Vandreferie

Vandringssemestrar i Europa

Kom nära naturen

Hitta de bästa erbjudandena här

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Vandringssemester

Att åka på vandringssemester är ett fantastiskt sätt att semestra på: Du får uppleva naturen och det vackra landskapet på närmaste håll och med massor av frisk luft i lungorna. Våra vandringssemestrar passar för alla, men kanske allra bäst för dig som är nybörjare – eller gillar kortare vandringsutflykter.

På Happydays har vi specialiserat oss i att arrangera hotellvistelser, där du får en bra semesterbas på din vandringssemester. Våra hotell ligger normalt i närheten av de vackraste vandringsrutterna, så att du inte behöver resa långt för att ge dig ut och vandra. Du bokar hotell genom oss där det vanligtvis ingår halvpension. Därefter bestämmer du själv hur mycket och hur långt du önskar att vandra – eller om du vill ägna dig åt andra upplevelser och aktiviteter på din semester.

Vandringssemester i Europa

När du ska ut och vandra i Europa så finns det destinationer som är mer populära än andra när det gäller vandring. Hos Happydays kan du bland annat komma på vandringssemester i Österrike eller vandringssemester i Tyskland som är två mycket populära resmål.

Se några av våra mest populära vandringsdestinationer

Du behöver inte resa speciellt långt bort om du drömmer om en plats med massor av vackra vandringsleder. Här ser du våra mest populära vandringsdestinationer, där vi har hotell i närheten av markerade vandringsrutter. Du ska därför inte använda speciellt långt tid på transport om du har lust att resa hit på vandringssemester.

Varför åka på vandringssemester med Happydays?

Happydays är en semesterarrangör för dig som älskar att semestra på egen hand i Europa. Vi har specialiserat oss på bilsemester där vi arrangerar kvalitetsvistelser på de bästa hotellen där du får en bra service från början till slut. På våra semesterdestinationer har du friheten att bestämma själv hur långt och hur mycket du vill vandra. Du bestämmer helt själv utan att vara beroende av andras beslut. En dag kan du gå på upptäcktsfärd längs vackra vandringsleder och en annan dag kan du njuta av hotellets faciliteter och områdets sevärdheter.
Du är alltid välkommen att ringa eller skriva till oss om du har frågor angående din semester.

Hör vad några av våra tidigare gäster säger

”Trevligt bemötande och väldigt hjälpsamma. Snabb återkoppling när jag mailar med frågor. Jag har bokat via Happydays i flera år och det var självklart för mig att åter boka via dem nu när vi får resa igen”
- Carina
”Har rest med Happydays.nu i mer än 10 år nu och bokat nästan 15 resor.
Prisvärda och alltid lika nöjd med deras service om man har frågor.
Lätt att boka via nätet”

- Maria

Vandringssemester med barn

Du kan absolut vandra med barn, kom bara ihåg att ta det i deras tempo och planera för lite extra tid. De flesta barn älskar att vara ute i naturen, så tveka inte att ta med dem ut på äventyr och utforska alla de spännande upplevelser som naturen bjuder på. Det finns många familjevänliga rutter i Österrike – och i Tyskland kan man uppleva mycket mera än bara vandringen. Du kan till exempel åka med det populära ånglokomotivet i Harz som kör till Brocken och vandra uppe på toppen. Du kan också utforska alla roliga lekplatser som ofta ligger i närheten av vandringslederna. När du vandrar med barn, så kom ihåg att fylla upp ryggsäcken med först och främst mat och dryck – det här kan vara bra att packa:
  • Vatten och juice
  • Lunchpaket
  • Olika former av snacks
  • Extra kläder
  • Solkräm
  • Ett litet förstahjälpskit med plåster, skavsårplåster och liknande
Viktigast av allt: Kom ihåg att ha det roligt på utflykten

Vandra på egen hand

På våra semestrar står du själv för planeringen av dagen och bestämmer själv om du göra en liten vandringsutflykt i närheten av ditt hotell eller om du vill använda en hel dag på att utforska naturen.

Du står själv för att komma fram och tillbaka från hotellet, men vi hjälper gärna till om du vill ha råd för att hitta den bästa rutten eller hjälp till andra vistelser på din bilsemester.

Allmänna frågor om vandringssemester

Vad ska jag ta med på en vandringssemester?

Praktiska kläder, speciellt vandringskängor, vandringsbyxor, tröjor, sockar och gärna extrakläder om vädret skulle slå om. Packa också vandringsryggsäcken med vatten, mat och energirikt snacks samt kompass, karta, förstahjälpen-kit med plåster och skavsårsplåster samt GPS (finns i din mobil).

Hur bra kondition ska man ha för att vandra?

Vandringssemestern ska vara en fin upplevelse. Därför är det viktigt att du väljer en rutt som passar till din nivå. På många av våra destinationer finns det vandringsleder strax utanför hotellet, där du långsamt kan pröva dig fram. Du kan därför tryggt välja ett av våra hotell till din vandringssemester.

Varför välja en vandringssemester?

Att stå på toppen av en glaciär under sommaren eller mitt på en solbelyst äng full med färgstrålande blommor – omgiven av naturens alla härliga ljud och spektakulära utsikter – är på många sätt det totalt motsatta av att stirra in i en datorskärm. Du får massor av frisk luft, skön energi och inte minst, semesterupplevelser som du sent ska glömma.
;