Sommarsemester i Italien

Boka en sommarsemester i Italien i år – för det är du värd! En semester i Italien betyder livsnjutning på hög nivå där du kan kombinera sol, bad, god mat och vin med massor av sightseeing. Här kan du botanisera mellan sevärdheter som Florens världsberömda konstskatter, Venedigs unika kanaler, Milanos stora matmecka och Gardasjöns stämningsfulla kuststäder. Italienarna är ett passionerat folkslag och vi skandinaver älskar att komma till värmen och gemytet – både i städerna och på landsbygden. Det är enkelt att resa i Italien och har du barnen med kommer de att älska allt det nya och annorlunda – och inte minst den vackra naturen. Det finns också många barnvänliga sommarnöjen, inte minst den mycket populära nöjesparken Gardaland som erbjuder både badland och hisnande åkattraktioner.

Restaurangernas frestande dofter av pizza Napoletana, risotto och nybakad focaccia sprider sig mellan medeltidsstädernas slingrande gator – och det är ren balsam för själen att slå sig ner på en uteservering över en caffé espresso eller en läcker gelato med pistage, stracciatella eller buontalenti cream. Maten spelar en stor roll i Italien och smakupplevelserna är också en stor del av din sommarsemester. Italien är dessutom ett mycket spännande vinland – deras urgamla tradition för vinodling har gjort vin till en integrerad del av deras vardag och kultur. Passa på att utforska viner på din sommarsemester i Italien, på flera av våra destinationer ingår det vinprovningar med guidning på autentiska vingårdar – en semesterupplevelse som du sent ska glömma – i bland annat Toscana, Veneto och Valpolicella.

För dig som önskar en aktiv sommarsemester är Italien också en hit! Cykelfolket älskar att komma hit under sommaren och cyklar gärna i italienska alperna, perfekt om man vill stärka sina benmuskler. Kombinera även cyklingen med vandring och klättring i något av Europas vackraste alplandskap. Vid Gardasjön har det på senare år tillkommit en specialdesignad cykelväg som går nästan hela vägen runt sjön – en cykelväg som bjuder på fantastiska utsikter över det glittrande vattnet.

När du bokar en bilsemester i Italien i sommar bestämmer du själv tempot och har semesterfrihet ända från det att du startar bilden vid din egen bostad. Och oavsett om du ska tillbringa din sommarsemester vid vackra Gardasjön, i solens land Toscana, i Veneto med alla kulturpärlor eller i det stämningsfulla och kulturrika Umbrien så kommer din sommarsemester säkert att bli en succé för hela familjen!

Välj din favoritdestination för en sommarsemester i Italien här:

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;