rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Krämig kikärtssoppa och rabarberdessert
14-10-2014

Krämig kikärtssoppa till 4 personer

2 burkar kikärter á 400 gram
1 gul lök
1 vitlök
Olivolja till stekning
½ tsk kanel
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Ca 4 dl grönsaksbuljong
3 dl. grädde
Salt och peppar
Lite chili, om man vill ha lite hetta
Rostade sesamfrön
Färsk mynta
Gott bröd

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dom rinna av. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar olivolja och rör i lök, vitlök, kikärtor, kanel, spiskummin och paprikapulver. Fräs i 3-4 minuter och tillsätt sedan buljong samt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Häll allt i matberedare eller mixa med stavmixer, tills du får en slät soppa.

Rosta sesamfrön i en torr panna och strö dem över soppan tillsammans med finhackad mynta, och ringla lite olivolja över.

Rabarber i mynta till 6 personer
600 gram rabarber
180 gram socker
1 vaniljstång
4 stjälkar mynta

Blanda socker och vaniljkorn så att vaniljen blir väl blandad med sockret. Skär topp och botten av rabarberna, men spara det mesta av foten då smaken är som mest koncentrerad där. Skölj rabarbern i kallt vatten och skär dem i små bitar på 1-2 cm. Fördela bitarna i 6 små skålar eller i ett stort eldfast fat. Finhacka myntan och fördela över rabarbern tillsammans med vaniljsockret. Vänd blandingen och ställ skålarna eller fatet i ugnen i 6-8 minuter på 180 graders värme. Servera desserten ljummen med en god vaniljglass/yoghurt/lättvispad grädde eller som på bilden, skyr rörd med vaniljsocker.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere