sverige

Svealand

Utforska den mellersta delen av Sverige – Svealand – på din nästa semester: Här befinner du dig mellan Norge och Östersjön med populära och mycket vackra semesterlandskap som Dalarna, Värmland och Uppland. I östra Svealand ligger så Sveriges vackra huvudstad, Stockholm.

Stockholm, som också kallas för Nordens Venedig, ligger utbredd på mängder av holmar och öar i Mälaren. I Stockholm befinner man sig alltid nära vatten och här kan du insupa stämningen i Gamla stan, på nöjesparken Gröna Lund och friluftsmuseet Skansen samt shoppa loss på NK och Åhléns.

Vill du uppleva ett av Sveriges vackraste och kanske mest genuina landskap ska du semestra i Dalarna. I hjärtat av Svealand lever traditionerna starkt kvar med dalahästar, folkdräkter, folkdansmusik och midsommarfirande i Mora vid Siljans blå vatten och med turistattraktioner som fäbodar, kyrkor, hembygdsgårdar och Zornmuseet.

Och i vackra Värmland hittar du något av Sveriges mest vilda natur med stora urskogar och blanka skogsjöar samt ett vidsträckt kulturlandskap i det som var författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöfs hemort. Besök Selmas Mårbacka, Lars Lerins Sandgrund i Karlstad, Wermlands Opera, sjön Fryken och ge dig ut på äventyr i den värmländska naturen – och har du tur så får du se en älg eller två.

Hitta de bästa hotellen till din semester i Stockholm, Dalarna, Värmland med mera på listan här nedanför:

Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Vänligen kontakta oss per mail@happydays.nu eller ring på telefon 020-79 33 84, om din bokning ej gick att genomföra.
Http status: {{ error.status }}

Vi fann inte exakt det du sökte - men föreslår följande:

Prova också att ändra din sökning eller ring oss på 020-79 33 84

Filtrera på:
{{ document_count }} funna resor
Destination
Antal nätter
Antal stjärnor
Hotellfaciliteter
Semestertema
Nollställ filtrering
Karta
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
;