Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Det lilla extra från Happydays: Vinsmakning vid Gardasjön

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 1257 gange
Oprettet: 31-08-2017

Italiens tradition som vinodlingsland går flera tusen år tillbaka i tiden, och det stövelformade landet har också de perfekta förutsättningarna för att odla druvor. Här spelar solstrålarna över vinstockarna och fyller druvorna med saft och smak och det milda klimatet med skön värme under högsommaren ger fina förutsättningar för framställning av de bästa vinerna – främst röda viner. Italien är ett sant vinparadis – och nu har du möjlighet för att vara med och smaka på vinerna med Happydays.

Välkommen till Valpolicella
Valpolicella öster om Gardasjön är ett av de mest kända vindistrikten i Norditalien. Namnet Valpolicella betyder ”dalen med de många källarna” och området sträcker sig från Lessini-berget till Soave över om Verona. Här producerar man kraftiga och fylliga viner som Amarone och Ripasso, men också mjukare och lättare viner under benämningen Valpolicella eller Valpolicella Classico. Regionen bjuder på många fina vingårdar och det är här du är välkommen att vara med på utvalda, stämningsfulla vinprovningar och gå i vinböndernas fotspår.

En av dessa vingårdar är Vini Gamba: Vingården har gått i arv i generation efter generation och man bär på en stor stolthet över de klassiska vinerna som här produceras, från druva till flaska på den 6 hektar stora vingården belägen på Valpolicellas mjuka kullar mitt i det praktfulla landskapet. Här har du hamnat i ett litet vinparadis där man för livsverket vidare och fortsätter att skapa goda viner.

Du kan här uppleva en stämningsfull vinsmakning som ger en smakupplevelse som du sent ska glömma. Vingården erbjuder också guidade rundvisningar där du kan utforska vingården och få en fin inblick i hur druvorna förvandlas till vin och kommer på flaska. Här får du uppleva de stora vinfaten, de vackra vinodlingarna och får en introduktion i hur vinet produceras, ofta av vinbonden själv. En mycket spännande upplevelse, både för garvade vinkännare och för dem som älskar ett glas rött vin i vackra omgivningar. Ett besök hos Vini Gamba kommer att vara det lilla extra för dig, kanske fulländar det din semester vid Gardasjön?

På Happydays vill vi ge gärna ge våra gäster det lilla extra, det som gör din semesterupplevelse unik. Därför erbjuder vi bland annat vinvouchers som gör att du kan besöka vingårdar kring Gardasjön och vara med på en vinprovning.

Se alla vistelser med vinprovningar vid Gardasjön

Läs mer om det lilla extra

”Fullständigt fantastiskt med vin- och olivlundsupplevelserna. Kunde förstå på både gårdarna att inte många använder denna fantastiska gåva från er – det är synd, mycket synd, för det var en jätteupplevelse och vi fick hjärtliga mottagningar på båda platserna. Så härifrån kommer ett jättestort TACK till Happydays för den upplevelsemöjligheten” – Malene Fanck Parsum

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
29-12-2020 12:35skrevBengt Bengtsson
Mycket trevligt program men vi får vänta till hösten i rådande smittorisk så välkommen åter då.

Tags på indlægget

#Gardasøen #Kvalitetstid #Naturens glæder #Sommersjov #Vinens verden