rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Här är bloggen, där vi vill berätta de små historierna från bilsemester-byrån; senaste nytt om nya typer av semestrar, nyheter i Happydays-sammanhang och kuriosa av alla de slag, som förhoppningsvis är intressant just för dig. Välkommen till vårt förslag på en e-anslagstavla med högaktuella uppdateringar från resebyrån Happydays.
  • Aktuellt - små historier från Happydays
  • Blog oprettet: 29-03-2017
  • Blogindlæg i alt: 102
  • Antal kommentarer: 0
  • Antal følgere: 4
  • Følg denne blog 
Det tyska världsarvet
19-10-2016

Unika sevärdheter i Tyskland

Visste du att Tyskland är ett av de länder i världen, som har mest sevärdheter av så unik betydelse, att de är utnämnda till världsarv? Det betyder bland annat att dessa sevärdheter skall bevaras för framtiden – och att de är utnämnda till att tillhöra hela mänskligheten, oberoende av landsgränser och nationell placering.

FN tog med UNESCO (FNs undervisning-, vetenskap- och kulturorganisation) år 1972, tag i att arbeta fram en lista med världens mest unika monument – platser och byggnader, natur och kultur av så stor betydelse för vår gemensamma historia och självförståelse, att alla länder kan vara överens om att de bör bevaras för evig framtid till glädje och inspiration för mänskligheten. Listan utökas varje år och allt från pyramiderna i Egypten över korallreven vid Great Barrier Reef i Australien till Stora alvaret på Öland i vårt eget land finns med.

Tyskland är nämnt som ett av de länder som fyller mest på UNESCOs lista över världsarv. Av de totalt 800 monument på världsplan ligger 31 av dem i Tyskland. Bara det i sig är nog till att åka på upptäcktsresa genom det unika reslandet på lagom avstånd från Sverige. Här nedanför har vi samlat ett litet urval av de mest intressanta.

Får du blodad tand till att uppleva dessa tyska sevärdheter på egen hand, kan du alltid få hjälp av Happydays till att hitta hotell i närheten av ditt favoritvärldsarv.

Ring eller skriv till oss – klicka här

+++

Hildesheimer Dom och St. Michaelis Kirken
Hildesheim, Niedersachsen

Trätaken, kalkmålerierna och de berömda bronsportarna finns med bland de unika skatterna, som gör dessa byggnadsverk till världsarv. Staden Hildesheim är dessutom i sig själv en stor upplevelse.

Det romerska imperiet gränsdragningar
Nordrhein-Westfalen

Under 200 år bredde det romerska imperiets norra gränser ut sig 5000 km från Nordengland genom Europa till Svarta havet. Dessa gränser kan man fortfarande se spår efter, bevarade med murar, boplatser, ramper, vakttorn skapade av de enorma härarna – t.ex. i Nordrhein-Westfalen.

Hansastäderna Lübeck, Wismar och Stralsund
Mecklenburg-Vorpommern

De gamla stadskärnorna i hansastäderna Lübeck, Wismar och Stralsund är som att kliva in i en annan tid, där de enorma rikedomarna från hansastäderna vid Östersjön blev materialiserade i enorma, gotiska byggnadsverk avtecknande ett stort välstånd. Byggnadsverken från denna tid är fortfarande pampiga profiler i nutidens moderna städer.

Slotten och parkerna i Potsdam och Berlin
Brandenburg

Med mer än 500 hektar parker och 150 slott och andra byggnadsverk, byggda i perioden 1730 till 1916, framvisar slotten och parkerna i Potsdam och Berlin en helt unik arkitektonisk helhet med Sanssouci-slottet i Potsdam som den strålande juvelen.

Rammelsbergsgruvorna och kejsarstaden Goslar
Goslar, Niedersachsen
Kejsarstaden Goslar drar många besökare till sig på grund av sitt berömda rådhus, men stadens rikedom grundlades med gruvdriften i de omkringliggande Rammelsbergen, som bjuder på en spännande inblick i gruvdriften enorma historiska betydelse.

Quedlinburg altstadt
Harzen, Sachsen-Anhalt
Denna pärla av medeltidsstad har som en av få klarat sig helt orörd genom krig och förstörelse genom århundraden. Mer än 200 välbevarade korsvirkeshus pryder den gamla stadskärna, som övervakas av stadens stora gotiska majestät: Domkyrkan.

Domkyrkan i Köln
Nordrhein-Westfalen
Genom sju århundraden var domkyrkan i Köln under uppförande och stod först helt klar år 1880 som ett mästerverk och ett monument över den europeiska kristendomens styrka – precis på tröskeln till dess nedgång, vill några religionskritiker kanske påpeka.

Luthers minnesrum i Eisleben och Wittenberg
Sachsen-Anhalt

I Eisleben och Wittenberg kan du gå i Martin Luthers fotspår och hitta hans födelsehem, kyrkor och andra platser han besökt genom sitt historiska liv. Platser som nu alla finns på UNESCOs lista över världsarv. År 2017 firar man 500-års jubileum av Reformationen och det innebär att man kommer att sätta fokus på unika och aktuella resupplevelser.

Museiön i Berlin
Brandenburg

De fem museerna på museiön i Berlin byggdes år 1824 till 1930 och realiserade därmed ett visionärt uttryck om att föra museumsupplevelser till en helgjuten upplevelse mellan innehåll och uttryck, vilket tog avstamp i Upplysningstidens glansperiod på 1700-talet.

Wartburg
Eisenach, Thüringen

För många representerar Wartburg den idealiska borgen. Den klamrar sig fast vid bergkammen i fullständig harmoni med sina skogsrika omgivningar och all sin stämning av medeltidsidyll och riddarromantik. Det var under sin exil på Wartburg som Luther översatte Bibeln till tyska.

Gardenreich Dessau-Wörlitz
Sachsen-Anhalt

Exceptionellt exempel på landskapsarkitektur från Upplysningstiden, som i dag fortfarande fungerar som praktinspiration för arkitekt-, trädgård- och kulturintresserade från hela världen. Trädgårdarna i engelsk stil är av oöverträffade i skönhet.

Rådhuset och statyn av Roland på marknadsplatsen i Bremen
Bremen

Bremen har haft flera storhetstider, som har gett uttryck i en historisk prakt och rikedom utan like. Staden utvecklades under det romerska imperiet och blev bas och symbol på europeisk civilisation. Och under den gyllene hansaperioden (rådhusen stammar från den tiden) samlade Bremen makt och ofattbar rikedom. Staden har dessutom överlevt andra världskrigets bombningar utan några omfattande skador, vilket bara har förstärkt dess betydelse som en viktig historisk plats.

Källa: http://whc.unesco.org

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer
Ischgl,- et paradis for naturelskere......
Her står vi så, 1400 m.o.h, nærmere bestemt Ischgl. Solen skinner, selvom dramatiske skyer driver hen over himlen. Byen ligger helt fantastisk, omkranset af store bjergmassiver, hvor sneen endnu kan anes på toppen af bjergene. Lyden af konstant rislende vand, fra Trisanna, der løber gennem byen. Luften er bemærkelsesværdig frisk og utrolig behagelig, og selvom temperaturen ligger på 17-20 grader, føles det meget varmere, når solen står højt på himlen. Hotel Castel er en meget positiv overraskelse, vi blev taget meget venligt imod, blev grundigt informeret og alt praktisk blev ordnet med det samme. Vi fik et helt prospekt med alt aktuelt informationsmateriale for området, og så fik vi udstedt Silvretta kortet, som får en til at føle sig meget priviligeret. Med dette kort i hånden, kan du komme op i samtlige bjergbaner og stolelifte i Ischgl og nabobyerne. Busserne kan frit benyttes, og masser af andre oplevelser er gratis med kortet. Hotellet har skønne værelser, de fleste med balkon, så de store bjergmassiver kan opleves på afstand. Selv holder vi utroligt meget af at komme op i bjergene, så der gik ikke lang tid efter ankomst, før vi stod oppe i sneen. Vi tog Silvrettabahn op, som ligger i gåafstand fra hotellet. Turen er delt op i to stationer, og der er mulighed for at springe af ved Mittlestation eller blive siddende og fortsætte til Idalp ( 2320 m. o.h.). Herfra udgår et utal af traveture, af forskellige længder og sværhedsgrader. Et godt råd, beregn altid rigelig ekstratid i forhold til det skrevne, da de angivne tider, er for trænede østrigere. Turene er ofte lange, men syner ikke langt, når man skuer ud over området i den klare alpeluft. Vores korte første besøg på toppen, blev en tur til en endnu usmeltet sneklat, hvor der selvfølgelig skulle tages fotos. Næste dag besluttede vi os for at gå Idalp rundt og det skulle snart vise sig, at ruten var spærret pga. anlægsarbejde. Der skulle så tænkes alternativt og vi besluttede at gå ned til Mittlestation, da vi mente det måtte være overkommeligt for os. Erlebnisweg, som stien hedder, kom til at overrumple os fuldstændigt, ved at den var meget stejl og ujævn at gå på. Vi var koncentrerede om ikke at falde og godt vi havde vores gangstænger ( kan helt sikkert anbefales ved bjergturene ). Vi nåede målet, trætte, men faktisk også lidt stolte over, at vi havde klaret turen. Området vi bor i, er meget specialiseret omkring vintersport, men bestemt også friluftsliv omkring vandreture. Byerne lever af hoteldrift, så her er mange hoteller og ikke mange butikker ( dog sportsbutikker ). Har man brug for mere almindelige butikker, er Landeck et godt bud ( 35 km fra hotellet ). Fredag er regnvejrsdag, sådan én er der altid. Vi trodsede regnen, det kølige vejr, de tungthængende skyer, ved at tage ud mod Galtür ( 8 km herfra ), hvor vi kørte vi op i 1800 m.o.h., hvor Kops Staussee lå. En stor opdæmmet sø, som sammen med Silvretta Stausee og Vermunt Stausee, er udlagt til ret avanceret kraftanlæg. Kops Stausee ligger under trægrænsen, hvilket gør at en stor del af søen, går igennem rene eventyrstier, med masser af vækst og blomster.Turen er ca. 5 km. lang. En våd men meget dejlig tur. Smuglerruten til Schweiz til byen Samnaun-Dorf, det lyder interessant, men hvordan er det lige man kommer derover. Jo, 5 seilbahns skal man med og turen tager 1,5 time, hver vej. Vi sprang ud i projektet, selvom temperaturen den dag, kun var 5 grader. Godt med tøj på, og trygt og godt op med Silvrettabanen i de lukkede gondoler. Næste 3 ekspeditioner skulle foregå i åbne gondoler, op til 3000 m. højde og grænsen til Schweiz. Det skulle vise sig at vi pludselig stod i snevejr, det var sjovt og koldt. Sidste tur foregik til gengæld i områdets største gondol, der kunne rumme op til 125 mennesker. Nu kunne smuglerriet med de toldfri varer begynde. Men,- kyndige sønderjyder på hotellet havde advaret og sagt at priserne ved den dansk/tyske grænse, sagtens kunne konkurrere. Der ligger 50 butikker, mange med meget lækre og udsøgte varer. Når det er sagt, så er de 5 ture i seilbahns en helt fantastisk og lidt skræmmende naturoplevelse, i de store højder. Solen skinner, det er søndag og vores sidste dag i Ischgl. Vi er blevet anbefalet at tage til Silvretta Stausee og det gør vi. Turen dertil er helt vidunderlig, - man kører op ad Hochalpenstrasse, og pludselig ligger den store sø på venstre hånd. Rundturen tager 3 timer med frokostpause m.m. Let tur, med enkelte stigninger. 7 dage er gået, og vi har fået så mange indtryk, som kun har været positive. Man kan roligt sige, at det har været et eldorado af muligheder, hvis naturen betyder noget for én. Hotel Castel kan helt sikkert anbefales, lækker frühstuck og aftensmad.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere