sverige

Götaland

Götaland är en av Sveriges populäraste semesterregioner med en stor variationsrikedom i landskapen som ligger mellan Skagerack, Kattegatt, Öresund och Östersjön. Här finns storstäder som Malmö och Göteborg, sommarstäder utmed västkusten och i Blekinges skärgård, Öland och Gotland samt massor av mysiga städer som Alingsås och Vänersborg vid Vänern.

Göteborg är den ”leende” storstaden på västkusten där gemytet breder ut sig mellan shoppinggatan Avenyn, nöjesparken Liseberg och Botaniska Trädgården. Norr om Göteborg ligger Bohuslän med pittoreska fiskelägen från Strömstad i norr till Marstrand i söder med saltbestänkta granitklippor, fisk- och skaldjursrestauranger och badplatser där du kan njuta av den ljumma havsbrisen och måsarnas skratt.

Vill du uppleva din barndoms sagovärld med en doft av solvarma smultron ska du semestra i Småland – kuliss till flera av Astrid Lindgrens kända sagor och här kan du också besöka den kända nöjesparken med hennes namn. I Småland ligger turistattraktioner som historiska Kalmar Slott och världsarvet Stora Alvaret på Öland. I Skånes sköna landskap ligger det äppelplantager, pampiga slott och herrgårdar - och du kan besöka konstnärsparadiset Kivik och storstaden Malmö, på kort avstånd från Köpenhamn. Och i vackra Blekinge ligger kuststäder som ett pärlband, missa inte att besöka den världsarvslistade örlogsstaden Karlskrona med prisbelönt Marinmuseum, paradgator och mäktiga försvarsanläggningar.

Hitta de bästa hotellen till din semester i Bohuslän, Skåne, Småland med mera på listan här nedanför:

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;