Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Många anledningar till att besöka Innsbruck…

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 1908 gange
Oprettet: 27-02-2015

Österrikes lilla guldgruva

Tyrolen är för Österrike, vad oljan är för Mellanöstern: En källa till rikedom och välstånd på grund av en stor ström av turister och den alternativa energin från vattenkraftverken. Kulturpärlorna är naturligtvis samlade i Tyrolens huvudort Innsbruck, som skördar frukterna av en lång och historisk forntid som bland annat kejsarresidens.

Kärlek vid första ögonkastet
Innsbruck har endast 130.000 invånare och står lite i skuggan av de större städerna Salzburg och Wien – för att inte tala om de europeiska storstäderna så som London, Berlin och Paris. Inte desto mindre är Innsbruck en liten guldgruva av sevärdheter på grund av sin position som Tyrolens kulturella centrum, och det är ingen hemlighet att Österrike inte skulle vara detsamma utan denna region med sin turism, vattenkraftverk och Swarovski-kristaller, vilka alla tillhör landets viktigaste inkomstkällor. Med sin helt unika belägenhet i en gryta mellan snöklädda alptoppar, charmar Innsbruck redan vid första ögonkastet. Floden Inn rinner sakta genom centrum som är omgärdat av byggnadsmästerverk, som i sig själva är en liten resa genom konsthistorien från medeltiden och det dagens datum.

Konditorierna
Väl där är det första man bör unna sig en caféupplevelse. Café Sacher heter också ett av de mest traditionsrika caféerna, som man kan besöka på Rennweg 1 i centrum från tidig morgon till midnatt. Här håller man på traditionerna och serverar den ursprungliga varianten av den världsberömda Sachertårtan. Sachertårtan såg dagens ljus första gången år 1832 på Hotel Sacher i Wien – det berömda hotellet som står bakom Café Sacher i Wien, Salzburg och här i Innsbruck. Därför kan du smaka världens mest berömda tårta efter originalreceptet, men du kommer aldrig att få veta exakt vilka ingredienser som används och hur den blir tillagad. Receptet är mycket hemligt och vaktas noga.

Kristaller och kungliga slott
Det är inte bara i centrum som man kan gå på upptäcktsfärd. En attraktion som Swarovski Kristallwelten är också väl värd ett besök. Med Happydays voucher får du 10 % rabatt på entrén till denna värld av glitter och glimmer, med kristaller av samma typ som levereras till allt från brudklänningar till Madonna-konserter. Swarvoskis unika värld av kristall har satt staden Wattens, 20 kilometer utanför Innsbruck, på världskartan med spektakulära utställningar, parkanläggningar och naturligtvis en butik som är skapad att blända till och med den mest förhärdade antishopparen.

Staden Hall in Tirol
På väg ut till Swarovski Kristallwelten bör du besöka den charmiga tyrolerstaden Hall i Tirol med sina smala krokiga gator och gamla gavelhus. Det är lite av en resa tillbaks i tiden och en glimt in i den tyrolska folksjälen och folkloren.

Äventyrsslottet Schloss Ambras

Schloss Ambras, som ligger i utkanten av Innsbruck, med en hög belägenhet, skall också nämnas på grund av sin unika skönhet – ett äkta renässansslott, men med typiska detaljer så som fönsterspröjs och fönsterluckor, som inte låter dig tvivla på att du fortfarande är i Tyrolen. Äventyrsslottet är en labyrint av riddarsalar, orangerier, konst, parker och utställningar, som man kan använda mycket tid på att gå på upptäcktsfärd i.

Måsten i Innsbruck
Men annars ligger pärlorna på rad i Innsbrucks gamla stadsdel. Missa inte att se Goldenes Dachl (det gyllene taket) – Innsbrucks världsberömda varumärke, det är ett måste – men mer stämningsfullt är kanske ett besök på ett av alla caféer som det finns så många av i denna sköna stad.

Trevligt nöje och inspiration önskar vi på Happydays.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Tyrol
;