rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Risotto med gorgonzola, päron och valnötter
12-09-2016

Vår nya aspirant till Happydays torsdagsmatklubb, blev medlem i klubben direkt efter att han serverat denna risotto med gorgonzola, päron och valnötter.

Till cirka 4 personer
Ingredienser
3 schalottenlök
1 morot
3 vitlöksklyftor
1 ½ liter hönsbuljong
1 ½ glas vitt vin
400 gram risottoris
150 gram gorgonzolaost
200 gram parmesanost
5 päron
Saften av 1 citron
Valnötter/cashewnötter
100 gram smör
Lite salt och peppar

Så här gör du:
Finhacka lök, morot och vitlök.
Skär päronen i små tärningar och blanda med citronsaft.
Riv parmesanosten grovt.
Skär gorgonzolaosten i tärningar.
Hacka valnötter/cashewnötter fint (till pynt).

Fräs lök, morot och vitlök i 25 gram smör i cirka 2-3 minuter i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt ris och fräs dem tills de blir glasklara, tillsätt därefter vin och låt koka tills det ångat bort.
Salta och peppra litegrann och tillsätt därefter buljongen lite i taget, medans du rör runt i riset.
Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljongen, det tar cirka 17 minuter innan riset har sugit åt sig all buljong.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt parmesanost (spara lite till pynt), gorgonzolaost, päron och 75 gram smör.
Anrätta den krämiga risotton och pynta med nötter och parmesan.

Smaklig måltid!

Har du förslag på lunchrätter i torsdagsmatklubben, skriv det här på bloggen – så testar vi.

 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere