Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 172 Antal kommentarer: 54 Antal följare: 5 Följ denna blogg
Årets julmarknader i Tyskland 2021
Senast uppdaterat: 06-10-2021
Detta inlägg är läst 870 gånger
Skapat: 12-10-2021

ÄNTLIGEN! Snart är de här – årets julmarknader – som i slutet av november 2021 slår upp portarna och hälsar dig välkommen till ett juläventyr fyllt av historiska jultraditioner!

Alla julmarknader – stora som små – ger klartecken till årets event
Från slutet av november satsar man stort på att årets julmarknadsevent i Tyskland ska bli något helt utöver det vanliga. Coronapandemins restriktioner lättar allt eftersom och nu ser julmarknadsarrangörerna igen fram emot att kunna välkomna gäster efter det senaste årets avbokningar.

Julmarknader 2021 – se ALLA datum och hotell i Sverige, Danmark och Tyskland

Så nu gäller det bara att bestämma vilken julmarknad du helst vill besöka i år – speciellt om det gäller en julmarknad i Tyskland. Du får ut det mesta av julmarknaden om du bokar en weekend eller minisemester vid destinationen – men räkna med att de flesta julmarknadsvistelserna blir utsålda ganska snabbt, så var ute i god tid för att kunna välja det datum som passar dig bäst.

Mini-julmarknadsguide – topp 6
Tyskland har starka traditioner när det gäller julmarknader – och varje stad med självaktning har en julmarknad i centrum där man tänder mängder av glittrande juleljus och ställer upp vackert pyntade julbodar som fylls med konsthantverk, julklappsidéer och julens alla godsaker. Här kan du smaka på glühwein, brända mandlar, rostade kastanjer, tysk korv med kall öl, pepparkakor och julens goda karameller.  

Kolla in våra resevägledningar – är du vaccinerad är det lätt att resa

Julmarknad i Flensburg 22/11-31/12 2021
Från slutet av november bjuder Flensburg in dig till den maritima handelsstadens Gamla stan som fylls med härliga julaktiviteter. Gator och torg fylls med julmusik vars toner slingrar sig mellan de många välfyllda julbodarna. På Flensburgs julmarknad kan du också uppleva den traditionella tyska julpyramiden som står i centrum av festligheterna. 

Ingen julmarknad i Flensburg utan massor av tysk mat och dryck. Här finns det fina möjligheter för att smaka på skummande kall öl från mikrobryggerierna vid hamnen, provsmaka rom som är Flensburg historiska signaturalkohol samt äta gott i caféer och restauranger längs den inre stadskärnans mysiga gränder.

Hitta hotell vid julmarknaden i Flensburg här

Julmarknad i Lübeck 22/11-30/12 2021
I Lübeck presenterar man en unik och historisk julmarknad – den är nämligen en av världens äldsta! Lübecks julmarknad har en historia som går över 350 år tillbaka i tiden och är därmed ett äkta kulturarv. Den stämningsfulla och världsarvslistade Gamla stan pyntas upp med grangirlanger och glittrande juleljus i advent och hit kommer också över 250.000 gäster i advent. Den unika julmarknadsfonden skapar den perfekta scenen för alla mysiga julbodar som bågnar av julklappsidéer, brända mandlar och glühwein – här kan du låta dig frestas av mängder av lokala specialiteter som skämmer bort smaklökarna och frestar shoppinglusten.

På ditt julmarknadsbesök i Lübeck får du inte missa en visit på det legendariska Café Niederegger som är Lübeckmarsipanens högborg. Marsipan är inte bara smaken av jul, den är också ett av Lübecks största signum. Du kliver in i en liten tidsficka där damer i hatt sippar på varm choklad med smak av marsipan under ljuskronorna i den anrika marsipansalongen med plyschmöbler – och utanför fönstret kan du titta på folklivet som rör sig upp och ner längs den äldsta shoppinggatan i Lübeck, den legendariska Hüxstrasse.

Hitta hotell vid julmarknaden i Lübeck här

Julmarknad i Hamburg på Rathausmarkt 22/11-23/12 2021
Hamburg är en hamnmetropol full av storstadspuls, liv och karaktär och julmarknadsdagarna är inget undantag. De äldsta stadsdelarna i Hamburgs olika kvarter är fyllda med julbodar och konsthantverkare, och julstämningen är maximal när mörkret börjar sänka sig och juleljusen glittrar över folklivet och det omgivande vattnet.

I Hamburg kan du gå på en spännande upptäcktsfärd mellan flera olika julmarknader med olika tema. Du kan till exempel besöka en ekologisk julmarknad, en hansastads-julmarknad och den traditionella Hamburgjulmarknaden som bjuder på julspecialiteter från hela världen. Stadens största julmarknad är samlad vid foten av det präktiga rådhuset där bodarna står sida vid sida och lockar med julklappsidéer och glühwein. Det är bara att ge sig ut i Hamburgs alla populära kvarter och botanisera bland julmarknadsutbudet.

Hamburg bjuder också på exotiska dofter och specialiteter, ett minne från den historiska tiden som en av världens viktigaste handelsstäder där kaffe, kryddor och konsthantverk seglades hem från de sju världshaven – och här har du fortfarande garanti för att komma hem med julklappar från fjärran länder. Upplev Hamburgs stämningsfulla julmarknader i en av Tysklands mest pulserande storstäder.

Hitta hotell vid julmarknaden i Hamburg här

Julmarknad i Schleswig 22/11-23/12 2021
Om du vill uppleva en julmarknad som i gamla dagar så får du inte missa ett besök på Schleswigs julmarknad som ligger i centrum på Capitolplatz. Julstämningen är här på sin höjdpunkt, och du befinner dig dessutom i en av Nordens äldsta städer. Här kan du köpa rostade kastanjer och botanisera mellan välfyllda julbodar där spännande konsthantverk och roliga julklappsidéer visas fram i en skön blandning. För att fullända julmarknadsäventyret får du inte missa ett besök i St. Petri Dom som bjuder på en extra stämningsfull atmosfär i advent.

Hitta hotell vid julmarknaden i Schleswig här

Julmarknad i Goslar 24/11-30/12 2021
Harz är magisk under vintern och julskogen som pryder Goslars världsarvslistade Gamla stan skapar en inramning som både är förtrollande och romantisk. 40 illuminerade granar på en mjuk skogsbotten, skön julmusik och väldoftande godsaker fyller de autentiska gatorna i den berömda kejsarstaden. Få steg från julskogen ligger det imponerande torget som i sig själv är en historisk kulturpärla. Platsen blir upplyst av en vacker allé bestående av 80 brinnande facklor där över 70 julbodar är uppställda i en stjärnform. I hela december arrangerar man även unika upplevelser med musikaliska inslag, adventstävlingar och underhållning.

Hitta hotell vid julmarknaden i Goslar här

Julmarknad i Berlin på Gendarmenmarkt 22/11-31/12 2021
Mörkret sänker sig aldrig helt över Berlin i advent, för då intar över 100 unika julmarknader och julbasarer scenen på gator och torg i Berlin. Här möter öst fortfarande väst med en unik kulturhistoria som genom tiderna har varit särdeles dramatisk. Tyska traditioner genom århundraden har satt sin prägel, och den kan du ta del av medan du njuter den sköna doften av berliner currywürst.  

Berlins största och mest kända julmarknad är den historiska Gendarmenmarkt, en julmarknad som lockar nästan ofattbart många människor till sig i advent. Gendarmenmarkt ligger omgiven av klassiskt pampiga byggnader som franska domkyrkan, tyska domkyrkan och konserthuset. De stora kyrkornas klockor klämtar med jämna mellanrum och på julmarknaden står mängder av juldekorerade vita tält sida vid sida där man kan köpa mat och dryck och allt annat juligt mellan himmel och jord.

Vill du ha en lite mer intim och folklig julmarknad kan du besöka Charlottenburgs slotts julmarknad där barockslottet bildar en fin fond. Ett tips är att besöka slottet först och därefter botanisera bland julmarknadens alla frestelser. Är du trädgårdsnörd? Då måste du besöka botaniska trädgårdens ”christmas garden” som efter mörkrets inbrott förvandlas till en sagovärld fylld med ljusinstallationer som fantasieggande lyser upp blomsterställningar och vackra träd. En perfekt uppvärmning inför alla julmarknadsbesök i Berlin.

Förutom alla julmarknader får man även njuta av julskyltningen i Berlins butiker och shoppingcenter, till exempel i KaDeWe – Berlins mest berömda varuhus, som med sina överdådigt julpyntade våningar erbjuder kunderna allt mellan himmel och jord, det är garanterat här du kan hitta de sista och mest svårköpta julklapparna! Och utanför det röda stadshuset några hundra meter från Alexanderplatz kan du uppleva den trevliga och rymliga julmarknaden Alexanderplatz, som lockar med skridskobana, pariserhjul och julkarusell. Så det är bara att ge sig ut mellan Berlins alla julmarknader och suga ut det bästa av julstämningen och i år blir det säkert bättre än någonsin!  

Hitta hotell vid Berlins julmarknader här

Trevlig julmarknadssemester önskar Happydays!

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Jul & nyår