fyn och oarna
cd top arrow
danmark

Danska Fyn och öarna

Gå på upptäcktsfärd i Danmarks stora örike – nämligen Fyn med sina 96 öar, stora som små, öde som befolkade. Totalt 55 av öarna ligger söder om Fyn och är en del av Det sydfynska öhavet som är känt för sina mysiga små städer och vänliga invånarna på öar som Ärö, Lyö och Drejö.

Fyn och öarna är en perfekt semesterdestination för hela familjen. Tillbringa en minisemester eller sommarsemester här och besök Skarö som har läcker glass, Drejö som är ett konstnärsparadis och historiska Ärö som bjuder på sjöfartsmuseum, det unika landskapet vid Voderup Klint, Rise Bryggeri med rundvisning och ölsmakning samt sagostaden Äresköping som bjuder på kullersten, stockrosor och färgglada miniatyrhus i överflöd. I Odense kan du få storstadspuls och gå i H.C. Andersens fotspår.

Langeland är känd för sina flockar av vilda hästar och sin vackra natur. Ön är helt klart värd ett besök med sin långa kust som frestar med avkopplande dagar vid stranden. Gillar du att vandra på din semester kan du se fram emot Öhavsstigen, som med sina 220 kilometer markerade vandringsleder hör till Danmarks längsta.

Hitta hotellet till din bilsemester på Fyn på listan här nedanför:

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..