hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Risotto med gorgonzola, päron och valnötter
12-09-2016

Vår nya aspirant till Happydays torsdagsmatklubb, blev medlem i klubben direkt efter att han serverat denna risotto med gorgonzola, päron och valnötter.

Till cirka 4 personer
Ingredienser
3 schalottenlök
1 morot
3 vitlöksklyftor
1 ½ liter hönsbuljong
1 ½ glas vitt vin
400 gram risottoris
150 gram gorgonzolaost
200 gram parmesanost
5 päron
Saften av 1 citron
Valnötter/cashewnötter
100 gram smör
Lite salt och peppar

Så här gör du:
Finhacka lök, morot och vitlök.
Skär päronen i små tärningar och blanda med citronsaft.
Riv parmesanosten grovt.
Skär gorgonzolaosten i tärningar.
Hacka valnötter/cashewnötter fint (till pynt).

Fräs lök, morot och vitlök i 25 gram smör i cirka 2-3 minuter i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt ris och fräs dem tills de blir glasklara, tillsätt därefter vin och låt koka tills det ångat bort.
Salta och peppra litegrann och tillsätt därefter buljongen lite i taget, medans du rör runt i riset.
Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljongen, det tar cirka 17 minuter innan riset har sugit åt sig all buljong.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt parmesanost (spara lite till pynt), gorgonzolaost, päron och 75 gram smör.
Anrätta den krämiga risotton och pynta med nötter och parmesan.

Smaklig måltid!

Har du förslag på lunchrätter i torsdagsmatklubben, skriv det här på bloggen – så testar vi.

 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...
Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere