dalarna
cd top arrow
sverige

Bilsemester till Dalarna


Säg Dalahäst, midsommarfest med kyrkrodd på Siljan, Folkmusik, Vasaloppet, Falu rödfärg och Carl Larssons Sundborn – så tänker man genast på Dalarna. Detta historiska svenska landskap bjuder på mycket av det som vi räknas som det svenskaste av svenskt. Här finns vildmark och skidorter, skogar, sjöar och blånande berg.

I Dalarna kan du besöka Zornmuseet i Mora och se Anders Zorns verk, Falun – Dalarnas huvudort, där du t.ex. kan utforska Falu koppargruva och i närheten ligger Sundborn där du kan se Carl Larssons vackra hem, i de mindre städerna Nusnäs och Tällberg kan du komma nära tillverkningen av den klassiska Dalahästen, upptäck friluftsteatern Dalhalla – en spektakulär och fullkomlig fantastisk scen för alla typer av musik och underhållning.

Är du skidentusiast finns det många möjligheter för vintersport i Dalarna på Dalfjället, t.ex. Idre-Älvdalen, Malung-Sälen, Siljan och också längre söderut såsom t.ex. Säfsen. Dalarna är ett fantastiskt vackert landskap och det lockar många turister från hela världen hela året runt.

På listan här nedanför kan du se alla våra hotell i Dalarna.

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..