viole country hotel
viole country hotel
viole country hotel
 • Restaurang och bar
 • Pool och wellness
 • Fri parkering och shuttlebuss
cd top arrow

Semester med själ i vackra Umbrien

6 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i San Vitale vid Assisi, Italien

Umbrien är en helt unik region i Italien. Den gränsar nämligen inte till varken havet eller andra länder, och därför är den italienska kulturen särskilt välbevarad och mycket intensiv just här, där forntiden, medeltiden och renässansen möts på de soliga bergssluttningarna. Här bor du på ett charmigt, familjeägt hotell i den charmiga landsbyn San Vitale strax utanför "själens hem" Assisi (5 km). På hotellet startar dagarna med en frukostbuffé, därefter kan du njuta av ett dopp i bubbelpoolen, slappna av vid poolen eller utmana varandra i bordtennis och barnen kan bränna av lite krut vid lekplatsen. Eller kanske har du lust att hyra en cykel och lära känna omgivningarna på två hjul och ta dig runt med vind i håret till de olika sevärdheterna, innan du vänder hemåt till den inkluderade 4-rätters middagen på hotellets restaurang? Hoppa på shuttlebussen in till pilgrimsmålet Assisi, som har en oerhört lång och spännande historia. Bege dig sedan till toppen av det lilla förberget till Monte Subasio. Här bodde Italiens skyddshelgon, St. Frans av Assisis, och hans kvinnliga motsvarighet, St. Clara, som inspirerade av franciskaner-ordens fattigdomsideal stiftade en systerlig motsvarighet: Clarissa-orden. Besök kyrkan Chiesa Nuovo (4 km), som är uppförd över St. Frans barndomshem eller känn den tidlösa stämningen vid hans grav i kyrkan Basilica di San Francesco (6 km). Upplev också St. Claras gotiska gravkyrka (5 km) eller stadsdelen Santa Maria degli Angeli (8 km), där du finner basilikan med kapellet, där den helige Frans en gång tog sitt sista andetag. I grottorna vid Eremo degli Carcei (8 km) kan du nästa ta på den rofyllda stämningen, där berömda helgon ofta drog sig tillbaks för att meditera. När du befinner dig i en så rå och oförstörd natur som Umbrien, är det helt perfekt att njuta av panoramavyn över landskapet. Det kan du exempelvis göra från borgruinen Rocco Maggiore (5 km), där du bland annat kan se ut över Umbriens vackra huvudort Perugia (20 km). Får du lust till lite shopping och cafébesök med högre puls, kan du studera huvudorten lite närmare, för Perugia är en av Italiens största universitetsstäder, och här sjuder det av en ungdomlig atmosfär och livsglädje. Umbriens hjärta är fullt av god mat, fylligt rödvin och enastående natur. Om du någonsin blir mätt av upplevelser, kan du ta dig till grannregionen Toscana och ta ett dopp i den stora sjön Trasimeno (71 km), och kanske se den rena naturidyllen i Cortina (73 km), där du samtidigt kan beundra Trasimenosjön från 500 meters höjd. Det finns mängder av saker att uppleva i Umbrien, och det helt speciella ljuset som uppstår när solen träffar byggnadernas rosafärgade stenar, kommer att stanna kvar som ett oförglömligt minne, från denna vackra och själfulla semesterdestination.
Välkommen till en semester i stämningsfulla Assisi i Umbrien
Assisi ligger vackert vackert beläget på en kulle med utsikt över landskapet
Stanna upp på en av alla utsiktsplatser och njut av ögonblicket
På kullarna tronar byggnaderna majestätiskt blickande ut över nejden
Frodiga vinodlingar pryder det vackra landskapet
Det produceras mycket goda olivoljor i regionen
Den vackra staden Assisi vars historia präglas av munken Franciskus
Se den heliga Franciskus basilika där han drog sig undan för att meditera och där man idag kan besöka hans grav
Umbriens huvudort Perugia ligger på en halvtimmes bilfärd från Assisi
Gör en utflykt till den vackra medeltidsstaden Spello
...och upplev här de stämningsfulla gränderna
Njut av den läckra italienska maten - se fram emot café- och restaurangbesöken
...och njut av vinerna från områdets vinodlingar
Besök också staden Bevagna, där floderna Timia och Topino korsas
Gör en utflykt till Trasimenosjön - Italiens fjärde största sjö
Landsbyidyll kantar strandlinjen runt Trasimenosjön
Härliga bad i sikte vid den vackra italienska sjön

Ankomst

Viole Country Hotel

Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel

Adress

Via Assisana, 67 Loc. San Vitale (Viole)
I-06081 Assisi
Italien

Hotellfakta

Stämningen är härligt avslappnad på det familjeägda Viole Country Hotel, som har ett idylliskt läge i den lilla landsbyn San Vitale, strax utanför pilgrimsstaden Assisi (5 km).

På hotellet finns det reception, à la carte-restaurang, bar, hiss, sällskapsrum, biljard, bordtennis, cykeluthyrning och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Här finns också en lekplats och en terrass med utomhus bubbelbad och swimmingpool (säsongsöppen).
Det finns också möjlighet för att beställa olika massagebehandlingar (mot avgift).

Hotellet har avgiftsfri parkering och fri shuttlebuss till Assisi (avtalas direkt med hotellet).


Alla rum har eget badrum, kylskåp, TV, safetybox, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och gratis aircondition.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 19.45-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 7 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

0-50 km

 • I Umbrien erbjuds många matlagningskurser. Fråga på hotellet för mer information.
 • Chiesa Nuova. Denna renässanskyrka i Assisi är byggd över St. Frans barndomshem 1615: 4 km.
 • Basilica di Santa Chiara. St. Claras gravkyrka med tillhörande kloster är byggd i gotisk stil med typisk franciskans fasad 1260: 4 km.
 • San Rufino, Assisis imponerande domkyrka med romanskt torn och fasad från 1100-talet och med spektakulär skulpturutsmyckning: 5 km.
 • Rocca maggiore. Här kan du njuta utsikten över Umbrien, se fina konstutställningar och delta i många arrangemang: 5 km.
 • San Damiano. I en kyrka i detta kloster talade Jesus för första gången till Frans och senare vistades Clara och hennes systrar här: 5 km.
 • Basilica di San Francesco. St. Frans gravkyrka är byggd i två plan och är huvudkyrka för franciskanerordens konventiklar-gren. På övre planet har Giotto målat en praktfull bildserie från St. Frans liv. I källaren är graven tillgänglig via en krypta: 6 km.
 • Basilica di Santa Maria degli Angeli. Stadsdelen Santa Maria degli Angeli har namn efter basilikan, som under sin kupol rymmer det enkla kapell, där St. Frans och bröderna höll till mellan deras vandringar, och där St. Frans dog år 1226: 8 km.
 • På 280 meters höjd på Monte Subasio, ligger staden Spello bakom medeltida och antika stadsportar: 9 km.
 • Den trevliga flodstaden Bevagna med vackra medeltidskyrkor, slott och ruiner av både ett romerskt tempel och amfiteater: 20 km.
 • Montefalco är ett relativt nyupptäckt vinområde, som är speciellt berömt för sina goda rödviner: 26 km.
 • Staden Trevi i Perugias provins är känd som olivoljans huvudstad. Här finner man domkyrkan San Emiliano och den heliga kyrkan Madonna delle Lacrime: 26 km.
 • Umbriens huvudort, Perugia, bjuder på utsikt över floden Tibern från 500 meters höjd, charmiga gator med hus, som är sammanbyggda över gatorna och så är den också känd som Italiens chokladstad nummer 1: 27 km.
51-100 km

 • I Gubbios medeltida centrum med mörkgrå sten, trånga gränder och arkitektur hittar du det näststörsta romerska amfiteater: 55 km.
 • Trasimenosjön. Får du lust att bada i Italiens fjärdestörsta sjö kan du t.ex. besöka badstranden vid del Lago: 71 km.
 • Vid dalen Valdichiana i Toscana ligger den idylliska staden Cortona, där du har utsikt över Trasimenosjön: 73 km.
 • Terni, Italiens mest rosa stad. Härifrån stammar kärlekens skyddsängel St. Valentin. Besök t.ex. hans grav, den romerska amfiteatern och det spektakulära marmorvattenfallet Cascate delle Mármore: 73 km.
Over 100 km

 • Staden Urbino finns med sitt välbevarade centrum med på UNESCOs världsarvslista. Besök t.ex. palatset Palazzo Ducale, som hyser en signifikant samling av renässanskonst: 118 km.
 • Italiens stämningsfulla och traditionsrika huvudstad, Rom: 170 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Viole Country Hotel
Via Assisana, 67 Loc. San Vitale (Viole)
I-06081 Assisi
Italien


E 012° 38.133'
N 43° 2.741'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 3 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
4.4 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
3.9 av 5
Middag
5 av 5
Läge
4.4 av 5

Viole Country Hotel

Pris per person i dubbelrum
SEK 3.099:-

Semester i Umbrien inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 4-rätters middag
 • 1 välkomstdrink
 • Fri shuttlebuss till Assisi
 • Rum med aircondition
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer