Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Happydays tävlingsblogg

Happydays tävlingsblogg
Blog oprettet: 17-12-2014 Blogindlæg i alt: 28 Antal kommentarer: 938 Antal følgere: 53 Følg denne blog
Var vill du resa på vinsemester?
26-08-2020
Dette indlæg er læst 877 gange

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Grattis! Vinnarna i vår vinsemestertävling blev: Lars Mattson, Anders Clemensen och Reina Leverén.

 

+++

 

Ny tävling: Vinn vin, kylväska och korkskruv 

Denna sommar fick vi lära oss att både svemestra och hemestra istället för att resa söderut! Men nu lockar Europa med höstens stora turistattraktion: Vinskörden! Det är en både sinnlig och festlig period som startar i september och som varar tills den sista druvan har skördats – med massor av firande under tiden. Och bilen är oumbärlig när du ska köra längs de vackra vinvägarna!  

 

Vi har handplockade vinsemestrar i några av Europas absolut vackraste vinlandskap, där det alltid ingår någon form av autentisk vinupplevelse i paketet. Du kan också välja hotellpaket i kända vindistrikt och kombinera din semester med vinupplevelser på egen hand. Vinresan startar i Tyskland där du kommer förbi flodlandskapen Mosel och Rhen, otroligt bildsköna regioner, där vinrankorna står i långa rader längs de branta sluttningarna ner mot floden. Vid Mosel och Rhen dominerar de eleganta rieslingvinerna och här kan du smaka på några av de bästa vitvinerna i världen.

 

Frankrike är ett vinland med anor och hos oss kan du uppleva både en vinsemester i Alsace som är känd för sin vackra vinväg ”Route du Vin D'Alsace och sina klassiska rieslingviner (här gör man tyskt vin på franskt sätt) och i Bourgogne, en region som genom tiderna har fascinerat vinälskare eftersom några av de finaste franska vinerna kommer härifrån – gå efter beteckningen Grand Cru och Premier Cru. 

 

Fortsätt sedan söderut till Norditalien och låt dig förföras av italienarnas passion – också för vin – och smaka på viner från vindistrikt som Valpolicella (det är härifrån den kraftfulla Amaronen kommer). I Veneto kan du köra längs den vackra proseccovinvägen och därefter går turen till Toscana där Chiantin utan diskussion kan kallas för ett av världens mest kända vin. Utforska också Umbrien där det bland kullarna omkring den pittoreska staden Montefalco framställs ett vin, Sagrantino di Montefalco, som sägs vara ett vin för finsmakare.

 

Och som en rolig avstickare kan du göra en vinresa till Slovenien – som också är ett vinland av rang – där du hittar läckra viner av hög kvalitet till ett mycket bra pris. Liksom i grannländerna Kroatien, Österrike, Ungern och Italien har man odlat vin i flera tusen år och efter självständigheten 1991 har vinindustrin återigen blommat upp och en ny generation av vingårdar har vuxit fram.

 

Så här gör du:

Och nu kommer vi till själva tävlingen: Var vill du resa på vinsemester? Här ska du ge oss ditt bästa tips på en vindestination som du själv har upplevt eller förklara varför du har fastnat för en destination som du gärna vill uppleva.

 

Skriv det i kommentarsfältet här nedanför – så är du med i tävlingen.

 

Detta kan du vinna
Vi har lagt 3 fina vinster i potten som var och en består av: 1 flaska rött vin, en kyl- eller picknickväska och en vinkorkskruv.  

Trevligt nöje och lycka till!

 

Det finstilta
Tävlingen äger rum till och med den 30 september 2020 och då väljer vi tre vinnare. Man kan delta i tävlingen på både vår svenska och danska blogg samt via Happydays Facebook och Instagram. Vinsten kan ej bytas mot kontanter.

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
23-09-2020 12:38skrevannefredriksson
har hört så mycket bra om Moseldalen så dit skulle jag gärna åka
23-09-2020 12:21skrevannefredriksson
skulle gärna vilja besöka Moseldalen har hör så mycket positivt om dalen samt deras goda viner
23-09-2020 12:19skrevannefredriksson
Skulle gärna resa till Moseldalen har hört så mycket positivt om den om grönskan o dem goda vinerna
23-09-2020 05:23skrevRosie Nilsson
Jag skulle så gärna vilja ta min dotter Ida o åka ner till norra Italien O till Piemonte igen, har varit där 1 gång för snart 10 år sen för o hälsa på dottern som gjorde praktik där o hon berättade vilka fina vingårdar där var o vi hann inte se så mycket som jag hade velat för jag var tvungen o fortsätta min behandling här hemma så det blev bara 2 dagar där. Hade varit underbart o få återuppleva det med henne.
23-09-2020 05:21skrevRosie Nilsson
Jag skulle så gärna vilja ta min dotter Ida o åka ner till norra Italien O till Piemonte igen, har varit där 1 gång för snart 10 år sen för o hälsa på dottern som gjorde praktik där o hon berättade vilka fina vingårdar där var o vi hann inte se så mycket som jag hade velat för jag var tvungen o fortsätta min behandling här hemma så det blev bara 2 dagar där. Hade varit underbart o få återuppleva det med henne.
22-09-2020 19:10skrevJanåke
Jag står framför hyllan med Rieslingviner. Genast när jag ser ordet vattnas det i munnen och på något metafysiskt oförklarligt sätt känner jag även smaken av denna ljuvliga dryck. Jag sluter ögonen och återupplever cykelturen längs Mosel och besöken i de längs sluttningarna belägna vingårdarna. En oförglömlig resa. Men, jag hann inte med så många vingårdsbesök jag önskat ( ja, ja du var väl rädd att för många glas vin skulle orsaka att du tvingades leda cykeln, tror många) Så var det inte alls, nåja.. Jag bara vill tillbaka till detta underbara vindistrikt och fullborda min odyssé innan jag blir för gammal. Cykla ? Ja, men en eldriven.
22-09-2020 18:13skrevMarkus Norén
Måste slå ett slag för kaysersberg i alsace området, Frankrike. Väldigt gullig by med korsvirkes hus. Det som skiljer sig med den byn är att större delen av byn är gammal med gamla korsvirkeshus. Vi cyklade mellan byar där bland vinodlingarna. Otroligt vackert och lättillgängligt.
Skulle gärna vilja tillbaka det och ge den resan fler dagar och därmed fler byar att besöka och njuta med gott närproducerat vin.
22-09-2020 17:33skrevKerstin Alfredsson
Spanien. Älskar den spanska cavan❤, men en bilresa runt på Kanarieöarna skulle vara den ultimata vinresan.🍷
22-09-2020 13:36skrevTommy Lundh
En vinresa står på tur när vi nu graderat upp oss med nyare HUSBIL.
22-09-2020 13:17skrevannefredriksson
Har hört så mycket fint o bra om Moseldalen men aldrig varit där men det är min önskan att resa dit
22-09-2020 10:59skrevUlla Skoglund
Längtar till Frankrike som är det turistland i Europa som vi besökt minst. Det vill vi verkligen utforska!
18-09-2020 00:29skrevReina Leverén
För fyra år sedan firade jag och min man 50-årig bröllopsdag med att åka till Colmar i Alsace. Vi blev förälskade i staden med dess vackra arkitektur, lilla Venedig och överflöd av prunkande blommor. Att åka på Vinvägen med alla små underbara byar är en upplevelse man aldrig glömmer. Maten och fantastiska viner kan vi frammana smaken av fortfarande. Det är en plats vi gärna vill återkomma till när coronan förhoppningsvis är över.
Kalabriens viner är kanske inte så kända här hemma men är helt underbara, Moseldalen och olika vindistrikt i Spanien och Frankrike återkommer vi gärna till. Men det tar vi en annan gång.
Med höjt glas hälsar
Reina
16-09-2020 14:26skrevRolf Mattsson
En resa 2016 med Happydays till Gardasjön. Bersök med provsmakning på några vingårdar. Vi köpte med ett antal vinflaskor och lagrade. Två stycken konsumerades på vår silverbröllopsdag och min 70-årsdag i år.
16-09-2020 11:34skrevGun Oscarsson
En resa till underbara Rüdesheim. Fin liten mysig ort bredvid floden Rehn. Många fina gränder och en tur på Rhen är som balsam för själen.
16-09-2020 09:46skrevPekka Lamppu
De " gamla " öststatsländernas vintillverkning skrivs det inte mycket om .
Vinkällaren Cricova i Moldavien vore intressant att besöka.
08-09-2020 18:45skrevHenrikki Rutanen
Moldavien är ett exotiskt vinland!
08-09-2020 07:34skrevAngelica otterdahl
Jag skulle så gärna vilja uppleva den då kallade prosecco road som startar lite norr om Venedig.
Det är en dröm som jag verkligen hoppas ska få uppleva med min mor som älskar prosecco lika mycket som jag.
07-09-2020 20:45skrevLarisa Stranner
Happydays erbjuder en fantastisk resa till Bourgogne. När jag läser om slottet, vinerna, och områdets kulturarv insåg jag att jag verkligen vill ha den här resan och få smaka på fin mat kombinerad med exklusiva viner i en atmosfär av lyxig natur och historiska platser.
04-09-2020 14:25skrevLilian Lavesson
Jag önskar mig till Italien och Aostadalen. Bra mat och vin fin natur samt trevlig befolkning.
04-09-2020 00:21skrevGunn Persson
Tack för fint vintips! 🍇🍇
Har bil luffat runt hela Kalabrien. Gör gärna om det igen!
Stanna, ett par dygn på varje plats, träffa lokalbefolkningen, njuta av god mat
och fantastiska goda lokalproducerade viner. Bo gärna på lantgård, där det inhemska
folket erbjuder både lokalproducerad mat och goda viner och stor gästfrihet. Helt fantastiskt!
03-09-2020 18:41skrevMargaretha Alexanderson
Jag vill resa till Mosel! Mosel och ännu en gång Mosel. Inte bara för de goda vinernas skull utanför miljön, atmosfären och kulturen. Jag längtar till att få cykla utför floden, prova viner hos lokala producenter och göra stopp på värdshus som stolt presenterar lokala godbitar och lokal viner som passar utsökt därtill.
03-09-2020 09:06skrevLiselotte
Tack för fint tips på vinresa!
Vi har precis köpt husbil och en vinresa står högst upp på listan.
03-09-2020 09:02skrevLiselotte
Tack för fint tips på vinresa!
Vi har precis köpt husbil och en vinresa står högst upp på listan.
02-09-2020 21:34skrevElisabeth
Vi brukar tågluffa och i februari bestämde vi att Slovenien var målet. Ett vackert land med alper, sjöar och vingårdar. Med diverse obestämda stopp på väg dit och tillbaka hem skulle denna resa vara just nu i september. Hoppas den blir av nästa år....
02-09-2020 12:22skrevFredrik Hoffman
Jag vill göra en ABC-resa. En långsam roadtrip genom Alsace, Bourgogne och Champagne med många stopp längs vägen.
01-09-2020 21:07skrevHelen Fredriksson
Då skulle jag åka tillbaka till Moseldalen och besöka Bernkassel igen. Glömmer aldrig när vi var där o cyklade bredvid Moseldalen. Så himla fint o lättcyklat. Glömmer inte heller att vi hade värsta ovädret också. Två Japaner i ett tält bredvid som vi bjöd in i husbilen även om de tackade nej. Vi var riktigt rädda för deras välbefinnande. Men morgonen efter tittade de ut och var sååå glada igen. Det blåste och åskade och regnade alltså så mycket att träd ramlade över husvagnar och förtält blåste iväg. Är så glad vi överlevde
01-09-2020 18:19skrevKarin
En region jag gärna skulle vilja besöka är Lombardiet i Italien med Comosjön, Maggioresjön, Piemonte, Poslätten, alperna och allt som finns att se därikring. Dricka vin från Franciacorta, Trentino och Nebbiolo. Bad, vandring, kultur och god mat. Det känns som en totalupplevelse. Italien har så fantastiskt mycket att erbjuda.
01-09-2020 15:08skrevKjell Johansson
Rioja är en perfekt vin destination med gott vin, bra prövningar och spännande vingårdar. Har också kul event som vinkrig.
01-09-2020 15:07skrevAnna L
Valpolicella Låter som en romantisk dröm i sig. Aldrig varit på någon vinresa men det lockar! Inte heller har jag besökt Italien och det vore en dröm.

01-09-2020 14:47skrevPia Wendt
Skulle vilja åka till Apulien i Italien ”klack” där har man experimentera mycket med nya viner , och jag vill lära mig mer om detta området och deras viner .
01-09-2020 12:34skrevMattias
Georgien är en oslipad diamant som bjuder på upplevelser för öga och gom
01-09-2020 12:11skrevJoakim Johnsson
Jag skulle vilja åka till La Rioja i Spanien, få uppleva området och besöka vingårdarna, få uppleva och upptäcka dom olika rioja-vinerna!
01-09-2020 10:56skrevAnn-Sofie Huber Jonsson
Min drömvinresa går till Österrike , Wachau. Uppleva o njuta av allt om vin hos någon vinodlare . Passa på att besöka vackra Wien också 🇦🇹❣️
01-09-2020 10:41skrevSam Pettersson
Jag älskar Riesling och Alsace OCH sparris!! Valet är lätt, inte bara för sparrisen, utan tarte Flambée, Choucroute med flera delikatesser. Colmar och området runt staden är fantastiskt pittoreskt och trevligt - kort sagt drömsemestern!
01-09-2020 10:22skrevclaes pårup
Deidesheim är ett underbart rogivande ställe att åka till för att prova fantastiska viner. En vacker o grönskande stad

med mycket vatten fina vackra änder i skiftande färger. Många trivsamma ställen att bo på och många duktiga o fina

vinproducenter. Ett ställe att verkligen njuta o trivas på. Väl värt en resa med egen bil så man kan fylla på vinförrådet.
01-09-2020 10:14skrevGunnar Uhr
Jag älskar att åka till Mosel-regionen med dess små fantastiska byar och dom vindlande krökarna som floden gör. På hösten är det vinfester i alla byar med "ompa"-musik och trevlig stämning, som avnjuts med ett par glas gott vin från byn. Det är nära att köra över och beskåda Rhen med dess slott och borgar men även runt Mosel finns mycket att se, Burg Eltz är ett äventyr bara att hitta till och har en helt annan "placering" än man förväntar sig. Vid klostret Marienburg gör Mosel en 180 graders krök och när man står vid klostret med vinodlingarna klättrande på dom branta sluttningarna så har man Mosel på bägge sidor av sig. Tyskland är lika med god mat, god dricka, mysiga hotell och renlighet vilket gör resan till en skön upplevelse.

Tags på indlægget

#Vinens verden