brockenbahn, Harzquerbahn och Selketalbahn sträcker sig från bl.a. Wernigerode och Schierke till toppen av Brocken.

Harz ånglokomotiv är bland de största turistattraktionerna i Mittyskland, och upp emot en miljon människor åker varje år turen med de mysiga, gamla tågvagnarna. När tåget puffar iväg i sitt stillsamma tempo genom bergen, över broar och förbi korsvirkesstäder och medeltidsborgar, är det som att resa tillbaka i tiden och uppleva det historiska Harz från första parkett.

Harzer Schmalspurbahnen har sin centralstation i Wernigerode:
Harzer Schmalspurbahnen GmbH
Friedrichstraße 151, 38855 Wernigerode
Tyskland

Det finns många stationer i Harz där du kan lösa in din rabattkupong. När du visar fram din rabattkupong från Happydays vid biljettluckan på en av Harzer Schmalspurbahnens stationer, får du 10 % rabatt på biljettpriset.

Se alla semestrar där rabattkupongen till Harzer Schmalspurbahnen är inkluderad
harzer schmalspur_voucher

Båtsightseeing på Rhen och Mosel

Du får 20 % rabatt på turbåtarna hos KD Köln-Düsseldorf
En segeltur på Mosel eller Rhen är för många semesterns höjdpunkt, när bilsemestern går söderut till de populära sydtyska flodlandskapen. När du reser med Happydays har du möjlighet att uppleva båtturen till ett förmånligt pris. Vistelsen inkluderar en rabattkupong som kan användas hos KD-rederiets turbåtar som seglar på både Mosel (april-oktober) och Rhen (april-oktober), se alla turlistor på www.k-d.com. När rabattkupongen visas fram hos rederiets försäljare, får du 20 % rabatt på normalpriset på sträckorna mellan Köln och Mainz (Rhen) samt 1 timmes båtsightseeing vid Cochem (Mosel).

Det finns försäljare i alla hamnar omkring Rhen och Mosel, där turbåtarna lägger till – och här kan du lösa in din rabattkupong.

Se alla vistelser i Mosel där rabattkupongen är inkluderad
Se alla vistelser i Rhen där rabattkupongen är inkluderad
kd

Swarovski Kristallwelten - en värld av kristall

Du får rabatt på entré till en av Österrikes största turistattraktioner
I Swarovskis kristallvärld väntar en helt förtrollande upplevelse på dig. Kliv innanför i multikonstnären André Hellers skattkammare, där fantastiska illusioner utspelar sig framför dina ögon. Med en vision om att skapa en magisk värld av kristall skapade Heller 1995 dessa skattkammare som inviterar dig på en överväldigande resa för sinnena, som når sitt klimax vid Centenar-kristallen, som med sina inte mindre än 310 000 karat är den största kristall som någonsin slipats. Resan för dig också genom den mekaniska teatern, ett mycket bisarrt, estetiskt konstverk, sprunget från Jim Whitlings fascination av mekanik och människa.

När du bokar en semester i Österrike hos Happydays, får du en voucher som ger rabatt på entré till den stora sevärdheten, När du köper en vuxenbiljett, får du den till ett specialpris på EUR 21 (normalpris EUR 23). Se fram emot att få uppleva något som inte kan jämföras med något du någonsin har upplevt förr, när du kliver in i Kristallkatedralen, vars geodetiska kupol består av 595 speglar som bryter ljuset, reflekterar och skapar en akustik och intryck av att vara i centrum av ett oändligt rum.

Besök även Swarovskis butik i Innsbruck, Kristallwelten Store, där du kan inlösa din kupong och få en gratis välkomstdrink!

