Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Tyska julmarknader 2019 - det närmar sig!

Sidst opdateret: 23-11-2021
Dette indlæg er læst 1377 gange
Oprettet: 09-08-2019

Under sommaren och till och med en bit in på hösten känns december månad mycket avlägsen, men innan man vet ordet av så har julen bankat på dörren! Det är inte alls för tidigt att planera julmarknadsresan redan nu, speciellt inte om det är de tyska julmarknaderna som lockar. Här får du ut det mesta av upplevelsen om du bokar en weekend eller minisemester, men skynda på –hotellen i närheten av de populära julmarknaderna i Tyskland blir snabbt utsålda.

 

Här får du vår guide till alla datum och hotell vid de populära julmarknaderna i Tyskland. Julmarknadstraditionerna är något man vårdar ömt i Tyskland och man har verkligen något extra att bjuda på, då man i slutet av november slår upp portarna till alla de stämningsfulla julmarknaderna.

 

Trevlig julmarknadssemester!

 

Julmarknader 2019 – se alla datum och hotell här

 

Julmarknad i Flensburg 25/11-31/12 2019
Från slutet av november lockar Flensburg med det varma ljuset från alla julljus i handelsstadens centrum, som fylls med sköna julaktiviteter och 60 bågnande julbodar som frestar med konsthantverk, julens alla varor och julspecialiteter – här får du det bästa från julens sköna högtid. Gatorna fylls av julmusik och du kan uppleva den stora, traditionella julpyramiden. Passa också på att köpa julklappar i någon av Flensburgs julpyntade butiker. 

Ingen jul utan god mat – det gäller också i Flensburg. Här finns det dessutom rika möjligheter för att smaka på god öl från mikrobryggerierna på hamnen och i caféer och restauranger som håller till i de stora, gamla Kaptenshusen och i de charmiga, smala gatorna och gränderna. 

Bo på hotell vid julmarknaden i Flensburg


Julmarknad i Lübeck 25/11-30/12 2019

Julmarknaden i Lübeck är något helt unikt och historiskt – ja, det är faktiskt en av världens äldsta julmarknader. Lübecks ursprungliga julmarknad har en historia som sträcker sig mer än 350 år tillbaka i tiden – ett stycke kulturarv utan motsvarighet. Gamla stan i Lübeck pyntas upp med granar och julljus och den världsarvslistades inre stadskärnan bildar en stämningsfull kuliss som känns helt magiskt och varje år lockar den också till sig över 250.000 besökare. Julmarknaden har massor av charmiga julbodar fulla med allt som hör julen till. 

Ditt besök i Lübeck under julmarknadstiden bör också inkludera ett besök på legendariska Café Niederegger – marsipanens högborg. Marsipan är inte bara smaken av jul, den är också synonym med Lübeck. På Café Niederegger kliver du in i en liten tidsficka där damer i hatt dricker varm marsipanchoklad under ljuskronorna i Marsipansalongen. Från ett litet cafébord kan du betrakta andra glada julmarknadsbesökare som flanerar längs gågatan medan julfriden sänker sig. 

Se julmarknadshotell i Lübeck


Julmarknad i Hamburg 25/11-30/12 2019
Hamburg kallas också för Nordens Venedig på grund av sitt stora nät av kanaler och rustika broar, och din julmarknadsvistelse kan passande starta med en båttur runt om i de gamla handelskanalerna. Det är också en metropol full av liv och storstadspuls, och adventstiden är inget undantag: Centrum av Hamburg är under advent späckad med julbodar och konsthantverkare, rikligt fördelade över flera olika julmarknader med var sitt tema. Du kan till exempel besöka en ekologisk julmarknad, en hansastadsjulmarknad eller den traditionella Hamburg marknad, som samlar julspecialiteter från hela Tyskland. Det senaste skottet på julgranen är den nya, stora julmarknaden med det praktfulla rådhuset som kuliss. 


I Hamburg finns alla julens dofter och specialiteter som de äkta, tyska julmarknaderna är så berömda för – så här har du garanti för att julstämningen kommer helt i topp i en av Tysklands pulserande storstäder. Här kan du dessutom se fram emot Hamburgs alla nöjen, butiker och caféer – som alla är extra varma under julmarknadstiden. 

Bo på hotell vid julmarknaden i Hamburg


Julmarknad i Schleswig 25/11-30/12 2019

Om du vill uppleva en julmarknad så som den var förr i tiden, så är ett besök på Schleswigs julmarknad ett bra tips. Julstämningen är verkligen historisk i Nordens äldsta stad Schleswig. Här lever julcharmen i sin bästa välmåga med charmiga julbodar fyllda med allt från glögg, brända mandlar, konsthantverk, julklappsidéer och allt som hör till en klassisk julmarknad. Kliv också innanför porten på St. Petri Dom, som är en vacker kuliss till hela begivenheten, så får du lite extra julstämning med på köpet. 

 

Bo på hotell vid julmarknaden i Schleswig


Julmarknad i Goslar 
27/11-30/12 2019

Harz är magisk och julskogen som pryder Goslars historiska världsarvslistade centrum, skapar den skönaste romantiska julstämningen i den historiska kejsarstaden. 40 upplysta julgranar, ljuvlig julmusik och väldoftande juldelikatesser fyller de autentiska gatorna med hjärtevärme. Några få steg från julskogen ligger den imponerande marknadsplatsen som i sig själv är en historisk kulturpärla. Platsen lyses upp av 80 brinnande facklor, där över 70 julbodar är uppställda i stjärnform. Adventstiden fylls av unika julevenemang med musikaliska inslag, adventstävlingar och julunderhållning. 

Bo på hotell vid julmarknaden i Goslar

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Nordtyskland #Harzen #Jul & nytår #Kulturperler #Vintermagi