Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 187 Antal kommentarer: 56 Antal följare: 5 Följ denna blogg
Natursköna Berlin
Senast uppdaterat: 23-11-2021
Detta inlägg är läst 535 gånger
Skapat: 13-10-2021

Berlin är en grön stad på många olika vis; de flesta gator är kantade med träd och överallt som finns stora och små stadsparker som fungerar som Berlins gröna lungor. Faktiskt så är ca 36 % av Berlins yta grönområden – om vi ska förtydliga så handlar det om mer än 400.000 träd och 840 gröna parker, så det finns gott om gröna alternativ om du vill ha lite avkoppling från det hektiska folklivet i centrum.

Storstadspuls och sevärdheter
För Berlin är en klassisk storstad där historiska och moderna sevärdheter ligger framför dina fötter i en aldrig sinande ström. Här kan man ägna sig åt shopping på Västberlins stora handelsgata Kurfürstendamm, ta selfies framför stadsporten Brandenburger Tor, besöka Museumsön med de fem tempelliknande museerna som hyser utställningar från mänsklighetens 6.000 år långa historia samt ta härliga promenader vid det historiska och moderna Potsdamer Platz.

Avenyn Unter Den Linden
Det gröna finns överallt! Bara på Berlins praktfulla paradgata Unter Den Linden (under lindarna) som startar vid Brandenburger Tor och sträcker sig fram till slottsbron och Berliner Dom på andra sidan floden Spree så får du massor av nyanser av grönt. Upplev när trädens knoppar spricker ut på våren, när bladen byter färg från skirt gröna till mörkare gröna nyanser för att senare på hösten få de vackraste höstfärgerna i gult och rött. Unter Den Linden är hjärtat i den tidigare preussiska metropolen och de första träden planterades redan år 1647. 

Grönt är skönt i Tiergarten
Parken Tiergarten är Berlins stora, gröna lunga och varje höst när staden står som värd för ett av de mest populära maratonloppen i världen, Berlin Marathon, är det Tiergarten som har huvudrollen för det är här man startar och går i mål. Parken ligger centralt mellan Brandenburger Tor och Berlin Zoo i stadsdelen Mitte. Här kan man nästan gå vilse då parken är 3 km lång och 1 km bred med många rymliga ytor och gott om plats för avkoppling, sport och fritid – samt efterlängtad svalka under en varm sommardag.

Berlin Zoo – Europas tredje äldsta
I parken Tiergarten ligger också de imponerande entréportarna till Berlin Zoo, Zoologischer Garten Berlin, och i anslutning till det – det stora akvariet Aquarium Berlin. Sätt gärna av en hel dag i denna förtrollande djurpark och njut av de fantastiska omgivningarna som årligen besöks av mer än 2 miljoner människor från hela världen. Djurparken invigdes 1844 och eftersom staden här växt ut åt alla håll och kanter har Berlin Zoo numera ett centralt läge. Här kan du hälsa på omtalade djur som isbjörnen Knut och jättepandan Bao Bao.

Prenzlauer Berg
Inte långt från Mitte ligger det gamla arbetarklassområdet Prenzlauer Berg som idag bjuder på fantastiska brunchcaféer med uteserveringar och fina parker, som till exempel den blomstrande Mauerpark där du kan strosa mellan färgglada planteringar under sommaren. Parken är också en mycket omtyckt träffpunkt med många sittplatser i solen och på helgerna kan du kolla in den populära loppmarknaden.

Preussenpark – eller Thai Park
I området Wilmersdorf i södra Berlin ligger det en park som inte riktigt är som andra; under sommarhelger förvandlas den nämligen till en stor streetfood-marknad. I den skönt gröna parken har Berlins thailändare träffats i flera decennier och från början var det rent socialt och privat där man lagade mat och åt tillsammans, tills en dag då parkbesökare frågade om de kunde få köpa lite av den väldoftande maten. Och på den vägen är det. Numera kommer alla nationaliteter till parken under sommaren och njuter av naturen och läckra specialiteter. 

Se våra hotell i Berlin

Trevlig semester i Berlin önskar Happydays

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Berlin #Berlin #Naturidyll