gardasjon
cd top arrow
italien

Bilsemester till Gardasjön


En bilsemester till Gardasjön bjuder på mycket mer än bara bad och god mat. Gardasjön är den perfekta semesterdestinationen, om man både gillar badsemester och semester med spännande upplevelser och sevärdheter. Den 51 km långa sträckan runt Gardasjön har blivit en riktig turistmagnet med dess talrika hotell och charmiga landsorter som ligger längs med Gardasjöns stränder.

I den södra ändan av Gardasjön ligger Sirmione, som är den av de mest kända städerna vid sjön. Staden är bland annat känd för den vackra borgen som ligger placerat ytterst på halvön. Borgen är öppen för offentligheten, och man har möjlighet för att komma upp i de höga tornen och se den spektakulära utsikten över den vackra sjön och de små trevliga vägarna som snor sig runt om borgen. 30 km. öster om Gardasjön vid staden Molina ligger Parco della Cascate, som är en helt fantastisk vattenfallspark. Parken bjuder på olika vandringsturer i ett naturskönt område, som är så frodigt och fyllt av många naturliga vattenfall att du nästan får känslan av att befinna dig i en regnskog.

Om du hellre vill spendera en dag i nöjesparken, har Gardasjön massor att erbjuda. I området nära Lazise hittar du inte mindre än två stora nöjesparker. Gardaland, som är Italiens största nöjespark och Caneve World, som är två nöjesparker samlade i en park. Här finns underhållning för hela familjen, och här finns nöjen nog att underhålla er minst en hel dag.

Letar du efter en härlig semester i Italien, som kan erbjuda massor av upplevelser och aktiviteter till alla åldrar – så är det dags att också du hittar vägen till Gardasjön. Läs mer om våra hotell vid Gardasjön på listan här nedanför.

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..