julmarknad i tonder
cd top arrow

Julmarknad i Tönder


Datum: 9/11-23/12 2019

Tönder i Danmark har allt, vad ens julsjäl kan begära i den mörka vintertiden: De gamla kullerstensbelagda gatorna förvandlas i november till små levande äventyr med aktiviteter varje dag och en doft av varma, nybakta kakor, honungskakor och en gammaldags sönderjysk köpstadsstämning, som inga andra städer helt kan kopiera.

I Tönder finns det massor av julklappsidéer och fina ting i Det Gamle Apoteks 1200 m2 stora julland: En sann attraktion och sevärdhet, som får bussarna till att parkera på rad och släppa av turister för att invadera de historiska lokalerna. Här kan man också besöka Jultomtens postkontor och få sin julpost stämplat av Tomtefar själv. Julstaden Tönder blev 1993 korad till "Årets Juleby" i Danmark, och den 763 år gamla köpstad med de krokiga gatorna och hyggliga gavelhusen är definitivt också en utmärkt ram för en av Danmarks mysigaste och mest stämningsfulla julmarknader.

Är man tidigt ute kan man också besöka Gram Slott i Gram cirka 20 km. öster om Ribe, där man redan är i julstämning i november. Över två helger den 16-17/11 och 23-24/11 2019 hålls det en julmässa och julmarknad på det gamla slottet, där över 200 utställare fyller de stora salarna, ladorna och herrgårdsstallet. Här hittar du konst och konsthantverk, och de regionala matproducenterna erbjuder läckra specialiteter. Tomten tänder levande ljus på julgranen tillsammans med barnen, man kör med häst och vagn, det finns en stor naturlekplats och möjlighet för att avrunda besöket med julkakor och kaffe i det gamla slottsköket.

När man ändå är i trakten, kan det dessutom rekommenderas att avlägga ett julbesök hos Höjer Pölser - och kanske använda tillfället till lite gränshandel.

Öppettider 2019 i Det Gamle Apotek i Tönder
Vardagar kl. 10.00-17.30.
Helger kl. 10.00-16.00.

Hitta ett bra hotell nära den berömda julmarknaden i Tönder - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaden i Tönder ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du datum och mer information om årets julmarknader i Sverige, Danmark och Tyskland

Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!

Vi använder cookies. Läs mer..