italien

Bilsemester till Gardasjön

En bilsemester vid Gardasjön i Norditalien kan erbjuda så mycket mera än bara en sol- och badsemester. Gardasjön är den perfekta semesterdestinationen om man gillar badsemester, vinsemester, semester med gastronomi och mängder av roliga utflyktsmål för hela familjen. Besök bl.a. nöjesparken Gardaland, SEA LIFE Aquarium, Jungle Adventure Park, The Caneva Aquapark och Movieland Studios samt djurparken Parco Natura Viva och den botaniska parken Parco Giradino Sigurtà. Du kan läsa vidare här på sidan och se mer under varje hotell samt få reseinspiration genom att se en kortfilm om Gardasjön.

Den 51 km långa sträckan runt om Gardasjön är en sann turistmagnet med en lång rad av mysiga kuststäder. I den södra delen av Gardasjön hittar du historiska Sirmione som ligger skönt belägen på en halvö. Du kommer in till staden genom att korsa vindbryggan på den 600 år gamla borgen Rocca Scaligera som ligger längst ut på landtungan. Den pampiga fästningen är öppen för allmänheten så att du kan gå på upptäcktsfärd i de höga tornen och njuta av utsikten över sjön och de små gatorna som snor sig runt borgen.

Limone sul Garda är en av Gardasjöns pittoreska kuststäder där små färgglada hus och citronplantager klänger sig fast på bergssluttningen. Ända fram till 1930 kunde man endast ankomma till Limone sul Garda via båt men idag går det också en vindlande landsväg hit. Och när man talar om städer nära vatten så ger en sommarsemester vid Gardasjön också en fin möjlighet för att besöka romantikens imponerande Verona eller segla till den unika kanalstaden Venedig.

Och gillar du vin så är en sommarsemester vid Gardasjön lika med en vinsemester. Bege dig ut på en vinresa till vingårdarna i Valpolicella öster om Gardasjön. Här kan du smaka på de fylliga Amarone- och Ripassovinerna samt de lite mjukare och lättare Valpolicellavinerna. Och när du köper din semester hos Happydays får du ett besök med rundvisning och vinprovning hos Vini Gamba i Marado di Valpolicella med på köpet.

Området runt Gardasjön är också perfekt för dig som gillar aktiva naturupplevelser: Besök vattenfallsparken i staden Molina, gör grottvandringar, prova på klättring i bergen runt Gardasjön, gör som så många andra och cykla i backarna med utsikt till sjöns glittrande vatten eller prova på vattensport i den norra delen av Gardasjön vid staden Torbole där du kan utöva windsurfing, dykning och segling.

Så om du letar efter en semester som erbjuder upplevelser för både stora och små familjemedlemmar så är det på tiden att boka en sommar vid Gardasjön! Du hittar de bästa hotellen till din semester i Norditalien här:

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;