bayern
cd top arrow
tyskland

Bilsemester till Bayern


En semestervistelse i den södra delstaten Bayern bjuder på möjligheter för att skämma bort sig själv i trevliga omgivningar. Området har något för varje smak, antingen du gillar shopping, kultur, natur eller wellness.

Besök Tysklands tredje största stad och huvudort i Bayern: München. Staden har en svensk historia, då den blev besatt av den svenska kungen Gustav II Adolf år 1632. Idag är München en levande och färgrik stad och full av sevärdheter och möjligheter för upplevelser, kommer du hit i oktober får du uppleva den sjudande stämningen i samband med oktoberfestivalen. Gör en tidsresa och insup atmosfären i den gamla medeltida staden Rothenburg ob der Tauber, som man menar är en av de städer som lyckats bevara den medeltida känslan bäst av alla i Tyskland. Den gamla stadsdelen bjuder på medeltida hus, torn, vinkällare, fontäner och idylliska platser runt omkring. Gör också utflykter i området och se ett av de otaliga slotten som trakten bjuder på, t.ex. det berömda äventyrsslottet Schloss Neuschwanstein, som blev byggt av Ludwig II av Bayern från 1869 till 1886 och som ligger tätt på gränsen till Österrike.

Vi erbjuder också en kryssning på Donau och hotell med en enkel övernattning om du är på väg söderut, samt längre vistelser om du vill utforska detta härliga område. Se våra hotell i Bayern på listan här nedanför:

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..