hoteller til ferien med happydays
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 112 Antal kommentarer: 32 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Italienska för nybörjare
07-04-2017

Här får du en samling med mina bästa tips från Italien och en liten guide som hjälp på vägen när du ska resa söderut och njuta av det söta livet, som italienarna har förfinat genom århundraden.

Trevlig semester!

Saluto från Jørgen, italienspecialist och inköpare på Happydays

 

Basmaten

Det italienska köket består av basrätter som pasta och ris, som man äter i stora mängder dagligen och man lägger därmed en god grund till huvudrätten. Det italienska frukostbuffén är oftast mycket enklare än den svenska och italienarna njuter själva oftast bara av en kopp starkt kaffe, eventuellt med en kaka till. Bli därför inte förvånad om det finns många sötsaker på hotellets frukostbuffé.

Cykla i Italien

Tar du med cykel till Italien, så var försiktig. Italienarna kör helst bil och tar bara hänsyn till sig själv. Cykelturismens popularitet ökar dock i Italien, så det har blivit bättre på senare år, och det finns många markerade cykelleder.

Vin

Besök en vinproducent, de finns både som klassiska vinbönder och de mer högteknologiska vinproducenterna. Klassiska vinområden är Valpolicella (Verona-området) och Chianti (området sydväst om Florens).

Hälsningsfraser

I Italien använder man hälsningsfrasen Buongiorno” (godmorgon och god dag) hela dagen fram till ca. kl. 16, därefter säger man ”Buonasera” (god kväll).

Utflyktsmål och sevärdheter

Montecatini Terme i Toscana har genom årens gång varit en av våra storsäljare – och det med rätta! Toscana är en av de mest kända regionerna bland oss skandinaver i Italien och här har medeltiden efterlämnat mäktiga spår efter sig – överallt! Här finns det borgar, kyrkor och palats som stammar från den period, där kultur och handel blomstrade i Toscana och gjorde området till ett av Europas ledande på många områden.

Jag rekommenderar dagsutflykter till Florens, Lucca, Pisa, San Gimignano och Siena. Och åk gärna med tåget om det finns möjlighet för det. Är man i Montecatini Terme rekommenderas också en utflykt med den historiska bergbanan upp till Montecatini Alto – den gamla stadsdelen på kurorten.

Många av er känner redan till Gardasjön och kanske har man besökt den många gånger tidigare – det är ett klassiskt och älskat resmål. Här finns plats för besökare i alla åldrar, och för barnfamiljer finns det många möjligheter för spännande aktiviteter. Här ligger t.ex. nöjesparkerna Gardaland, Movieland och Caneva Aquapark.

Till den vuxna publiken kan det rekommenderas att besöka Grotta Cascata del Varone (Riva del Garda i den norra delen av Gardasjön) och Parco Sigurtà (nära Peschiera i den södra delen av Gardasjön).

Gemensamt för alla skulle kunna vara en tur med bergbanan från Malcesine upp till toppen av Monte Baldo – ”det skalliga berget”. Det finns också fina möjligheter för att göra utflykter på sjön med någon av färjorna eller sightseeingbåtarna och få fin utsikt över landskapet från vattensidan.

Biltrafik

Var uppmärksam på att man ska betala för att köra på de italienska motorvägarna. Man drar en biljett vid infarten och betalar vid avfarten. Man kan betala kontant med euro eller med internationellt kreditkort. Välj den rätta banan, för personbil, vid betalning. Motorvägarna är effektiva och kan rekommenderas. Bivägarna är till gengäld mycket trafikerade och restiden blir ofta längre än vi är vana vid från skandinaviska vägar.

Buon viaggio!Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

BLACK FRIDAY: Gode tilbud og stor feriekonkurrence!
Natten til fredag den 23. november sænker vi priserne på nogle af vores største ferief...
61 Kommentarer
BLACK FRIDAY: FAKTA OCH TÄVLING
Natten till fredag den 23 november sänker vi priserna på några av Happydays semesterfavo...
15 Kommentarer
Filmen fra studieturen 2018
Grüβ Gott og gullashsuppe! Se filmen fra studieturen 2018, da Happydays indtog alperne i b...
1 Kommentarer

Seneste kommentar

ArchiePsymn
[url=http://xn--b1agpd4a6d.xn--p1ai/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=215291]whyblackpeoplemeethere[/url]
Georgeshold
Собака – тварь, какое приручено и одомашнено человеком еще в далекой древности. Первоначальные археологические обнаружения остовов вышеуказанного животного возле жилья человека, открытые на Евразийском континенте, относятся к времени мезолита. Возможнее всего, собака пребывала основным домашним млекопитающим, какое изъявляло древнему человеку подспорье на охоте. Поподробнее: <a href=http://burac.ru/porody-sobak/31-tibetskiy-mastif.html>породы собак фото</a>
Annette L.
KRYDSTOGT MED FORHINDRINGER I foråret 2012 skulle vi på vores første krydstogt. Skibet skulle afsejle fra Dubai. Den planlagte flyvetid fra Danmark skulle blot være nogle få timer, men den samlede rejsetid endte med at blive på 60 timer! Problemerne begyndte ved den planlagt mellemlanding i Amsterdam. Her var der kommet lidt sne og derfor kunne vi ikke lande men blev i stedet omdirigeret til Bruxelles. Efter vi var landet her sad vi en rum tid i flyet, før det fløj til Amsterdam, hvor den videre afgang til Dubai var aflyst. Her fik vi lov til at stå og stå i timelange køer på et hårdt cementgulv blot for absolut ingen brugbare informationer at få. Vi fik dog til sidst et hotel, som vi kunne vente på. Da vi ikke kunne få fat vores bagage, hvori vi havde pakket vores overtøj, frøs vi nærmest til ispinde, da vi ventede i lang tid på en taxa. Dagen efter blev alternativet så at vi skulle vi flyve fra Amsterdam via London til Dubai. Det lykkedes og glade sad vi i London i flyet med kurs mod Dubai. Efter 6 timer i flysædet uden hverken vådt eller tørt fik vi til sidst at vide at flyet altså ikke kom nogen vegne den aften! Så igen ud i kulden for at vente på en taxa og ind på endnu et hotelværelse. Endelig, endelig på tredjedagen fløj vi til Dubai. Da vi kom dertil, var krydstogtskibet dog for længst dampet af, så det gik med taxa gennem 300 km ørken for at indhente skibet i dets næste havn. Da vi kom til havnen, vendte taxachaufføren straks om, og så stod vi alene, og så landgangsbroen blive trukket op. Desperationen i vore blikke formildede dog skibsofficeren, som allernådigst lod os komme med tre dage for sent. Vi havde dog stadig ingen bagage og vores rejsetøj var ved at være godt nusset, så vi kunne slet ikke leve op til skibets fornemme dresscode. Vi listede os rundt langs panelerne i vores i nød indkøbte reklametøj fra skibets souvenirbutik. Vi blev genforenet med vore kufferter dagen før hjemrejsen. Efter mængden af bagagemærker at dømme havde de været på en endnu mere omstændelig omvej, end vi selv havde!

Populære tags

Vi bruger cookies. Læs mere..