frankrike

Bilsemester till Alsace

Detta är Frankrikes minsta region men faktiskt en av de mest populära. Alsace är Frankrikes nordostligaste hörn, tätt på Tyskland och Schweiz. För många är Alsace nummer ett när det gäller franskt kvalitetsvin. Här producerar man framför allt de världskända vita Alsace- vinerna, men även röda viner på druvan pinot noir förekommer.

Alsace har ett fantastiskt landskap, det ligger i lä av Vogeserbergen och granne med floden Rhen, och det myllrar av vinodlingar. Jorden är god och bördig, och det är i Alsace den berömda vinrutten (la Route des Vins d’Alsace) går. Det är en resa genom vinfält och ibland medeltida byar, hela 118 vingårdar med vinsmakning och genuina restauranger. Maten i Alsace är ett kapitel för sig: Foie gras, choucroute (surkål med fläsk och korv), Münsterost med kummin är bara några exempel på allt det goda du finner i Alsace.

Men Alsace har mycket mer att bjuda på. I Strasbourg finner du den 1000 år gamla katedralen Nôtre-Dame, samt det historiska centrumet Grand Ile. I staden Colmar strosar man genom den vackra staden ner till "lilla Venedig" som ligger längs floden Lauch. Längre sydpå hittar du industristaden Mulhouse, som har sin egen charm, och som huserar några av de mest intressanta moderna museer i Frankrike.

Alsace har verkligen allt och är ett semesterparadis för livsnjutning i form av vin, kultur och autentisk art du vivre. Se våra hotell i Alsace på listan här nedanför.

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;