hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Krämig kikärtssoppa och rabarberdessert
14-10-2014

Krämig kikärtssoppa till 4 personer

2 burkar kikärter á 400 gram
1 gul lök
1 vitlök
Olivolja till stekning
½ tsk kanel
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Ca 4 dl grönsaksbuljong
3 dl. grädde
Salt och peppar
Lite chili, om man vill ha lite hetta
Rostade sesamfrön
Färsk mynta
Gott bröd

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dom rinna av. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar olivolja och rör i lök, vitlök, kikärtor, kanel, spiskummin och paprikapulver. Fräs i 3-4 minuter och tillsätt sedan buljong samt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Häll allt i matberedare eller mixa med stavmixer, tills du får en slät soppa.

Rosta sesamfrön i en torr panna och strö dem över soppan tillsammans med finhackad mynta, och ringla lite olivolja över.

Rabarber i mynta till 6 personer
600 gram rabarber
180 gram socker
1 vaniljstång
4 stjälkar mynta

Blanda socker och vaniljkorn så att vaniljen blir väl blandad med sockret. Skär topp och botten av rabarberna, men spara det mesta av foten då smaken är som mest koncentrerad där. Skölj rabarbern i kallt vatten och skär dem i små bitar på 1-2 cm. Fördela bitarna i 6 små skålar eller i ett stort eldfast fat. Finhacka myntan och fördela över rabarbern tillsammans med vaniljsockret. Vänd blandingen och ställ skålarna eller fatet i ugnen i 6-8 minuter på 180 graders värme. Servera desserten ljummen med en god vaniljglass/yoghurt/lättvispad grädde eller som på bilden, skyr rörd med vaniljsocker.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...
Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere