victors residenz teistungenburg
victors residenz teistungenburg
victors residenz teistungenburg
 • Familjevänligt
 • SPA och badland
 • Restaurang och cocktaillounge
cd top arrow

SPA-semester i Harz

4 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Teistungen, Tyskland

Se fram emot en avkopplande minisemester med möjlighet för lite extra bortskämning, i den lilla landsbyn Teistungen som ligger i Harzområdets södra kant. Inbäddat i den geografiska mitten av Tyskland, gränsande till delstaterna Thüringen och Niedersachsen och med omedelbar närhet till den historiska staden Duderstadt (3 km). I Teistungen låg det i gamla dagar ett cistercienserkloster som grundlades redan år 1260, men som år 1996 byggdes om till ett elegant, 4-stjärnigt hotell med lyxfaciliteter som dåtidens klostermunkar endast kunde drömma om. Här kan du se fram emot en överdådig frukostbuffé, goda måltider och det stora badlandet Victor's Vitalresort med wellnessavdelning, swimmingpool och bubbelpool samt möjlighet för att tillköpa wellnessbehandlingar. Harz har fått ett uppsving inom turistbranschen de senaste åren och det är områdets vackra landskap, med bl.a. fantastiska cykelvägar och vandringsstigar som är en bidragande orsak till varför Harz har blivit så populärt igen. Men en annan del av förklaringen är också de stämningsfulla städerna med korsvirkesidyll och kullerstenstorg. Mellan utflyktsmålen och längs vägarna med vackra vyer över de disiga bergen, stöter du också på praktfulla borgar som vittnar om den närvarande riddarhistorian. Själva hotellet ligger också mycket idylliskt, i en 28 hektar stor park där du kan promenera och slå dig ner under de stora och skuggiga trädkronorna. Härifrån har du också en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. På nära håll kan du utforska grannstaden Duderstadt (3 km), som har haft bosättningar sedan stenåldern och som hade sin höjdpunkt under medeltiden - då som en mycket rik stad. Staden har lyckats bibehålla sin unika, medeltida stadsbild, där gränder och gator fortfarande går som för cirka 700 år sedan. Här finns 600 korsvirkeshus med utsmyckade fasader från olika tidsepoker och ett av Tysklands äldsta rådhus. Duderstadt är också en av de mest omtyckta städerna utmed den tyska korsvirkesvägen. Är du intresserad av nutidshistoria rekommenderas också ett besök vid Grenzlandsmuseum Eichsfeld (300 m), där man bland annat kan se hur ett övergångsställe på gränsen till DDR fungerade. Missa heller inte en tur med det historiska ångloket, kliv t.ex. på i Schierke (57 km) och tuffa fram genom naturidyllen upp till toppen av Harz högst berg, Brocken, som ligger på 1.141 meters höjd över havet.
Unna dig en semester med lite extra bortskämning i Harz
Se fram emot goda middagar på hotellets restaurang
Här bor du endast 3 km från den historiska staden Duderstadt
Gör en dagsutflykt och se den vackra domkyrkan i Erfurt
Besök den historiska kejsarstaden Goslar
Goslar är Harz centralort och har en tusenårig historia bakom sig
Hotellet ligger mitt i Harz naturidyll
På Harz högsta berg Brocken finns det massor av sköna utsiktsplatser
De skogsbeklädda bergen speglas i Rappbodetalsperre - Harz största sjö
Minisemester i idylliska Harz
Upplev ruinerna av medeltidsborgen Burg Regenstein vid Blankenburg
Åk med det gamla ånglokomotivet på Brockenbahn till toppen av Brocken
Harz är ett paradis för cyklister och vandrare
Har du barnen med finns det fina, familjevänliga leder med sköna vyer
Och kommer du under sommaren finns här fina badmöjligheter
Lyxfaciliteter som dåtidens klostermunkar endast kunde drömma om...
Harz är också vackert under vintern
Avkopplande promenader i Harz vintervita landskap

Ankomst

Victors Residenz Teistungenburg

Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg
Victors Residenz Teistungenburg

Adress

Klosterweg 6-7
D-37339 Teistungen
Tyskland

Hotellfakta

Victor's Residenz-Hotel Teistungenburg har reception med snacks- och drickaautomat, restaurang, bar, cocktaillounge, hiss, sällskapsrum och cykeluthyrning. Utomhus finns också solterrass med grillplats, studsmattor, lekplats med liten svävbana samt sporthall med squash och badminton.

På hotellet finns också badlandet Victor's Vitalresort (fri entré för hotellets gäster). Här finns det inomhuspool, uppvärmd utomhuspool (säsongsöppen från cirka maj till oktober) med 62 meter lång vattenrutschbana, bubbelbad samt stort bastulandskap med bl.a. ångbastu, bastu-bar och fitnessrum samt skönhetssalong med möjlighet för att tillköpa olika wellnessbehandlingar.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet, vänligen notera att parkeringsplatserna närmast hotellet är avgiftsbelagda (EUR 5 per natt).


Alla rum har separata sängar samt badrum, hårfön, minibar, telefon, gratis trådlöst internet och TV.

Bra att veta:

Wellness-området är så kallat textilfritt område (standard i tysk wellnesstradition), vilket betyder att man använder bastuområdet utan kläder/badkläder för hygienens skull (ren handduk och badrock är tillåten).

Hotellet utökar sin verksamhet med en ny hotellrumsbyggnad, ca. 50 meter från huvudbyggnaden. Därför kan det förekomma byggbuller på vardagar mellan kl. 8.00-17.00, fram till slutet av år 2017. Gäster inkvarteras så långt bort från nybyggnationen som möjligt, i hotellrumsbyggnaden som vänder bort från byggarbetsplatsen.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-10.30.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 12 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • DDR-gränsmuseum vid Teistungen: 300 m.
 • Medeltidsstaden Duderstadt med sitt berömda gamla rådhus och vackra Gamla stan: 3 km.
 • Upplev den hisnande Skywalk Sonnenstein, där du får en praktfull utsikt över Ohmgebirge och Kyffhäuser, och norrut gömmer sig Brocken bland Harz skogbeklädda, disiga berg. Den 14 meter långa utsiktsplattformen i stål och glas hänger ut över det 500 meter höga berget Sonnenstein i Eichsfeld: 13 km.
 • Heilbad Heiligenstadt är otroligt stämningsfullt med slott, barockträdgårdar, rådhus från 1300-talet och idylliska korsvirkeshus: 20 km.
 • Det vackra korsvirkesslottet Welfenschloss i Herzberg am Harz, där danska drottningen Sophie Amalie blev född år 1628. På slottet finns det ett museum, flera konstskatter och café: 28 km.
 • Die Einhornhöhle, underjordisk dolomitgrotta (öppen från april till september): 29 km.
 • Den nästan 1200 år gamla borgruinen Burg Hanstein gav bröderna Grimm idén till äventyret om Törnrosa: 37 km.
51-100 km

 • Åk med det historiska ånglokomotivet till Blåkulla (Brocken), som är Harz högsta berg (1.141 m.ö.h.). Gå på tåget t.ex. i Schierke: 57 km.
 • Vandra på den 1.000 meter långa trägångbron, Baumwipfelpfad Harz, som är byggd i skogen vid Bad Harzburg. Här kommer du upp i ett skönt trädtoppsperspektiv, med fågelkvitter och trädens sus som bakgrundsmusik: 69 km.
 • Kejsarstaden Goslar, en av Tysklands vackraste, medeltida städer: 70 km.
 • Världens längsta hänggångbro, Hängeseilbrücke Rappbodetalsperre, invigdes våren 2017 och att vandra över bron rekommenderas bara för dem som tål höga höjder. Om du törs, så får du njuta av den hisnande utsikten från 100 meters höjd över dämningen och sjön Bode från gångbron som är hela 458,5 meter lång: 75 km.
 • Wernigerode är speciellt stämningsfullt med gågator, caféer och inte minst sitt berömda rådhus på torget: 79 km.
 • Wartburg i Eisenach, imponerande borg från 1100-talet. Här hittar du bland annat museum med föremål från två århundraden: 82 km.
 • Det populära glasblåseriet, Harz Kristall, ligger norr om Blankenburg och bjuder på utställningar, butik, restaurang och arbetande verkstad. Här kan man också få prova på den svåra konsten att blåsa glas på egen hand: 84 km.
 • Domkyrkan Marienkirche i Erfurt: 97 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Victors Residenz Teistungenburg
Klosterweg 6-7
D-37339 Teistungen
Tyskland


E 010° 15.900'
N 51° 28.854'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Victors Residenz Teistungenburg
Upplev Harz - genom dimma och rök
Baserat på 438 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
4.4 av 5
Inkvartering
3.8 av 5
Faciliteter
4.6 av 5
Frukost
4.7 av 5
Middag
3.8 av 5
Läge
4.3 av 5

Victors Residenz Teistungenburg

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.499:-

Minisemester i Tyskland inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x 3-rätters middag/buffé inkl. salladsbuffé
 • 1 välkomstdrink
 • Fri entré till badlandet Victor's Vitalresort med badland och stort bastulandskap
 • 1 timme badminton och 1 timme squash
 • 50 % rabatt på hyra av cykel
 • 10 % rabatt på wellnessbehandlingar
Det lilla extra från Happydays
 • 10 % rabatt på Harzer Schmalspurbahnen (det historiska ånglokomotivet)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer