Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 187 Antal kommentarer: 58 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Från Capo Reamol vid Limone till Riva del Garda vid Gardasjön

Senast uppdaterat: 04-04-2022
Detta inlägg är läst 1990 gånger
Skapat: 13-04-2021

En 140 km lång cykelled runt Gardasjön håller på att byggas
När alla etapper är sammankopplade och alla byggprojekt är avslutade kommer du att kunna cykla hela vägen runt Gardasjön! Det ambitiösa projektet Garda by Bike förväntas vara helt klart år 2026, så det är fortfarande lite väntetid – men det kommer helt klart att vara värt att vänta på. Efter invigningen kan man välja mellan att cykla hela sträckan sammanhängande eller ta de etapper som lockar mest, och man kommer till och med kunna ta genvägar med en avkopplande färjetur förbi några av sträckorna om man har lust med det.

Spektakulära vyer längs den färdiga etappen
Den 14 juli 2018 invigdes en av de vackraste sträckorna som sträcker sig från Capo Reamol i Limone sul Garda på västkusten och i nordlig riktning nästan hela vägen fram till Riva del Garda – en 2 kilometer helt bilfri gång- och cykelsträckning med solida träbryggor som smyger sig smidigt längs de karga klipporna och över vattnet. Härifrån kan du se fram emot helt fantastiska vyer över Gardasjön.

En säker rutt för hela familjen
Den nya cykelvägen mellan Capo Reamol i Limone sul Garda och Riva del Garda är bred och även familjevänlig. Den är arkitektoniskt mycket elegant, säker och välgjord med en ytbeläggning som består av breda träplankor vilket gör den komfortabel att cykla på. Det är också räcken runt vägen, så att man inte riskerar att köra av vägen på de brantaste ställena. Även fotgängare välkomnas till den breda cykelvägen runt sjön, man ska självklart vara uppmärksam på att det finns cyklister på vägen. Rutten är öppen dygnets alla timmar och man kommer efterhand att etablera utsiktspunkter och andra faciliteter längs vägen. Den är upplyst med LED-ljus i räcket vilket gör att du kan cykla säkert även när solen har gått ner.

Cykla genom tre italienska regioner
Garda by Bike-projektet involverar också regionerna Lombardiet och Veneto samt provinsen Trentino (Sydtyrolen) där man sammanhängande ska kunna uppleva unika cykelleder och kommer förbi en rad mindre byar och landsorter som idag är relativ isolerade. Få länder i världen kan erbjuda en semester på två hjul som Italien och är du cykelentusiast kan du även cykla längs de två större cykellederna Ciclovia del Sole, den 200 mil långa rutten som förbinder Brennerpasset med Sardinien, samt Ciclovia Vento som är en 68 mil lång rutt längs floden Po.

Trevlig cykelsemester i Italien! 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
19-05-2022 18:28skrevVivian
Hej!
I oktober kommer vi bo några dagar i Peschiera del Garda. Finns det några fina cykelleder härifrån längs sjön? Eller bör man ta transport till annan ort för att cykla därifrån. Kan tilläggas att vi brukar cykla mycket, oftast flera mil med vanliga flerväxlade cyklar men är inga sportcyklister. (Fast numera kan man ju hyra el-cykel om det skulle vara mycket branta backar)
17-02-2022 08:09skrevAktuellt - små historier från Happydays
Hej Hani! I december månad 2021 stod endast 2 km av den planerade rutten färdig - den startar i Capo Reamol i Limone sul Garda på västkusten och går norrut. Här kan man få en försmak av vad som väntar när cykelrutten är helt klar. På östkusten finns det flera existerande cykel- och vandringsleder, planen är att dessa så ska förbindas med den nya rutten. Vi uppdaterar bloggen så snart vi har fått ny information! Hälsningar Åsa
14-02-2022 16:27skrevHani
Är hela sträckan på denna väg öppen?

Taggar på inlägget

#Gardasjön #Avkoppling & antistress