Här hittar du Swarovski Kristallwelten
Swarowski Kristallwellten
AT-6112 Wattens
Österrike

Se alla vistelser i Österrike där vouchern med rabatt på entré är inkluderad
swarowski_se

Bondgårdsbesök med mejeriupplevelse hos Erlebnissennerei Zillertal i Mayrhofen

Du får 10 % rabatt på entrébiljetter för vuxna - inklusive provsmakning av yoghurt
Upplev en äkta österrikisk bondgård på Erlebnissennerei Zillertal, som drivs av den tredje generationen Kröll, och se den kvalitetsmedvetna mejeriproduktionen på nära håll. På bondgården kan man hälsa på gårdens djur, leka på lekplatsen, hoppa i höet och äta på gårdsrestaurangen, och på mejeriet får man via en audioguide (6 språk) en fin inblick i gårdens mejeriproduktion, där produkterna tillverkas av rå mjölk av hög kvalitet från kor och getter som betar på alpina marker i trakterna runt Zillertal. På turen får man bland annat får sig lära hur ostar tillverkas och mognas, och mejerituren avslutas med en provsmakning av yoghurt från gårdens sortiment.

När du bokar en semester i Österrike hos Happydays får du en voucher som ger dig 10 % rabatt på entrébiljetter för vuxna till upplevelsemejeriet i Zillertal.

Här hittar du Erlebnissennerei Zillertal
Hollenzen 116
AT-6290 Mayrhofen
Österrike

Se alla vistelser i Österrike där vouchern till Erlebnissennerei Zillertal är inkluderad
sennerei_voucher_se

Inbjudan till vinprovning hos Vini Gamba i Valpolicella

Här får du smaka på 4 olika viner och får dessutom 5 % rabatt vid köp av vin
Valpolicella i regionen Veneto är ett av Italiens gyllene områden när det handlar om vin. Inte minst på grund av det kraftiga Amarone vinet, som härstammar från det vackra området strax öster om Gardasjön. Områdets viner sträcker sig över ett ovanligt stort smakspektrum, så här finns det många, härliga smakupplevelser som väntar på dig, om du är intresserad av gott vin. Här ligger vingården Vini Gamba. En vingård som har gått i arv, generation efter generation, med en välbevarad stolthet över de klassiska vinerna, som produceras från druva till flaska på gårdens 6 hektar i Valpolicellas mjukt backiga landskap.

När du bokar en semester vid Gardasjön hos Happydays får du en voucher, som ger alla resande tillgång till vinsmakning på vingården Vini Gamba, där du ska smaka fyra typer Valpolicella-vin. Efteråt är det möjlighet för att köpa vingårdens produkter med 5 % rabatt oavsett mängd.

Här hittar du vingården Vini Gamba:
Vini Gamba
Azienda agricola Gamba Gnirega
19, via Gnirega
IT-37020 Marano di Valpolicella

Se alla vistelser vid Gardasjön där vouchern till Valpolicella-vinsmakningen är inkluderad
vini_se

Inbjudan till vinprovning hos Tenute di Badia i Toscana

Här får du smaka på 4 olika viner samt olivolja och får dessutom 5 % rabatt vid köp av vin, grappa och olivolja
I den lilla landsbyn Altopascio, som ligger i regionen Toscana, mellan Florens, Lucca och Pisa, ligger vingården Tenute di Badia i det vackra landskapet, omgiven av magnolia, tallar, ekar, lagerträd, gamla cypresser, granatäppleträd och höga sequoia träd, som vittnar om den sekelgamla historien på denna plats. Gården består av 160 hektar mark, varav vinodlingen upptar 20 hektar solbelyst mark. Modern teknik kombinerat med ett stort vinkunnande och tradition, gör att vinerna som produceras här är av hög kvalitet. Förutom White Wine Montecarlo Bianco D.O.C. och Red Wine Montecarlo Rosso D.O.C. tillverkar man också ett mousserande vitt vin: Gioioso della Badia IGT, och ett typiskt toscanskt vin: Il Santo della Badia samt en Grappa di Vinaccia och en traditionell toscansk olivolja.

När du bokar en semester i Toscana hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för provsmakning hos Tenute di Badia, där du kan smaka på fyra olika viner och olivolja. Efteråt är det möjlighet för att köpa vingårdens produkter med 5 % rabatt på vin, grappa och olivolja i butiken, oavsett mängd.

Här hittar du Tenute di Badia:
Tenute di Badia
via Fattoria, 10, Badia Pozzeveri,
I -55011 Altopascio

Se de semestrar i Toscana där voucher till vinsmakning är inkluderad
tenute_se

Inbjudan till balsamicoprovning hos Rossi Barattini i Modena

Här får du smaka på 3 olika balsamicoprodukter och får dessutom 10 % rabatt vid köp av balsamico
Vid den lilla landsbyn Formigine i utkanten av Modena, mellan Bologna och Parma, ligger balsamicoproducenten Rossi Barattini, som genom flera generationer har producerat balsamico efter ett över 150 år gammalt recept och med en metod som idag används av alla producenter av äkta balsamico. Faktiskt är det den nuvarande generationens farfarsfar som antog produktionsmetoden under sin tid som Formigines första borgmästare. Gården odlar själv de druvor som används i produktionen av balsamico och övriga produkter, som t.ex. balsamicomarinerade bär.

När du bokar en semester i Toscana, Emilia-Romagna eller vid Gardasjön hos Happydays, får du en voucher som ger alla resande en möjlighet för provsmakning hos Rossi Barattini där du kan smaka på tre olika balsamicoprodukter. Dessutom finns det möjlighet för att köpa gårdens produkter med 10 % rabatt.

Här hittar du Rossi Barattini:
Acetaia Rossi Barattini
Via Giardini, 17, Formigine
IT-41043 Modena

Se alla vistelser vid Gardasjön där voucher till balsamicosmakning är inkluderad
Se alla vistelser i Emilia Romagna-regionen där voucher till balsamicosmakning är inkluderad
Se alla vistelser i Toscana där voucher till balsamicosmakning är inkluderad
azienda_se

Inbjudan till vinprovning hos Tenute Tomasella i Veneto

Här får du smaka på 4 olika viner och får dessutom 10 % rabatt vid köp av vin
Vid den lilla landsbyn Mansué som ligger i östra Veneto, på gränsen till Friuli, ligger vingården Tenute Tomasella med en historisk vacker huvudbyggnad omgiven av idylliska gröna omgivningar. Till gården hör totalt 30 hektar mark, varav 7 ligger i Friuli och de resterande i Veneto. Ny teknik kombinerad med 50 års erfarenhet och stolta traditioner gör att vinerna håller en hög kvalitet. Förutom mousserande vin, Tenute Tomasellas första vinprodukt, produceras också Cabernet Franc, Merlot och Friulano.
När du bokar en semester i Veneto hos Happydays, får du en voucher, som ger alla resande möjlighet för provsmakning hos Tenuta Tomasella, där du kan smaka på fyra olika viner från gårdens egen produktion. Efteråt finns det möjlighet att köpa vingårdens produkter med 10 % rabatt oavsett mängd.

Här hittar du Tenute Tomasella:
Tenute Tomasella
via Rigole, 103,
IT-31040 Mansué

Se de semestrar i Veneto där voucher till vinsmakning är inkluderad
tenute tomasella_voucher se

Berlins nummer 1 för underhållning med stjärnglans

Du får 15 % rabatt på föreställningar hos Friedrichstadt-Palast Berlin
Ända sedan 1919 har Friedrichstadt-Palast Berlin skrivit in sig i teaterhistorien och tar med sig revyns traditioner in i vår moderna tid. Här kan du uppleva intet mindre än världens största revyshows, där över 100 konstnärer uppträder på den största teaterscenen i världen.

När du bokar en bilsemester till Berlin eller Potsdam med Happydays, får du en länk, där du kan boka biljetter till det aktuella Grand Show – med rabatt. Varje show är storslaget och i en klass för sig, med ett supermodernt touch och de nyaste hightech-effekterna. Dessutom skall du se fram emot att få uppleva världens längsta rad med dansflickor, det är en sann publikmagnet.

En revyshow i Friedrichstadt-Palats Berlin är en oförglömlig upplevelse, som bland annat rekommenderas av New York Times som är ett absolut ”must-see i Berlin”.

Friedrichstadt-Palast Berlin ligger på adressen:
Friedrichstraße 107, 10117 Berlin-Mitte, Tyskland

När du bokar din biljett via rabattlänken får du automatiskt 15 % rabatt på biljettpriset.

Se alla de semestrar där rabattlänken till aktuella Grand Show är inkluderad:

Berlin
Potsdam
Friedrichstadt Palast Berlin

Prisvinnande Deutsches Auswandererhaus i Bremerhaven

Du får 10 % rabatt på entrépriset till en av Bremerhavens mest populära turistattraktioner
År 2005 öppnade utvandrarmuseet Deutsches Auswandererhaus vid den nya hamnen i Bremerhaven. Ända sedan Bremerhavens hamn byggdes 1852 har den varit en historisk samlingsplats för mängder av emigranter och år 1890 utvandrade inte mindre än 1,2 miljoner människor för att starta ett nytt liv i USA. När du bokar en bilsemester till Bremerhaven, Bremen eller Niedersachsen hos Happydays, får du en rabattkupong för entrébiljetter till museet. Deutsches Auswandererhaus är spännande inrett med detaljerade rekonstruktioner av ursprungliga platser och händelser och du kan fördjupa dig i den historiska europeiska utvandringen.

Deutsches Auswandererhaus är en av de största turistattraktionerna i Bremerhaven och 2007 vann museet priset ”European Museum of the Year Award”, ett pris som då för första gången på 15 år tilldelades ett tyskt museum.

Deutsches Auswandererhaus ligger på adressen:
Columbusstrasse 65, D-27568 Bremerhaven, Tyskland

När du visar fram din rabattkupong från Happydays får du 10 % rabatt på entrépriset.

Se alla semestrar där rabattkupongen till Deutsches Auswandererhaus ingår:

Bremen
Bremerhaven
Niedersachsen
deutsches auswandererhaus

Klimahaus Bremerhaven – följ med jorden runt på en dag

Du får 10 % rabatt på entrépriset till en av Bremerhavens stora turistattraktioner
Klimahaus Bremerhaven är ett interaktivt upplevelsescenter med fokus på klimatzoner och väderfenomen. Här kan du följa med jorden runt längs den 8:e breddgraden, och uppleva både natur och möta lokalbefolkningen i bland annat Schweiz, Samoa och Kamerun.

Resan går genom Alperna ner i gräshöjd på Sardinien, genom öknens torra värme och vidare in i den varma och fuktiga regnskogen där temperaturen når en bit över 30 grader. En skarp kontrast till Antarktis där turen över isen äger rum i minus 6 grader. Det är spännande att möta dem som bor på platsen och höra berättelser om livet på platsen; på gott och ont.

Och när man sedan är färdig med sin jorden runt-resa kan man gå på upptäcktsfärd mellan de olika utställningarna där man gärna får pilla på sakerna och till exempel bli överraskad över hur mycket av CO-kvoten som man själv förbrukar på en dag.

När du bokar en bilsemester till Bremerhaven, Bremen eller Niedersachsen hos Happydays, får du en rabattkupong gällande entréavgift på Klimahaus Bremerhaven, som erbjuder en resa genom fem kontinenter och nio olika platser – där du får en spännande inblick i världens olika klimat.

Klimahaus Bremerhaven ligger på adressen:
Am Längengrad 8, D-27568 Bremerhaven, Tyskland

När du visar fram din rabattkupong från Happydays får du 10 % rabatt på entrépriset (gäller enkelbiljetter ordinarie pris och ej rundvisning samt premiumbiljetter).

Klimahaus Bremerhaven ligger på adressen:
Am Längengrad 8, D-27568 Bremerhaven, Tyskland

När du visar fram din rabattkupong från Happydays får du 10 % rabatt på entrépriset.

Se alla vistelser där vouchern är inkluderad i:
Bremen
Bremerhaven
Niedersachsen

Klimahaus Bremerhaven

Brännvinsmuseet Museé de Eaux de Vie i Alsace

Upplev utställningen och få en gratis provsmakning samt rabatt vid köp av sprit och öl i museibutiken
Det traditionsrika familjedestilleriet René de Miscault har sedan 1859 producerat olika spritspecialiteter som t.ex. snaps, likör, konjak, gin och absint. Generationernas passion för destilleriproduktion är väldokumenterad i det lilla nostalgimuseet, där du bland annat kan uppleva en autentisk utställning med tidstypisk destilleriutrustning, historiska stillbilder, en unik samling likör- och absintflaskor samt massor av annan kuriosa.

När du bokar en semester i Alsace hos Happydays, får du en voucher som ger alla i ressällskapet möjlighet att besöka museet på egen hand och därefter få en provsmakning av två spritsorter (från 18 år) samt rabatt vid köp av sprit och öl i den tillhörande museibutiken.

Här hittar du Musée des Eaux de Vie
Musée des Eaux de Vie, René de Miscault
85, rue du général Dufieux
F-68650 Lapoutroie
Frankrike

Se alla vistelser i Alsace där vouchern till museibesöket är inkluderad
Rene_de_miscault_voucher_se

Ölbryggeriet Brasserie du Pays Welche i Alsace

Upplev mikrobryggeriet och få en gratis provsmakning samt rabatt vid köp av öl
Upplev mikrobryggeriet och få en gratis provsmakning samt rabatt vid köp av öl

Det traditionsrika familjedestilleriet René de Miscault har sedan 1859 producerat olika spritspecialiteter och sedan 2017 har man även utökat sortimentet med ett mikrobryggeri, som ligger i centrum av den lilla staden Lapoutroie – mittemot brännvinsmuseet Musée des Eaux de Vie.

När du bokar en semester i Alsace hos Happydays, får du en voucher som ger alla i ressällskapet möjlighet att få en kort guidad rundvisning på mikrobryggeriet på franska (ibland på engelska), provsmakning av två sorters öl (från 18 år) samt rabatt vid köp av öl.

Här hittar du Brasserie du Pays Welche
85, rue du général Dufieux
F-68650 Lapoutroie
Frankrike

Se alla vistelser i Alsace där vouchern till mikrobryggeriet är inkluderad
Brasserie_du_Pays_Welche_voucher_se

Tierpark Neumünster – upplev djur och natur på nära håll

Du får 50 % rabatt på entrépriset till en av Neumünsters stora turistattraktioner
Tierpark Neumünster är en stor djurpark på 24 hektar som har öppet dagligen året runt, där man hyser 700 djur från ca 90 olika djurarter. Här kan du förundras över isbjörnen Vitus, som med sin höjd på 3,60 m är Tysklands största samt lockas till skratt av de lekfulla Barbary-makakerna och Humboldtpingvinerna.

Djurparken är det perfekta utflyktsmålet för både stora och små semesterfirare i alla väder, här finns både rymliga uteplatser och speciella djurhus. Här kan du bland annat studera fjällräv, tvättbjörn, knubbsäl, kejsartamarin, kameleont, älg och många flera spännande arter. Det finns möjlighet att köpa djurfoder och själv mata utvalda djurarter som getter, får, japanska sikahjortar och rådjur.

Barnen kan leka på den stora äventyrslekplatsen och det finns även olika grillplatser tillgängliga för besökare (mot en avgift på EUR 10) och stigarna mellan de rymliga djurhägnen ligger skönt i skuggan under stora gamla träd och är också rullstolsanpassade.

Tierpark Neumünster ligger på adressen:
Geerdtsstrasse 100, D-24537 Neumünster, Tyskland

När du visar fram din rabattkupong från Happydays får du 50 % rabatt på entrépriset: gäller vid köp av 2 vuxenbiljetter och även 2 barnbiljetter.

Se alla vistelser där vouchern är inkluderad i:
Schleswig-Holstein
tierpark neumunster voucher se