vardshus

Hemtrevlig, gästvänlig idyll

Ät god och vällagad mat

Gör utflykter i närområdet

cd top arrow

Bo på värdshus


Res tillbaka i tiden och bo med nostalgi på ett traditionellt värdshus, gästgiveri eller på en typisk dansk kro. Låt dig charmas av värdshusens spröjsade fönster och hemtrevliga inredning, ofta är gästgiverierna familjeägda och bär på en lång och spännande historia. I Danmark är en historisk kro vanligen rustikt byggd i korsvirke med stråtak, och liksom på svenska värdshus och gästgiverier har man stort fokus på att gästerna ska trivas och att maten man serverar ska smaka gott.

Värdshusen och gästgiverierna ligger ofta i historiskt intressanta områden med fina utflyktsmål på lagom köravstånd, och på en kroferie i Danmark är det dessutom ofta nära till kusten med fina möjligheter för uppiggande strandpromenader längs havets böljande vågor.

Det är mycket avkopplande att återvända till värdshuset efter dagens sightseeing och äventyr och ofta tänds både stearinljus och brasan upp i restaurangen för att skapa en extra varm och mysig atmosfär. Perfekt för en romantisk minisemester, där kan se din partner djupt in i ögonen under kvällens middag. Det kan också vara skönt att ta med familjen på en värdshusvistelse och verkligen få kvalitetstid tillsammans på semestern, passa t.ex. på att slå er ner i sällskapsrummet på värdshuset efter middagen och få tid till att spela ett roligt spel.

På listan här nedanför har vi samlat alla våra värdshus, gästgiverier och typiska danska kroer som står redo att skämma bort dig på en avkopplande minisemester. Så välj och vraka mellan pärlorna i vårt stora utbud och gör dig klar att åka på en bilsemester där du ska bo på ett mysigt värdshus.

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..